Andrzej K. zatrzymany przez CBŚP.

Jak już się tak przypierdalamy to sporo osób, które ma pozwolenie nie powinno jej nigdy mieć bo jak strzelają to robią to często od święta, a tak się nie zrobi realnej formy strzeleckiej. Sam znam gościa z paroma jednostkami broni co głównie się kurzy w szafie pancernej, ale MA - i po co to? Jak nie strzela regularnie to w sytuacji zagrożenia, która charakteryzuję się dużą dynamiką polegnie na całej linii. Ja bym był za powszechnym dostępem do broni z tym, że w mądry sposób zbudowanym (co nie będzie miało miejsca bo Polska jest tylko z nazwy Polską, a tak to nie jesteśmy suwerennym krajem i Polak w Polsce jest śmieciem, a nie obywatelem pierwszej kategorii). Tak w skrócie...Znowu mi się trochę ulało z rana.
Przegrałeś z @Siwy25_1 zakład o awatar? :benny:

Przegrałeś z @Siwy25_1 zakład o awatar? :benny:
67605143_2874780592564154_8990823987550355456_n.jpg

Liczba wakatów rośnie z roku na rok bo mało który młody chce iść do niebieskich gdzie może iść tak naprawdę do szkoły oficerskiej awl gdzie obecnie potrafią robić nabory większe i jeszcze pojawiają się ludzie po rozpoczęciu roku z rekrutacji choć nie wiem jak to wygląda ze szkoleniem podstawowym wtedy.
Policja ma duży problem bo policjant może na rok zrobić 2 strzelania i kilkanaście pestek wystrzelić i ma zaliczone.
A multum osób siedzi na wysokich grupach w wydziałach kawowych typu promocja i rekrutacja/rzecznicy nawet gaciowi lub goście od uzupełniania tabelek to mundurowi na wysokich grupach czyli z dużymi zarobkami a ludzi na ulicy mało do roboty i z roku na rok coraz mniej a jeszcze się luty nie skończył gdzie do końca lutego odchodzi wiele osób na emeryturę ,żeby złapać waloryzację.
U nas liczy się statystyka a nie rzeczywistość i zwykli ludzie na tym cierpią.
Jest takie powiedzenie, że słowo kłamstwo można następująco odmieniać: kłamstwo, większe kłamstwo i statystyka.
To jest oczywiście suchar o tym jak często ludzie nie potrafią czytać statystyk.

Mnie rozwalały teksty ludzi chcących aby policja miała bodycam i jednocześnie aby strzelała do złodziei podczas powodzi. Żaden policjant nie strzeli jeśli ma bodycam, bez też mała szansa.
W ogóle stan budżetówki jest olewany bo społeczeństwo też się tym nie interesuje, politycy więc to olewają i tak w kółko :)

Nie zapomnę jak pod starym mieszkaniem 4 policjantów CZTERECH (2 półchłopków i 2 baby) nie mogli JEDNEGO gościa z bloku obok najebanego jak szpadel obezwładnić.

Broń dla nich? Dobry Boże

Ale oni broń już mają.

Problem (albo nie) że ten najebany musiałby się zacząć ostrzeliwać z kałacha żeby mogli jej użyć.

Jak już się tak przypierdalamy to sporo osób, które ma pozwolenie nie powinno jej nigdy mieć bo jak strzelają to robią to często od święta, a tak się nie zrobi realnej formy strzeleckiej. Sam znam gościa z paroma jednostkami broni co głównie się kurzy w szafie pancernej, ale MA - i po co to? Jak nie strzela regularnie to w sytuacji zagrożenia, która charakteryzuję się dużą dynamiką polegnie na całej linii. Ja bym był za powszechnym dostępem do broni z tym, że w mądry sposób zbudowanym (co nie będzie miało miejsca bo Polska jest tylko z nazwy Polską, a tak to nie jesteśmy suwerennym krajem i Polak w Polsce jest śmieciem, a nie obywatelem pierwszej kategorii). Tak w skrócie...Znowu mi się trochę ulało z rana.
Polska i dostęp do broni to temat nieźle emocjonujący wielu ludzie, ale nie: zdecydowanie w Polsce nie powinno być dostępu do broni jak w USA, gdzie jest to w wielu stanach łatwiejsze niż zrobienie prawa jazdy w Polsce (tylko proszę nie argumenty: broń jest łatwiejsza w obsłudze niż samochód...).
Tylko jeśli miałyby być duże wymagania, egzaminy...
...To mogłoby się okazać, że wymagamy więcej od zwykłych obywateli niż od wojska i policji...
A ludzie z kolekcja broni w szafie pancernej -dobrze, że w szafie, a nie pod łóżkiem...

