Auto-Moto czyli o tym czym się poruszamy po drogach

Mam volkswagen passat b5 1.9 tdi 90 km z rocznika 97 i musze naprawić maglownicę. Mechanik naprawę (demontaż, rekonstrukcja, montaż itp.) wycenia na 1100 zł. Robi mnie w balona, czy to normalna cena za tego typu naprawy?

Mam volkswagen passat b5 1.9 tdi 90 km z rocznika 97 i musze naprawić maglownicę. Mechanik naprawę (demontaż, rekonstrukcja, montaż itp.) wycenia na 1100 zł. Robi mnie w balona, czy to normalna cena za tego typu naprawy?
Drogo, dawałem maglownice w e46 do regeneracji to wyszło 550 regeneracje do tego 150 robocizna i 100 zbieżność. Skąd jesteś?
Tutaj masz za 400

Last edited:
Kojarzy ktoś jaki rozstaw śrub w felgach ma volvo v50 i czy będą pasować do Volkswagena Passata o rozstawie chyba 5x112?

:heart:
11889487_885764551513008_3078906283137967787_n.jpg

te37vc10.jpg

Dziś kupiłem Golfa 4 99r. 1.9 TDi 90KM. Cena 7tyś, oglądałem kilka aut do tej cenie i to był CHYBA najlepszy wybór. Jakieś opinie na ten pojazd ?

@Karton323
Silnik praktycznie niezniszczalny, sam miałem audi a3 z 1.9 tdi asv 110km na zwykłej pompie rotacyjnej.
Zawieszenie proste, w razie czego większość rzeczy zrobisz sam.

Panowie szok i niedowierzanie- chyba się w końcu auta dorobię:o o:
Co powiecie o Alfa Romeo GT? Celuje w wersje 1.9 na olej bo podobno świetne silniki(ktoś pisał że ma tą konstrukcję fiata ale nie mogę znaleźć komentarza)

Co powiecie o Alfa Romeo GT? Celuje w wersje 1.9 na olej bo podobno świetne silniki(ktoś pisał że ma tą konstrukcję fiata ale nie mogę znaleźć komentarza)
Tylko BMW :boystop: Nic innego się nie nadaje.

Już miałem napisane "tylko nie wyskakujcie mi z żadnym BMW" ale stwierdziłem że jasno się wyraziłem o co mi chodzi. Widać nie:-)

Ja szukam GT / 159. Z tego co się orientuję jedyną bolączką tych silników to klapy wirowe i EGR. Jeśli auto nie było katowane to eliminując te bolączki będzie nie do zajechania.

Swoją drogą ma ktoś Alfę 159? Jakieś opinie na ten temat?

Dziś kupiłem Golfa 4 99r. 1.9 TDi 90KM. Cena 7tyś, oglądałem kilka aut do tej cenie i to był CHYBA najlepszy wybór. Jakieś opinie na ten pojazd ?

Współczuję elektryka w tych samochodach to porażka, może i silniki są niezniszczalne ale rdza, elektryczne usterki i ogólnie spasowanie elementów w pierwszych rocznikach jest tragiczne. Nastaw się na usterki mikrowłączników w drzwiach, tylnej wycieraczki, przerwanie tylnej wiązki do klapy, uszkodzenie kasowania przebiegu dziennego, uszkodzenia rozrusznika itd itd. Golfy cierpią na sporo bolączek i to typowe problemy wszystkich posiadaczy.
Ja moim jeżdzę do pracy pod kopalnię to mi nie szkoda go wcale, że ktoś mi w niego jebnie drzwiami czy że porysuje mi go ktoś przy wyjedzie. Parkuje gdzie się da. To jedyny plus golfa, bo wjechać nim można praktycznie wszędzie. Prawdziwy wiejski landrover

Last edited:
Nie rozumiem tej miłości do golfow IV. Trzymają cenę, a oprócz silników nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Za 7k kupi się chocby zadbana 406 fl albo Focusa I fl.

Nie rozumiem tej miłości do golfow IV. Trzymają cenę, a oprócz silników nie mają nic ciekawego do zaoferowania. Za 7k kupi się chocby zadbana 406 fl albo Focusa I fl.

Kurwa Comber to tak jak byś januszom na kuboty narzekał. To antypolonizm!

Kurwa Comber to tak jak byś januszom na kuboty narzekał. To antypolonizm!
Młody, zwariowany ze wsi kupuję golfa IV, dojrzaly, ustatkowany że wsi Passata b5. Wszystkie igielki i okazje od 80 letniego Niemca.

Okazje od niemca się skończyły, teraz na topie są Szwajcarskie nie jeżdzone tylko do Banku, albo coś z Beneluksu od starej holenderki. Chuj że z autoszrotu :D

Panowie, mam takie pytanie:

Aktualnie poszukuję małego auta, typowej taczki z przeznaczeniem dojazdów (do pracy, po mieście i inne takie). Najprawdopodobniej będzie to SEAT Arosa z silnikiem 1.0MPI, ew. 1.7SDI, ale raczej to pierwsze. Ogólnie miał ktoś z was do czynienia z takim autem? Jeśli tak, to będę wdzięczny za każde uwagi na jego temat (usterki, sugestie przy zakupie itd.), i z góry liczę na Waszą pomoc :beer:

Aktualnie poszukuję małego auta, typowej taczki z przeznaczeniem dojazdów (do pracy, po mieście i inne takie). Najprawdopodobniej będzie to SEAT Arosa z silnikiem 1.0MPI, ew. 1.7SDI, ale raczej to pierwsze. Ogólnie miał ktoś z was do czynienia z takim autem? Jeśli tak, to będę wdzięczny za każde uwagi na jego temat (usterki, sugestie przy zakupie itd.), i z góry liczę na Waszą pomoc :beer:
Silniki dobre do kosiarek. MOC jest najważniejsza. :beer:

Może napierw powiedz czego oczekujesz od auta i czemu kupujesz Tico robione przez Seata. Podaj budżet. Rozumiem, że spalanie jest wyznacznikiem?

Back