Absurdy poprawności politycznej.

075724.jpg
075726.jpg

:antonio:

Murem za Polskim mundurem !

Brzydzi mnie kurwa ten rudy oportunista Tusk i jego przydupasy lewackie. Wpierw była wielka nagonka na to co tam się dzieje, że aż chłopak musiał zginąć jeden przez ciapaka.
Gdy nastroje społeczne się zmieniły i sobie przekminili dodatkowo że KGB białoruskie nam podsyła babole to nagle wystąpienia i zapewnienia że będą pilnowali i są za tematem.
A suma sumarum i tak się dzieje co się działo, że ci co ryzykują i nas chronią są notorycznie wrzucani na minę i zostawiani sami sobie.

1769773521011.png

Hatfu w tą klikę , pasożyty jebane

z dziś
Tragedia na stacji metra w Hamburgu. 25-letni mężczyzna wciąga młodą kobietę pod nadjeżdżający pociąg metra. Oboje giną.

W Hamburgu pod kołami metra zginęły dwie osoby.

Do tragicznego wydarzenia doszło w czwartek wieczorem, 29 stycznia, na stacji Wandsbek Markt. Jak wynika z ustaleń policji, 25-letni mężczyzna i 18-letnia kobieta przebywali na peronie niezależnie od siebie. Nagle mężczyzna chwycił kobietę i rzucił się razem z nią pod nadjeżdżający pociąg metra.

Nie znali się​

Jak poinformowała hamburska policja, mężczyzna pochodził z Sudanu Południowego, kobieta miała irańskie obywatelstwo.

• Angry
Reactions: jut
bohater lewaków

Gates miał wizerunek amerykańskiego bohatera. "Jego działalność dobroczynna przyniosła więcej szkody niż pożytku"​

- Dzięki Fundacji Gates współdecyduje z państwami o tym, jak zostanie przeprowadzona reforma rolnictwa w krajach afrykańskich albo jak należy zmienić edukację publiczną w Stanach Zjadnoczonych. Możliwe, że sądzi, że podejmie najlepsze dla świata decyzje, ale często jest odwrotnie - mówi Tim Schwab, autor dziennikarstkich śledztw.

Jak to się stało, że Bill Gates został najbardziej znanym filantropem na świecie?​

Żeby to zrozumieć, musimy się cofnąć do końcówki lat 90. Microsoft, stworzony przez Gatesa, miał wtedy złą sławę monopolisty, który niszczy konkurencję i sprzedaje swoje produkty po zawyżonych cenach. Trwało w tej sprawie postępowanie sądowe, podczas którego Gates zachowywał się arogancko i spierał się na przykład o definicję słowa "definicja", zamiast odpowiedzieć na pytanie. Amerykanie przestali go lubić. Był wyśmiewany w Simpsonach, w 1998 obrzucono go na ulicy tortami, stał się jedną z najmniej lubianych postaci publicznych w USA. W ogniu tej krytyki Gates ogłosił, że zostanie wielkim filantropem i założył fundację Billa i Melindy Gatesów. Do końca 2000 roku przekazał na jej rzecz 20 miliardów dolarów, które miały pomóc w rozwoju najbiedniejszych krajów i zapobiegać chorobom.

Na przykład?​

Gates zapowiedział, że w kilkunastu afrykańskich krajach zmniejszy o połowę liczbę niedożywionych osób, a przy okazji podwoi zbiory i dochody rolników. Jego pomysł na afrykańskie rolnictwo opierał się na sztucznych nawozach, pestycydach i GMO - rozwiniętych technologiach, które za pieniądze Fundacji importowano z USA i Europy. Pomysł "zielonej rewolucji" sprowadzał się do stworzenia w Afryce przemysłowego modelu rolnictwa, który dominuje w USA. Gates przekonał do współpracy rządy i instytucje z USA, Europy i Afryki. Powstał Sojusz na Rzecz Zielonej Rewolucji w Afryce [skrót z ang. AGRA-red].

Domyślam się, że projekt się nie udał.​

Niezależne badania zrobione dwadzieścia lat później pokazały, że żadnego z założeń programu nie udało się osiągnąć. W niektórych miejscach, w których AGRA realizowała swoją politykę, liczba niedożywionych osób wzrosła o 30 proc. Mało tego, około 200 instytucji religijnych i zrzeszeń rolników z krajów objętych wsparciem AGRY wezwała do ograniczenia jej działalności.

I co?​

Wydawałoby się, że kiedy jesteś filantropem i twoi beneficjenci proszą cię, żebyś przestał im pomagać, powinieneś przemyśleć swój sposób działania. Zamiast tego Fundacja zwiększyła finansowanie dla projektu. Gates chce samemu decydować, jakiej pomocy potrzebuje świat.

:beczka:

Ale dziś mi narzeczona dobrego puncha sprzedała aż skisłem xDDD

Wstaje się rano, patrze na ciuchy co by tu ubrać bo trzeba zaraz loote dać z mieszkana na szybko, i no nie wiem kurwa panowie niech pierwszy rzuci kamieniem ten co tak nie zrobił po chłopsku nigdy.
Nie miałem czasu i nie chciało mi się szukać nowych skarpet i t-shirtu więc wącham wczorajsze, nie jebią ? Jeszcze nie, to git zakładam :benny: :DC:

Na co moja obok zmieszanym głosem " Aż dziwne że wy mężczyźni zbudowaliście cywilizacje" :beczka:

Back