Bad Trip
KSW Featherweight
Wydaje mi się, że w uzusie raczej też większość powie intuicyjnie, że morderstwo to coś gorszego niż zabójstwo (nawet nie umiejąc tego uargumentować), ale to już nie jest takie oczywiste. Język to nie matematyka, że zawsze 2+2=4 i te pojęcia często nie są w normalnym życiu jakoś ostro zdefiniowane. Myślę, że jak najbardziej można ich używać synonimicznie, skoro tak się dzieje. W końcu to ludzie nadają słowom znaczenie, nie inaczej. Jeżeli jest jakiś błąd językowy, który popełnia większość ludzi, to taki błąd w końcu przestaje być błędem i wchodzi do słownika jako coś poprawnego. Na przykład słowo "głodówka" było kiedyś błędne, a poprawną formą było "głodomorstwo", które dziś użyte byłoby błędem.Nie mam czasu ale na szybko, mi nie chodzi o klasyfikację dla sądów i prawników. Masz rację zgodzę się, ale mi chodziło w sensie. Jest koleś co zabił trzy osoby np (i zreguly) co miał pod ręką, weźmy siekiere. Nie piszesz ze zamordował trzy osoby tylko doszło do potrojnego zabójstwa

Dociążanie ze szczególnym okrucieństwem w wyniku motywacji zasługującej na szczególne potępienie z użyciem narzędzi niebezpiecznych (murzynek i kanka mleka).A jak fachowo nazwać zbiorowe dociążenie kilku wielkich chlopisk i więzienie ich w piwnicy?
Last edited:

Jak się nie dostosujecie to będzie wbijane