Andrzej K. zatrzymany przez CBŚP.

Więc tak tylko zauważam, że kolega który chciał trollować @Siedem praktycznie się podłożył na całości że jest policjantem, bo gdyby był to by takie rzeczy wiedział.

Więc on nie jest policjantem...

squirrel-animated-gif-7.gif

Kurła oglądam ten serial od początku, ale takiego obrotu sprawy to się nie spodziewałem.

jon-stewart-eat.gif

Ja pierdolę, nie przypuszczałbym, że ten temat zboczy na sprawy elektryki. Z drugiej strony ile cennych rzeczy sie dowiaduję na różne tematy. Jak ktoś kiedyś napisał ,,COHONES BAWI I UCZY''
A dlaczego nie ?

Najpierw było generowane napięcie w temacie, potem doszło do zwarcia między użytkownikami, następnie były różne opcje rozwiązania problemu i obecnie jesteśmy w punkcie "zaraz! Nie tak od razu to trzeba na spokojnie, usiąść i pomyśleć"

A dlaczego nie ?

Najpierw było generowane napięcie w temacie, potem doszło do zwarcia między użytkownikami, następnie były różne opcje rozwiązania problemu i obecnie jesteśmy w punkcie "zaraz! Nie tak od razu to trzeba na spokojnie, usiąść i pomyśleć"

Mówisz że CIERPLIWOŚĆ jest kluczem do ugotowania tych kamieni.
To wszystko ma teraz sens. :penn:

Tylko że nie dasz rady odłączyć pojedynczego domu przez internet. To wszystko idzie po linii. Osiedla, wioski i małe miasta. To tak nie działa
Do każdego nie. Ale nie wiem czy wiecie czy nie, od kilku lat montuje się inteligentne liczniki prądu i ogólnie kładzie się nacisk na wymianę na takie, a takie liczniki, np. u mnie w domu jednorodzinnym, mają wifi ;) Co prawda nie wiem nic na temat tego jak się teraz do tego połączyć, ale są tacy co potrafią i nie są to tylko pracownicy dystrybutora prądu. Udogodnienie dla obiorcy ma być takie, że pewnego dnia będzie można zaoferować każdemu klientowi opcję monitoringu prądu przez aplikację w telefonie.

Ale wiadomo, po wifi ciężko się podłączyć z internetu bo potrzeba stać pod domem, ale furtka jest. A jak jest furtka to znajdzie się klucznik, który ją otworzy. Kwestia czasu.

Co do pojedynczego domu to nie wiem, na pewno nie każdy można ale pamiętajcie że inteligentne liczniki prądu ma docelowo mieć każde gospodarstwo.

Odnośnie starych instalacji, każda jest pod jakaś rozdzielnią a ta pod jakimś komputerem.
W liczniku nie ma fizycznie podzespołów żeby coś zdalnie wyłączyć.
Mogą jedynie ściągnąć dane/zużycie, czyli wiadomości tekstowe
miałem szczęście że się udało, bo gdyby ruszyła akcja to mówił że za koszty by musiała zapłacić moja mama, z ciekawości zapytałem ile, powiedział że 5k napewno
20 lat temu była na pewnym szpitalu wadliwa p.pozka. wszyscy wiedzieli, zgłoszony temat firmie serwisowej, ale dziennie zdażały się i trzy wyjazdy ekipy straży. To wtedy już za wyjazd było 5k.
(czy to było płacone koniec końców nie wiem, pewno @Shajs może coś więcej powiedzieć jak to wygląda).
Idąc śladem elektroda.pl
:antonio:
Elektroda- zlot starych, niedojebanych pryków, zadufanych w sobie.
Moderacja to kurwa jakiś jebany żart.
Na żywo co drugi tam by miał wpierdol.

20 lat temu była na pewnym szpitalu wadliwa p.pozka. wszyscy wiedzieli, zgłoszony temat firmie serwisowej, ale dziennie zdażały się i trzy wyjazdy ekipy straży. To wtedy już za wyjazd było 5k.
(czy to było płacone koniec końców nie wiem, pewno @Shajs może coś więcej powiedzieć jak to wygląda

Bo to było z 15 lat temu, chciałem sprawdzić pod remizą czy doskocze do włącznika, nie spodziewałem się że ta szybka była luźna i praktycznie ledwo to dotknalem i zaczęło wyć, ale na szczęście jeden sygnał i to niepełny... farta miałem jak chuj, że mój starszy kolega miał klucze i umiał to ogarnąć bo był w OSP tak to miałbym nieźle po dupie, a raczej moja mama lub babcia.

Bo to było z 15 lat temu, chciałem sprawdzić pod remizą czy doskocze do włącznika, nie spodziewałem się że ta szybka była luźna i praktycznie ledwo to dotknalem i zaczęło wyć, ale na szczęście jeden sygnał i to niepełny... farta miałem jak chuj, że mój starszy kolega miał klucze i umiał to ogarnąć bo był w OSP tak to miałbym nieźle po dupie, a raczej moja mama lub babcia.
Z drugiej strony… gdybys odpierdział te 5-20k to teraz może bys miał pagony z chociaż jedna gwiazdka albo chociaż ‚łezkę’… wtedy bys ten temat roooozzzzjjjeeebał :robbie: :bleed:

Widzę, że dużo jest tu rozkminiaczy, więc wrzucę offtop. Wiecie co się dzieje w sprawie Daniela Rutkowskiego, dalej w areszcie siedzi?

