Siwy25_1
UFC Light Heavyweight
A ja na rozpierdolenie przez demonstrantów jakiegoś ważnego polityka lewackiego i przebudzenie białej Francji
*Wszystkich lewackich
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
A ja na rozpierdolenie przez demonstrantów jakiegoś ważnego polityka lewackiego i przebudzenie białej Francji
*Wszystkich lewackich
to wyspa Moria i dzielny Frontex czyli trzymanie ludzi w poczekalni (bo te deportacje źle sie kilkają wśród wyborców)to nie są te legendarne wartości europejskie promowane przez Merkel i Tuska?Dobre wystąpienie Tuska. Tak dla kulturalnych, wykształconych, pracowitych imigrantów. Nie dla budowania obozów. Donald na propsie wtedy i teraz.
Tytuł profesorski zobowiązujei wpadła na to po...
... odcinku Mam Talent
![]()
Åroda snuje wizje "genetycznego wzmocnienia Polski"
Zdaniem prof. Magdaleny Årody sukces mÅodej wokalistki Sary James pokazuje, że PolskÄ należy "wzmacniaÄ genetycznie".dorzeczy.pl

@JB_ Doktor odpalił protokół: wkurzać wykop
Oj się trochę zapędził Napierała z tymi grami i tym, że dużo ludzi się tylko przygląda, ale z resztą, zwłaszcza z innym traktowaniem niektórych ludzi plus te getta vs bogatsze dzielnice czego nie widać w Polsce -trochę prawdy w tym jest
Jak to ładnie wyjaśnia jeden z Nigeryjczyków pracujących w Polsce czym się różnią Niemcy i Belgia od Polski
Mam cały czas nadzieje, że to wszystko to głównie troling.Niedługo może mieć meltdown jak przy Wolskim - odświeżam YT drżącymi rękoma XD
A już tak bardziej poważnie, to na jego przykładzie dość dobrze widać ogólny problem progresywnego liberalizmu - nie wiadomo gdzie się zatrzymać w tym marszu po sprawiedliwość. "Zakazać gier," "zakazać bitcoina", "a jak tam jakiegoś bogatego okradli to trudno" etc. Zawsze jest co robić w walce o postęp.
Nie mówię, że to bardzo źle, bo generalnie tak właśnie świat wygląda, jest skomplikowany i trzeba myśleć nad problemami, ale progresywny liberalizm (i liberalizm generalnie) nie ma hamulca i można usprawiedliwić w jego ramach prawie wszystko - lockdowny i rozpierdalanie biznesów? - a jakże. W przeciwieństwie do np. libertarianizmu, który ma hamulec i robi kreskę na własności prywatnej, tylko to znów powoduje całkowitą jałowość i niemoc idei, plus rodzi inne problemy.

Na jego przykładzie to widać jak wygląda przemądrzały pajac, który w rzeczywistości palcem do dupy by nie trafił.Niedługo może mieć meltdown jak przy Wolskim - odświeżam YT drżącymi rękoma XD
A już tak bardziej poważnie, to na jego przykładzie dość dobrze widać ogólny problem progresywnego liberalizmu - nie wiadomo gdzie się zatrzymać w tym marszu po sprawiedliwość. "Zakazać gier," "zakazać bitcoina", "a jak tam jakiegoś bogatego okradli to trudno" etc. Zawsze jest co robić w walce o postęp.
Nie mówię, że to bardzo źle, bo generalnie tak właśnie świat wygląda, jest skomplikowany i trzeba myśleć nad problemami, ale progresywny liberalizm (i liberalizm generalnie) nie ma hamulca i można usprawiedliwić w jego ramach prawie wszystko - lockdowny i rozpierdalanie biznesów? - a jakże. W przeciwieństwie do np. libertarianizmu, który ma hamulec i robi kreskę na własności prywatnej, tylko to znów powoduje całkowitą jałowość i niemoc idei, plus rodzi inne problemy.
No i skończyłeś niedaleko od tej budki z piwem (żabki) bo na budowieNa jego przykładzie to widać jak wygląda przemądrzały pajac, który w rzeczywistości palcem do dupy by nie trafił.
Taki trochę wyższy poziom odklejenia pani od plastyki tłumaczącej dzieciom, że jak nie będą ładnych szlaczków rysować to skończą pod budką z piwem.

Niedługo może mieć meltdown jak przy Wolskim - odświeżam YT drżącymi rękoma XD
A już tak bardziej poważnie, to na jego przykładzie dość dobrze widać ogólny problem progresywnego liberalizmu - nie wiadomo gdzie się zatrzymać w tym marszu po sprawiedliwość.
powinni się zatrzymać
cortezdefense.com

tak mogliby karać w Polsce przemytników ludzi: ciekawe ile byłoby mniej chętnych do transportowania Arabów z Białorusi do Niemiec - @Karateka@ czy takie kare są za wysokie? Nawet 20 lat za przemyt nieletniego
View attachment 71211
View attachment 71212
![]()
Smuggling of Persons in Texas | Genaro R. Cortez, Criminal Defense Attorney
Arrested for Smuggling of Persons in Texas? Attorney Genaro R. Cortez defends drivers, transporters, and stash house cases. Free consult: (210) 733-7575.cortezdefense.com
Oj pare Julek dostałoby od rodziców zakaz zbliżania się do granic
A odnośnie tego kto jest legalnie wpuszczany do Polski. Grupa na fb Pakistańczyków w Polsce (chociaż oczywiście zamiast Pakistanu powinny być już raczej Filipiny bo mają lepszą kulturę)
View attachment 71213
Nawet 99 lat można dostaćA może Cię zaskoczę - uważam, że należy bardzo surowo karać za przemyt ludzi, w szczególności nieletnich. 20 lat to nie przesada jeśli ktoś to robi na dużą skalę. Jestem na tak.