A druga polowa za psychologiczne. W wojsku tak samo
Wojsko było miejscem, gdzie można było spokojnie przeczekać do emerytury. Teraz bo misji szkoleniowej granica i wojnie na Ukrainie spadnie liczba chętnych i będą jeszcze gorsi ludzie...

Polska i dostęp do broni to temat nieźle emocjonujący wielu ludzie, ale nie: zdecydowanie w Polsce nie powinno być dostępu do broni jak w USA, gdzie jest to w wielu stanach łatwiejsze niż zrobienie prawa jazdy w Polsce (tylko proszę nie argumenty: broń jest łatwiejsza w obsłudze niż samochód...).
Tylko jeśli miałyby być duże wymagania, egzaminy...
...To mogłoby się okazać, że wymagamy więcej od zwykłych obywateli niż od wojska i policji...
A ludzie z kolekcja broni w szafie pancernej -dobrze, że w szafie, a nie pod łóżkiem...
W Polsce można zrobić pozwolenie na broń tak samo łatwo i tak samo szybko jak prawko.
Kosztuje to parę złotych więcej, ale w sumie to dobrze.

Sławomir Koniuszy z Niezależnego Samorządnego Związku Zawodowego Policjantów rozmawiał z reporterem Radia Eska. Według przedstawiciela NSZZ więcej policjantów odeszło z pracy, niż wstąpiło w szeregi mundurowych. - Po podsumowaniu stycznia i lutego będziemy w jeszcze gorszej sytuacji niż w ubiegłym roku, czyli ten wakat sięgnie 15 tysięcy osób albo i przekroczy tę liczbę - mówił Koniuszy. Już teraz liczba wakatów jest największa od 1990 roku, a sytuacja ma się jeszcze pogorszyć.

O czym my mówimy a wojsko nie ma problemu z naborami na szeregowych a strażacy przy 7 slużbach w miesiącu to już praktycznie minimalna liczba wakatów.

Ale oni broń już mają.

Problem (albo nie) że ten najebany musiałby się zacząć ostrzeliwać z kałacha żeby mogli jej użyć.
O czym my tu rozmawiamy jak dwóch młodych policjantów, bo tych zmywarek nie liczę nie dało rady 40 letniego żulika obezwładnić. Żenada.

My mamy w naszym kraju utrudniony dostęp do broni, straszą wojną od 2 lat xD pełno banderowców się panoszy i zaraz ciapaki będą z nożami latać jak w dojczu, a takie miernoty i pizdy z uszami mają dbać o bezpieczeństwo obywatela. NO JA PIERDOLE.

W Polsce można zrobić pozwolenie na broń tak samo łatwo i tak samo szybko jak prawko.
Kosztuje to parę złotych więcej, ale w sumie to dobrze.
Tak i na szczęście dużo osób o tym nie wie.
Nawet wymagania do przechowywania broni nie są duże.
W Polsce legalnie broń ma nawet JKM. Są filmiki jak on trzyma broń...
Już nie mówiąc o dostępie do broni myśliwskiej...

Wojsko było miejscem, gdzie można było spokojnie przeczekać do emerytury. Teraz bo misji szkoleniowej granica i wojnie na Ukrainie spadnie liczba chętnych i będą jeszcze gorsi ludzie...
Wojsko to było super miejsce i nie dość ,że doczekałeś do emerytury to jeszcze odprawę mieszkaniową dostałeś taką ,że można było mieszkanie kupić i to całkiem fajne.

Wydaje mi się ,że te sprawy są ze sobą mocno połączone.
Ludzie używali komunikatora pisali wszystko myśląc ,że wiadomość zostanie usunięta z serwerów a była zachowana i tym samym praktycznie potopili się na tym co robili .

