Absurdy poprawności politycznej.

Swoją drogą czasem mam myśli o OSP, taki model z pewnoscia by pomogl mi podjac decyzje.
Taka refleksja: jeśli byłby za tym efekt skali, czyż to nie byłoby jeszcze lepsze miejsce do zycia? Nie chodzi oczywiscie wprost o OSP, ale o model w ktorym kontrolę nad państwem mieliby tylko ci którzy podejmują wysiłek pozytywnego kształtowania rzeczywistości.

Wiadomo, że tęczowa z gwiazdą Dawida!
:putinlaugh:
tfT2RBD.png

:(

A powazniej ;) to kto wie, może właśnie pod taką flagą bedą walczyć z muzłumanami ;) tylko ja w pancerzu zaspawałbym otwór na dwójkę #trustnoone

Za karatekę? Tyle to nie...

Ja mam corki, liczę na gromadkę wnuków. No i dom - materialny owoc pracy mojego zycia. W ogole nie walczylbym za kogos tam, tylko za najblizszych, za moje. I, jak to mowia amerykanie, "way of life". Bo ja nie chce zyc po brytyjsku, amerykańsku, niemiecku czy szwajcarsku, nie daj Boże po rusku. Ja chce zyc po polsku.

Inna sprawa ze ci ktorzy sa gotowi oddac zycie, powinni - na to zycie właśnie! - miec wiekszy wplyw.

Formalnie, systemowo, a nie tylko na fali "mody" czy innego "przesilenia".

Przyklady:
- nie mozesz glosowac jesli pobierasz jakakolwiek dotacje, subwencje, dofinansowanie, itp itd
- rezydencja podatkowa w PL
- nie mozesz byc dluznikiem wobec panstwa
- musisz posiadac nieruchomosc
- musisz posiadac dzieci
- nie masz wielu paszportow
- jestes zolnierzem lub w rezerwie, strazy pozarnej, sluzbie zdrowia itp.
- coś jeszcze?

Wedle tych reguł ja stracilbym prawo do glosowania (nie jestem w rezerwie), i slusznie. Zreszta pewnie polowa (jesli nie wiecej) glosujacych. Tez slusznie.

Swoją drogą czasem mam myśli o OSP, taki model z pewnoscia by pomogl mi podjac decyzje.

A ci ze Sztabu Generalnego WP sie ciesza ze 80 latek przeszedl cyber kurs, albo ze 43% uczestnikow to pierdziawy. Kurwa, jaka to jest oderwana od rzeczywistosci exceloza!
To chłop traci prawa po 65 roku życia według tej teorii?

Bo "jak Cie baba biję" to już nie traktuje Cię jako mężczyzny tylko "osobę" czego właśnie faceci nie rozumieją w takich sytuacjach. Wychowani w kulcie "nice guy" jebane białorycerzyki. Oczywiście nie 100% przypadków, ale zakładam, że większość.

Jak się wcześniej nie postawiło granic to trzeba cierpieć za swoje błędy. Kobietę trzeba kochać i traktować jak kobietę, ale ona musi wiedzieć kto w związku ma większe pierdolnięcie w łapie.

Thats it.
dlatego ja wbrew oburzeniu białorycerskich zawodników na forum jak otrzymałem to oddałem i już wiem i ona wiedziała, że ręki nigdy na mnie nie podniesie,
kobiety otrzymują w domach różne wychowanie, niektóre myślą, że na chłopa mogą sobie rękę podnosić bezkarnie
:fjedzia:

dlatego ja wbrew oburzeniu białorycerskich zawodników na forum jak otrzymałem to oddałem i już wiem i ona wiedziała, że ręki nigdy na mnie nie podniesie,
kobiety otrzymują w domach różne wychowanie, niektóre myślą, że na chłopa mogą sobie rękę podnosić bezkarnie
:fjedzia:
Coś było, pamiętam.

Ty przemocowcu! Bo przecież równość działa tylko w jedną stronę.
:pociesznymirek:

Chcesz ich zmusić do uprawiania sportu polegającego na ciągłym upadaniu na ryj do momentu aż wyjdzie jeden trik na dwadzieścia prób?
Jako ktoś kto za małolata dzień w dzień okupował poręczę, murki i skateparki muszę zaprotestować. Wcale ta statystka tak hujowo nie wygląda jak ktoś złapie jakiś poziom.
Dla mnie zajebista przygoda i mnóstwo wspomnień, akurat za moich czasów ten sport w Polsce rozkwitał więc miałem możliwość w gimnazjum jeździć po całej Polsce i poznawac fajnych ludzi. Teraz już takie sporty to chyba wymarły gatunek niestety.
IMG_2495.jpeg

Dla wielu osób jarmarki bożonarodzeniowe są jedną z najważniejszych części oczekiwania na święta. Nic więc dziwnego, że odwołanie takiego wydarzenia może wywołać duże rozczarowanie. Tak było w Düsseldorfie, gdzie jarmark ostatecznie się nie odbędzie, co wywołało negatywną reakcję wśród opinii publicznej.

Odwołali jarmark w ostatniej chwili. Mieszkańcy i turyści nie są zadowoleni​

"Gerresheimer Winterzauber" to jeden z największych jarmarków świątecznych w Niemczech i w Europie. Charakteryzuje się średniowiecznymi straganami, atrakcjami, pysznymi przekąskami i rękodziełem, w które warto się zaopatrzyć na Boże Narodzenie. Niestety wydarzenie, które miało się rozpocząć 20 listopada na Glasmachergelände, się nie odbędzie. Miasto odmówiło bowiem wydania pozwolenia.