Ktoś z was używa przeglądarki dla GEJmerów?
![]()
Godzina 0 wybiła. Ja myślałem, że to może przy pokoleniu naszych dzieci a to na naszych oczach się dzieje. To już jest normalnie wojna rasowa i religijna. To o czym trąbili "rasiści" w końcu się ziszcza. W sumie dobrze, że teraz, zanim u nas nie ma tego tyle, może ludzie przejrzą trochę na oczy.

Bo to pizdy, a każda kobieta podświadomie potrzebuje prawdziwego samca, a nie takiej białorycerskiej cioty.
Eeee, @Hefaner to na pewno nie pizdaBo to pizdy, a każda kobieta podświadomie potrzebuje prawdziwego samca, a nie takiej białorycerskiej cioty.

Jest to offtop więc zamykam w spojler:Masz coś więcej na ten temat? Chodzi mi o te badania.
neuroskoki.pl
Bardzo dobre, no i w sumie odzwierciedla to, co dzieje się podczas poprawnej medytacji i uświadomienia, że wszystko jest jednym.Jest to offtop więc zamykam w spojler:
Miałem Ci odpowiedzieć wtedy, od razu ale musiałem oderwać się od cohones, powziąłem jednak zamiar, że odpowiem jutro, potem zapomniałem o tym. Twoja prośba dzisiaj znów mi się przypomniała, gdy napotkałem na Twoje posty w wątku o IA. Ale do rzeczy - artykuł o tzw. "Hełmie Boga" skonstruowanego przez Michaela Persingera i jego badaniach:
![]()
The Secret to Seeing God Can't Be Inside a Snowmobile Helmet... Can It?
The "God Helmet" has its detractors as well as fans.www.atlasobscura.com
Polecam:
- artykuł pt "Neuroteologiczne wyjaśnienia przeżyć religijnych. Analiza krytyczna"
http://humaniora.amu.edu.pl/sites/default/files/humaniora/Humaniora%20nr%202/Hum_nr_2_Dulewicz_M.pdf
- artykuł pt "Mózg a religia":
![]()
Mózg a religia
Związek między funkcjonowaniem mózgu a odczuciami religijnymi został zauważony już pod koniec XIX wieku, kiedy zaobserwowano, że związana z takimi odczuciami jest padaczka. W ostatnich latach powstała nowa dziedzina wiedzy - neuroteologia, która stara się zgłębić to zagadnienie.neuroskoki.pl
Wyprzedzę ewentualne obiekcje osób wierzących. Przytoczone wyżej wyniki badań nie udowadniają nieistnienia Boga. Obecnie to co odkrył Persinger nie jest utożsamiane li tylko z istnieniem jakiegoś konkretnego obszaru w mózgu odpowiadającego za doznania mistyczne, duchowe, itd.
Ciekawe wyniki uzyskali Beauregard i O’Leary w badaniach przeprowadzonych na grupie zakonnic ze zgromadzenia kontemplacyjnego, których celem było przybliżenie przebiegu domniemanych doświadczeń religijnych, duchowych i/lub mistycznych (DRDM), które podsumowują w taki sposób:
"Pierwsze badanie wykazało przede wszystkim, że w doświadczeniu mistycznym bierze udział wiele obszarów, a nie tylko płaty skroniowe. [...] Nasze odkrycia dowodzą, że nie istnieje pojedyncze „Boże miejsce” w płatach skroniowych mózgu człowieka. Obiektywnie i subiektywnie uzyskane dane sugerują raczej, że DRDM mają złożony i wielowymiarowy charakter, a w ich przeżywaniu pośredniczą obszary mózgowe, które w normalnych warunkach odpowiadają za percepcję, procesy poznawcze, emocje, reprezentację ciała oraz samoświadomość. [...] Jeśli chodzi o dane uzyskane metodą QEEG w warunkach mistycznych, w porównaniu z warunkami początkowymi, zaobserwowano znaczną wzmożoną emisję fal theta. [...] Należy zwrócić uwagę, że kiedy zakonnice przywoływały autobiograficzne wspomnienia, schemat aktywności mózgu był inny niż w momencie osiągania stanu mistycznego. Wiemy więc na pewno, że stan mistyczny jest czymś innym niż stan emocjonalny"
(Mario Beauregard, Denyse O’Leary, Duchowy mózg. Neuronaukowa argumentacja za istnieniem duszy, tłum. Zbigniew Kasprzyk, Wydawnictwo WAM, Kraków 2011)