EncroChat, czyli "telefon dla przestępców"​

EncroChat przypominał smartfona, ale nie miał kamery, mikrofonu, odbiornika GPS, wejścia na kartę SIM. Chroniło to użytkowników przed podsłuchem i namierzeniem. Wiadomości wymieniane między urządzeniami były natomiast w pełni szyfrowane.
Urządzenie nazywane "telefonem dla przestępców" kosztowało tysiąc euro. Płacić trzeba było też za zdalne wsparcie, m.in. czyszczenie pamięci. W okolicach 2019-2020 roku EncroChatem zainteresowali się policjanci z kilku europejskich państw. Powód był prozaiczny: coraz częściej znajdowali te urządzenia w domach przestępców.

Europejskim służbom udało się namierzyć serwery i przełamać zabezpieczenia, dzięki czemu zyskały dostęp do zaszyfrowanych wiadomości. W czerwcu 2020 roku właściciele firmy zorientowali się, że doszło do włamania. Zamknęli działalność, a w ostatniej wiadomości polecili użytkownikom wyrzucić urządzenia.
To jednak nie zamknęło sprawy, bo służby zaczęły analizować przechwycone rozmowy. W połowie 2023 roku Europol podsumował, że dzięki tej analizie udało się zatrzymać w różnych krajach ponad 6,5 tys. przestępców i zabezpieczyć blisko miliard euro.

Według ich relacji polska prokuratura również uzyskała dostęp do zaszyfrowanych wiadomości i właśnie dzięki temu zdobyła dowody obciążające szefa poznańskich kiboli.

Jakby mieli coś z Encro na Andrzeja to dawno już by był za to zawinięty.
Prawdą jest jedynie, że za pewnie ludzie się poczuli i sam się dziwiłem widząc jakie tam wiadomości idą..
Po wtopie z encro był jeszcze inny komunikator, też miałbyc bezpieczny ale nikt nie powiedział że zrobiło go FBI… i wtedy się już na dobre posypało bo w sprawie Encrochata najbardziej chodziło o handel ludźmi, organami, terroryzm itp.. zdjęcia „pokoi” wyłożonych folią z krzesłem na środku, dzieci i dziewczyn na sprzedaż..
A „ twierdzą nasi informatorzy” nawet nie skomentuję ;)

Tak i na szczęście dużo osób o tym nie wie.
Nawet wymagania do przechowywania broni nie są duże.
W Polsce legalnie broń ma nawet JKM. Są filmiki jak on trzyma broń...
Już nie mówiąc o dostępie do broni myśliwskiej...
O pozwolenie na broń myśliwską jest dużo trudniej niż na sportową lub kolekcję. Ogólnie mówiąc jest to w Polsce zrobione dosyć dobrze, nie trzeba w tym nic zmieniać. Kto chce mieć broń, jest zdrowy na umyśle, niekarany i gotowy się trochę zaangażować, ten może ją mieć. I to jest ok. To jest nawet trochę zaskakujące, że jeszcze tyle wolności nam zostało.

Last edited:
Wojsko to było super miejsce i nie dość ,że doczekałeś do emerytury to jeszcze odprawę mieszkaniową dostałeś taką ,że można było mieszkanie kupić i to całkiem fajne.
Ta, chyba dawno temu sobie mogłeś dostać mieszkanie na własność. To nie te czasy. Teraz dostaniesz mieszkanie w którym możesz sobie pomieszkać jeśli dojeżdżasz, a tak to chuj, nic na własność, teraz przywilejem jest to że możesz sobie zrobić uprawnienia typu ciężarówka i zwrot dostaniesz.
Może 30 lat temu to był raj, teraz tak nie jest.

Jakby mieli coś z Encro na Andrzeja to dawno już by był za to zawinięty.
Prawdą jest jedynie, że za pewnie ludzie się poczuli i sam się dziwiłem widząc jakie tam wiadomości idą..
Po wtopie z encro był jeszcze inny komunikator, też miałbyc bezpieczny ale nikt nie powiedział że zrobiło go FBI… i wtedy się już na dobre posypało bo w sprawie Encrochata najbardziej chodziło o handel ludźmi, organami, terroryzm itp.. zdjęcia „pokoi” wyłożonych folią z krzesłem na środku, dzieci i dziewczyn na sprzedaż..
A „ twierdzą nasi informatorzy” nawet nie skomentuję ;)
Ten komunikator dostarczył dowody multum działań przestępczych również.
Obecnie widać Jankesy działają stanowczo i eliminują tą przestępczość coraz mocniej.

