Bezimienny
KSW Lightweight
Znowu omijasz pytanie odnośnie Ursuli: wspiera pośrednio przemytników czy nie?Oprócz Konfederacji, to Tusk obecnie ma retorykę najbardziej przeciwko nielegalnej imigracji. A praktyki nie muszę przypominać, bo to on ogarniał umowę z Turcją. Po raz kolejny pudłujesz
Bo niektórzy mam wrażenie, że trochę nie rozumieją tego "biznesu". Przemytnicy dzielą nielegalnych imigrantów: ci lepsi są sprzedawani włoskiej mafii to prac przymusowych (nawet były trochę lat temu afery z Polakami którzy trafili do takich obozów pracy przymusowej), kobiety do burdeli, a reszta o mniejszej wartości albo którzy więcej zapłacą trafiają do obozów dla uchodźców... Nigeryjska i włoska mafia zarobi dzięki UE.
Jak to nie jest wspieranie mafii to co nim jest?
Ale pamiętajmy: trochę pośrednio wspieramy handel kobietami ale przynajmniej o aborcji pogadaliśmy w PE. Ursula jest wyśmiewana nawet w DE jako "autorka największego rozbrojenia Niemiec od czasów maja 1945 roku". Zresztą kawał hipokrytki: Polska taki zły kraj, niepraworządny, a jej syn studiuje w Polsce -jeśli brać na poważnie retorykę UE to trochę tak jakby prezydent Ukrainy wysłał swoje dzieci na studia do Moskwy...
Jak TUsk mówił o murze? "Nie będziemy brali udziału w dwuznacznych działaniach"?
Jeszcze "ogrodzenie, jeszcze rowy wykopać i prąd podłączyć. Jakie atakują granice? Co to za jezyk? To są biedni ludzie szukający swojego miejsca na ziemi"
Tak czy nie?
Tusk groził Polsce karami za nieprzyjęcie nielegalnych imigrantów: jak myślisz? Niemcy wybraliby dla Polski tych najlepszych imigrantów czy analfabetów z Erytrei oraz Afganistanu, bo przypominam to nie jest tak że kryzys migracyjny to głównie wina Syryjczyków?
Co Tusk ogarniał? Centrum UE jest praktycznie w Berlinie, wtedy w rękach Merkel a Tusk robił co mu Merkel kazała. "Statek pełny, więcej nie zmieścimy, Herr Tusk już tam z Erdoganem gadałam. Arbeiten"
Wcześniej Tomczyk (jedyny raz kiedy pracował inaczej niż w polityce to podczas zbierania marchewki na studiach podczas wakacji-pytałem się go o to) mówił "jesteśmy w stanie przyjąć każdą możliwą ilość"
Co nie zmienia faktu, że nawet w 2015 roku, nawet przy groźbie utraty władzy PO nie było w stanie postawić się Merkel
Dlaczego?
Nie wiem ale się domyślam. Jedna z fundacji niemieckich wspierała tą impreze z seansem nienawiśći Trzaskowskiego?
Możesz przypomnieć która? Czy ta fundacja nie jest wspierana przez niemieckie MSZ?
Elo mordo: ja tylko na chwilę przekroczę granicę? Spoko? Zajebiście. Straż Graniczna powinna go przepuścić. Białorusini by go aresztowali, powiedzieliby że w torbie są narkotyki i Franek trafiłby do aresztu do celi z białoruskim LGBT lubiącymi siłownie, gdzie miałby okazje sięgać po mydło

EDIT: Tusk ściągał do stoczni nawet pracowników z Korei Północnej