Wrzuć linka z informacją takiego licznika (czy to dtr czy zwykły opis) do HP albo albo majsterkowiczów i oznacz mnie, bo rzeczywiście nie słyszałem by produkowali takie liczniki i zakładali już gdziekolwiek

Code:
TCP/IP interface
The built-in LAN TCP/IP interface is protected against dirt and manipulation.
You can analyse different measurement readings via your web browser and IP address in a LAN or WAN.

Remote reading via Modbus TCP  
HTTP-GET API
NTP time server
Buffered clock with synchronisation
DHCP or fixed IP

Powyżej coś takiego podesłałem. Tutaj też innego rodzaju cudo. Jak masz modbus to można różne rzeczy czarować, a co wyczaruje zakład energetyczny w zaplombowanym urządzeniu to tylko w niebie wiedzą.

Code:
TCP/IP interface
The built-in LAN TCP/IP interface is protected against dirt and manipulation.
You can analyse different measurement readings via your web browser and IP address in a LAN or WAN.

Remote reading via Modbus TCP  
HTTP-GET API
NTP time server
Buffered clock with synchronisation
DHCP or fixed IP

Powyżej coś takiego podesłałem. Tutaj też innego rodzaju cudo. Jak masz modbus to można różne rzeczy czarować, a co wyczaruje zakład energetyczny w zaplombowanym urządzeniu to tylko w niebie wiedzą.

Modbus modbusem. Musisz mieć fizycznie w środku styki robocze, którymi by kierował (coś jak stycznik).
Ale żeby nie było, na spokojnie się wczytam jak przyjdę z pracy .

Dzięki za podesłanie :beer:

Modbus modbusem. Musisz mieć fizycznie w środku styki robocze, którymi by kierował (coś jak stycznik).

Chciałem na prv wysłać, ale tu na Cohones się nie da, a na ściance profilu tylko 420 znaków ::really::

1. Zdalne odłączanie zasilania

• Nowoczesne liczniki z funkcją odłączania zdalnego:Niektóre liczniki są wyposażone w przekaźniki, które pozwalają dostawcy energii na zdalne odcięcie dostaw prądu.
    • Działanie to odbywa się zazwyczaj za pośrednictwem systemów SCADA lub innych platform zarządzania licznikami.
    • Wymagane jest zastosowanie protokołów komunikacyjnych, takich jak:
      • Modbus,
      • DLMS/COSEM,
      • Oraz nowszych technologii zdalnego odczytu i zarządzania (np. IoT).

Chciałem na prv wysłać, ale tu na Cohones się nie da, a na ściance profilu tylko 420 znaków ::really::

1. Zdalne odłączanie zasilania

• Nowoczesne liczniki z funkcją odłączania zdalnego:Niektóre liczniki są wyposażone w przekaźniki, które pozwalają dostawcy energii na zdalne odcięcie dostaw prądu.
    • Działanie to odbywa się zazwyczaj za pośrednictwem systemów SCADA lub innych platform zarządzania licznikami.
    • Wymagane jest zastosowanie protokołów komunikacyjnych, takich jak:
      • Modbus,
      • DLMS/COSEM,
      • Oraz nowszych technologii zdalnego odczytu i zarządzania (np. IoT).

KURŁA co to jest panie @torpedo i @Undertaker, elektrodę sobie tutaj robicie? :wow:

Zaraz tu ojcowskie będą wypłacane a i gdyby trener Andrzej wyszedł to i cwele w was wbijane za robienie offtopu( i to takiego fest) z tematu o Kościelu!
uizulX.gif

KURŁA co to jest panie @torpedo i @Undertaker, elektrodę sobie tutaj robicie? :wow:

Zaraz tu ojcowskie będą wypłacane a i gdyby trener Andrzej wyszedł to i cwele w was wbijane za robienie offtopu( i to takiego fest) z tematu o Kościelu!
uizulX.gif
Przepraszam, rzeczywiście temat się ciągnie nie w tym temacie co powinien.
Sam się wkurwiam jak muszę scrollować całe strony co mnie nie interesują, a sam to teraz zrobiłem.
@Undertaker oznaczę Cię w temacie Syn, dom...

uizulX.gif
Chciałem inaczej, ale forum działa na protezie nóżki przepiórki, więc jest tak a nie inaczej :redford:

Nic tylko czekać aż ta Twoja nowa technologia zawita u moich drzwi, przez 3 dni obracałem głowę za siebie w prawo, teraz muszę w lewo żeby to wyrównać

Nie mam w sobie agresji, najmniejszemu psu z drogi schodzę, ale wiewiórkę to zadeptam bo bez przesady

Jedno życie masz a tak nim szastasz, straszny z Ciebie syn kurzu i wiatru ......tuman złocisty

Weź farmaceutyki , być może wrócimy do rozmowy

no i teraz cie poszczyknie
caly czas jestem na farmaceutykach, jak odbierasz depresje jako powod do slabosci, smiechu i drwin, ze kocham zwierzeta, bardziej szanuje niz ludzi to gratuluje, wypisujesz takie wysrywy momentami ze musisz miec przykre zycie, nie tylko do mnie, mi juz przeszlo, bo jestes przypadkiem wybitnym

no i teraz cie poszczyknie
caly czas jestem na farmaceutykach, jak odbierasz depresje jako powod do slabosci, smiechu i drwin, ze kocham zwierzeta, bardziej szanuje niz ludzi to gratuluje, wypisujesz takie wysrywy momentami ze musisz miec przykre zycie, nie tylko do mnie, mi juz przeszlo, bo jestes przypadkiem wybitnym
Nie zaczynaj się :) na osłodę polecam Ci obejrzeć Roberta Makłowicza :

Tematycznie : trener Andrzej też lubił dobrą kuchnię

Back