Ta, chyba dawno temu sobie mogłeś dostać mieszkanie na własność. To nie te czasy. Teraz dostaniesz mieszkanie w którym możesz sobie pomieszkać jeśli dojeżdżasz, a tak to chuj, nic na własność, teraz przywilejem jest to że możesz sobie zrobić uprawnienia typu ciężarówka i zwrot dostaniesz.
Chodziło mi o odprawę mieszkaniową podajże kwota 50k na głowę członka rodziny czyli rodzina 5 osób 250k odprawy dostawała a teraz ta kwota jest większa.
Dlatego dużo osób z policji kombinowało jak przejść do woja na ostatnie lata przed emeryturą.

Chodziło mi o odprawę mieszkaniową podajże kwota 50k na głowę członka rodziny czyli rodzina 5 osób 250k odprawy dostawała a teraz ta kwota jest większa.
Dlatego dużo osób z policji kombinowało jak przejść do woja na ostatnie lata przed emeryturą.
No to za 50k jako singiel możesz sobie kupić przyczepę, albo garaż za 100 jak masz babę i to oficjalnie, a nie "dziewczynę"
Nikt kurwa z rodziną 2+3 nie szuka roboty w wojsku.

Za 800+ razy 3 + żona +ty masz więcej hajsu na kasie niż w woju w którym na start masz 6k.

Jakiś kolejny oplot z Alter ego co mu się wydaje że wie, ale nie do końca.
Narty.

No to za 50k jako singiel możesz sobie kupić przyczepę, albo garaż za 100 jak masz babę i to oficjalnie, a nie "dziewczynę"
Nikt kurwa z rodziną 2+3 nie szuka roboty w wojsku.

Za 800+ razy 3 + żona +ty masz więcej hajsu na kasie niż w woju w którym na start masz 6k.

Jakiś kolejny oplot z Alter ego co mu się wydaje że wie, ale nie do końca.
Narty.
Słuchaj 50 k było na głowę członka rodziny to policz 5 osób daje 250 k a obecnie na głowę jest więcej.

Średnio 477 tys. zł po 25 latach pracy. Tyle wynosi odprawa w Wojsku Polskim​

Z danych Agencji Mienia Wojskowego wynika, że w pierwszej połowie 2023 roku wypłacono żołnierzom zawodowym ponad 2,4 tys. odpraw mieszkaniowych na łączną kwotę prawie 590 mln zł. Średnia wartość odprawy wyniosła około 240 tys. zł, a dla tych, którzy otrzymali pełną odprawę, średnia kwota wyniosła 477 tys. zł.

Słuchaj 50 k było na głowę członka rodziny to policz 5 osób daje 250 k a obecnie na głowę jest więcej.

Średnio 477 tys. zł po 25 latach pracy. Tyle wynosi odprawa w Wojsku Polskim​

Z danych Agencji Mienia Wojskowego wynika, że w pierwszej połowie 2023 roku wypłacono żołnierzom zawodowym ponad 2,4 tys. odpraw mieszkaniowych na łączną kwotę prawie 590 mln zł. Średnia wartość odprawy wyniosła około 240 tys. zł, a dla tych, którzy otrzymali pełną odprawę, średnia kwota wyniosła 477 tys. zł.

Idź ty w chuj.

Trochę się mylisz. Mam kilku klientów żołnierzy zawodowych i nieźle zarabiają. Widać nawet po samochodach. Do tego wcześniejsza emerytura i baaardzo dużo wolnego czasu na kręcenie dodatkowych biznesów. Trzeba byc matołem żeby się w ten sposób nie dorobić. Już nawet pies trącał czy dadzą mieszkanie czy nie.

Trochę się mylisz. Mam kilku klientów żołnierzy zawodowych i nieźle zarabiają. Widać nawet po samochodach. Do tego wcześniejsza emerytura i baaardzo dużo wolnego czasu na kręcenie dodatkowych biznesów. Trzeba byc matołem żeby się w ten sposób nie dorobić. Już nawet pies trącał czy dadzą mieszkanie czy nie.
Ja znam sporo osób z mundurówki i ta grupa oprócz przenosin po kraju ma super życie obecnie.

• Like
Reactions: jut
Personalne prowadzisz?

Back