Według Maus Event GmbH, organizatora jarmarku, planowanie go nie rozpoczęło się o czasie. Do odwołania doprowadziły zatem spóźnienia. Organ nadzoru budowlanego odrzucił wniosek telefonicznie na początku listopada — był to cios dla organizatorów, którzy do samego końca mieli nadzieję na zatwierdzenie.

Odwołanie jarmarku Gerresheim w Düsseldorfie wywołało krytykę i szeroką dyskusję. Wiele z osób, które miały wystawiać swoje rzeczy na targu, podpisało już umowy, poczyniło inwestycje i przygotowywało się do wydarzenia. Co więcej, bilety na planowany pokaz na lodzie "Ice & Aura" zostały już sprzedane. Teraz muszą zostać zwrócone, co dodatkowo zwiększa obciążenie finansowe organizatorów. Maus Event GmbH podkreśla jednak, że nadal pracuje nad organizacją wydarzenia — ale dopiero w 2026 r.

Od tygodni wydarzenie było reklamowane na Facebooku, a w ostatniej chwili je odwołano. Odwiedzający dowiedzieli się jako jako ostatni. "To straszne! Najpierw wszystko planują, a potem nic!", "Dzięki za nic" — piszą ludzie w mediach społecznościowych. "Amatorska organizacja" — dodał kolejny użytkownik. "To miasto jest po prostu katastrofą" — podsumował następny.

Jednak niektóre komentarze na Facebooku pokazują, że wciąż jest nadzieja na udaną imprezę w przyszłym roku. "Nie daj się zniechęcić negatywnym komentarzom" — pisze nieco bardziej optymistycznie nastawiony internauta. "To prawdziwa strata, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku odniesiemy sukces" — dodaje kolejna kobieta.

Maus Event GmbH ogłosiło już, że rozpocznie przygotowania do uzyskania pozwolenia na wczesnym etapie, aby zorganizować wydarzenie w 2026 r.

I JAKA BAJECZKA na usprawiedliwienie, dobrze wiemy dlaczego
:śmiech:

Dla wielu osób jarmarki bożonarodzeniowe są jedną z najważniejszych części oczekiwania na święta. Nic więc dziwnego, że odwołanie takiego wydarzenia może wywołać duże rozczarowanie. Tak było w Düsseldorfie, gdzie jarmark ostatecznie się nie odbędzie, co wywołało negatywną reakcję wśród opinii publicznej.

Odwołali jarmark w ostatniej chwili. Mieszkańcy i turyści nie są zadowoleni​

"Gerresheimer Winterzauber" to jeden z największych jarmarków świątecznych w Niemczech i w Europie. Charakteryzuje się średniowiecznymi straganami, atrakcjami, pysznymi przekąskami i rękodziełem, w które warto się zaopatrzyć na Boże Narodzenie. Niestety wydarzenie, które miało się rozpocząć 20 listopada na Glasmachergelände, się nie odbędzie. Miasto odmówiło bowiem wydania pozwolenia.

Według Maus Event GmbH, organizatora jarmarku, planowanie go nie rozpoczęło się o czasie. Do odwołania doprowadziły zatem spóźnienia. Organ nadzoru budowlanego odrzucił wniosek telefonicznie na początku listopada — był to cios dla organizatorów, którzy do samego końca mieli nadzieję na zatwierdzenie.

Odwołanie jarmarku Gerresheim w Düsseldorfie wywołało krytykę i szeroką dyskusję. Wiele z osób, które miały wystawiać swoje rzeczy na targu, podpisało już umowy, poczyniło inwestycje i przygotowywało się do wydarzenia. Co więcej, bilety na planowany pokaz na lodzie "Ice & Aura" zostały już sprzedane. Teraz muszą zostać zwrócone, co dodatkowo zwiększa obciążenie finansowe organizatorów. Maus Event GmbH podkreśla jednak, że nadal pracuje nad organizacją wydarzenia — ale dopiero w 2026 r.

Od tygodni wydarzenie było reklamowane na Facebooku, a w ostatniej chwili je odwołano. Odwiedzający dowiedzieli się jako jako ostatni. "To straszne! Najpierw wszystko planują, a potem nic!", "Dzięki za nic" — piszą ludzie w mediach społecznościowych. "Amatorska organizacja" — dodał kolejny użytkownik. "To miasto jest po prostu katastrofą" — podsumował następny.

Jednak niektóre komentarze na Facebooku pokazują, że wciąż jest nadzieja na udaną imprezę w przyszłym roku. "Nie daj się zniechęcić negatywnym komentarzom" — pisze nieco bardziej optymistycznie nastawiony internauta. "To prawdziwa strata, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku odniesiemy sukces" — dodaje kolejna kobieta.

Maus Event GmbH ogłosiło już, że rozpocznie przygotowania do uzyskania pozwolenia na wczesnym etapie, aby zorganizować wydarzenie w 2026 r.

I JAKA BAJECZKA na usprawiedliwienie, dobrze wiemy dlaczego
:śmiech:
Poparcie afd rośnie, bo wjeżdżają w jarmarki i chcą anihilować Polaków!

:putinlaugh:

Back