MirsadBektic
UFC Featherweight
Aha, czyli te straszenie iranu było po to żeby żymianie wjechali na liban tej nocy ta? Taka zasłona dymna?![]()
![]()
![]()

---
Last edited:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Aha, czyli te straszenie iranu było po to żeby żymianie wjechali na liban tej nocy ta? Taka zasłona dymna?![]()
![]()
![]()

Czyli co? Świat nadal istnieje i idziemy do roboty?![]()

Tyle napięcia budowali i co? I gówno. Ja jestem zawiedziony. Nadal żadnego nuke'a od koreańskich testów w 2017. Eh. Może jakiś nowy konflikt? Chyba Chiny mają niedługo atakować Tajwan.Czyli co? Świat nadal istnieje i idziemy do roboty?![]()
Życie to piẹkny sen, a śmierć to paskudna prawda...Czyli co? Świat nadal istnieje i idziemy do roboty?![]()

Kto miał zarobić na skokach cen ropy i złota ten zarobił.Czyli co? Świat nadal istnieje i idziemy do roboty?![]()
Na spokojnie, dalej będą nas dymać na paliwie wiec wojna w polin trwaCzyli co? Świat nadal istnieje i idziemy do roboty?![]()

Za rok stanieje!Na spokojnie, dalej będą nas dymać na paliwie wiec wojna w polin trwa![]()

Ponoć milion dolców chcą za każdy statek, który puszczą. Coś mi taki tweet mignął.To, że Trump krzykiem i tupaniem jest stanie zmusić słabych do uległości było wiadome o dana (vide UE) ale Iran pokazał, że nie da sobie w kasze dmuchać. Tego Trump na pewno nie przewidział. Nawet fizyczna eliminacja Chamenei i jego świty nic tu nie zmieniły. Iran to poważny gracz i jednak znacznie mocniejszy niż sie paru think tankom i "ekspertom" wydawało. Rola cieśniny Ormuz jest znacznie ważniejsza dla globalnego układu sił a okazało sie, że USA nie ma realnej możliwości odblokowania jej wbrew decyzji Iranu samymi tylko nalotami. Teraz zapewne Iran bedzie pobierał opłaty za tranzyt?![]()

Też to słyszałem, tylko że nie za każdy statek, tylko każdy za tankowiec, a inne statki inaczej. Oczywiście chuj wie co bedzie tylko mówię co słyszałem, ale jest to realne.Ponoć milion dolców chcą za każdy statek, który puszczą. Coś mi taki tweet mignął.
![]()
Polacy lubią jak sie im podnosi ceny "w słusznej sprawie".Też to słyszałem, tylko że nie za każdy statek, tylko każdy za tankowiec, a inne statki inaczej. Oczywiście chuj wie co bedzie tylko mówię co słyszałem, ale jest to realne.
Pewnie się skończy tak że wszyscy wygrają tylko nie my, kraje z ropą dalej będą trzepać siano, Iran będzie trzepać siano, a my będziemy za to płacić bo ten milion na pewno spadnie na konsumenta.

Oby to była dla nich cenna nauczka.To, że Trump krzykiem i tupaniem jest stanie zmusić słabych do uległości było wiadome o dana (vide UE) ale Iran pokazał, że nie da sobie w kasze dmuchać. Tego Trump na pewno nie przewidział. Nawet fizyczna eliminacja Chamenei i jego świty nic tu nie zmieniły. Iran to poważny gracz i jednak znacznie mocniejszy niż sie paru think tankom i "ekspertom" wydawało. Rola cieśniny Ormuz jest znacznie ważniejsza dla globalnego układu sił a okazało sie, że USA nie ma realnej możliwości odblokowania jej wbrew decyzji Iranu samymi tylko nalotami. Teraz zapewne Iran bedzie pobierał opłaty za tranzyt?![]()
Przecież o tym pisałem ale według @tucznik to chuja się znam ;)To, że Trump krzykiem i tupaniem jest stanie zmusić słabych do uległości było wiadome o dana (vide UE) ale Iran pokazał, że nie da sobie w kasze dmuchać. Tego Trump na pewno nie przewidział. Nawet fizyczna eliminacja Chamenei i jego świty nic tu nie zmieniły. Iran to poważny gracz i jednak znacznie mocniejszy niż sie paru think tankom i "ekspertom" wydawało. Rola cieśniny Ormuz jest znacznie ważniejsza dla globalnego układu sił a okazało sie, że USA nie ma realnej możliwości odblokowania jej wbrew decyzji Iranu samymi tylko nalotami. Teraz zapewne Iran bedzie pobierał opłaty za tranzyt?![]()
Dokładnie xuja się znaszPrzecież o tym pisałem ale według @tucznik to chuja się znam ;)
Nie wiem, o czym dokładnie pisałeś z innymi, bo się w to nie zagłębiałem. Ale co do przytoczonego cytatu to w ogóle o tym nie dyskutowaliśmy między sobą, więc nie rozumiem, do czego się odnosisz. Chyba, że lekko ego chciałeś podpompować -- to spoko ;-)Przecież o tym pisałem ale według @tucznik to chuja się znam ;)
Napisałem wczoraj do ciebie że Iran się nie podda i że wyszło pomarańczowemu nie tak, jak miało wyjść ;)Nie wiem, o czym dokładnie pisałeś z innymi, bo się w to nie zagłębiałem. Ale co do przytoczonego cytatu to w ogóle o tym nie dyskutowaliśmy między sobą, więc nie rozumiem, do czego się odnosisz. Chyba, że lekko ego chciałeś podpompować -- to spoko ;-)
Ale to przecież nie było istotą, ani nawet elementem, sporu, kolego ;-)Napisałem wczoraj do ciebie że Iran się nie podda i że wyszło pomarańczowemu nie tak, jak miało wyjść ;)
Ale ja nie mam ego mordeczko, jestem pusty od tego typu emocji.Ale to przecież nie było istotą, ani nawet elementem, sporu, kolego ;-)
Przecież o tym pisałem ale według @tucznik to chuja się znam ;)

Czyli podsumujmy dlaczego zwycięstwo USA jest przytłaczajace:Ponoć milion dolców chcą za każdy statek, który puszczą. Coś mi taki tweet mignął.
![]()

Ironią bedzie jak powstanie jakaś spółka i USA razem z Iranem bedą zarabiać na opłatach za tranzyt