Żymianie vs Iran

Panowie, a spisek cygański też istnieje?

Bo też ich przepędzano i też były pogromy nie mówiąc już o celowej eksterminacji przez Niemców w czasie II WŚ.
Przeczytałeś tę książkę?
Chyba dalej nie jak nie rozumiesz o czym my rozmawiamy.

:beczka:

Tak. Don Vasyl i Trojanek są przywódcami, a główna siedziba to co roczny festiwal Muzyki cygańskiej w Ciechocinku.

IMG_7165.gif

co roczny

:scary:

Panowie, a spisek cygański też istnieje?

Bo też ich przepędzano i też były pogromy nie mówiąc już o celowej eksterminacji przez Niemców w czasie II WŚ.
Panie Paździochu a różnica ilorazu inteligencji tych dwóch pasożytów, mówi to Panu coś?
:beczka:

Panie Paździochu a różnica ilorazu inteligencji tych dwóch pasożytów, mówi to Panu coś?

W sensie że Żydzi mają niższy panie Ferdku?

Bo już chyba 2000 lat ten spisek robią i jakoś ciagle nad światem nie zapanowali.

No chyba że tacy ludzie ja Donald Trump im to uniemożliwiają … a nie, czekaj …

:lesnarhappy:

Ej, że niby śniady dobrze mówi?
Ja nie wiem co on mówi. Nie czytałem niego wypowiedzi. Celowo udajesz, że nie rozumiesz na co wskazuję? :lol:

P.s.

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodziło z tym Trumpem, ale wg mnie on i całe USA (największe i najpotężniejsze imperium współczesnego świata) na smyczy Izraela są właśnie żywym dowodem na istnienie ruch spisków, w które tak trudno Ci uwierzyć.

No chyba, że znowu włączamy "niczego takiego nie było" i żaden Izrael nie miał z tym nic wspólnego tylko Trump oszalał jak Putin! :śmiech:

Jesteś taki pewien, że nie zapanowali nad światem? Myślisz, że tylko Trumpa mają w kieszeni?

A może powinni Ci wysłać oficjalnego maila: "tak, panie Mmayhem, właśnie zawładnęliśmy światem, nie miał pan racji!"?

Mi się wydaje, że takie rzeczy należy zaobserwować "po owocach", a nie po tym co nam mówią.

Ale sam nie wiem, może to tylko moja szuria :fjedzia:

Ja nie wiem co on mówi. Nie czytałem niego wypowiedzi. Celowo udajesz, że nie rozumiesz na co wskazuję? :lol:

P.s.

Nie bardzo rozumiem o co Ci chodziło z tym Trumpem, ale wg mnie on i całe USA (największe i najpotężniejsze imperium współczesnego świata) na smyczy Izraela są właśnie żywym dowodem na istnienie ruch spisków, w które tak trudno Ci uwierzyć.

No chyba, że znowu włączamy "niczego takiego nie było" i żaden Izrael nie miał z tym nic wspólnego tylko Trump oszalał jak Putin! :śmiech:

Jesteś taki pewien, że nie zapanowali nad światem? Myślisz, że tylko Trumpa mają w kieszeni?

A może powinni Ci wysłać oficjalnego maila: "tak, panie Mmayhem, właśnie zawładnęliśmy światem, nie miał pan racji!"?

Mi się wydaje, że takie rzeczy należy zaobserwować "po owocach", a nie po tym co nam mówią.

Ale sam nie wiem, może to tylko moja szuria :fjedzia:

No serio pytam o co kaman z tym postem śniadego.

A w kwestii żydowskiej (he,he).

Trzeba popatrzeć na specyfikę polityki w USA.

Tam partie są sponsorowane przez darczyńców a jest potężne lobby tzw. chrześcijańskich syjonistów które wspiera państwo Izrael z pobudek teologicznych i wywierają wpływ na polityków głównie republikańskich.

Zresztą już o tym pisałem gdy było wielkie zdziwienie że Trump popiera Żydów a miało przecież wyjść inaczej :lol:

Plus takie organizacje jak oskarżany o szpiegostwo AIPAC z tweeta tego śniadego.

Naprawdę, nie potrzeba spisków bo decyduje pieniądz.

Last edited:
No serio pytam o co kaman z tym postem śniadego.

A w kwestii żydowskiej (he,he).

Trzeba popatrzeć na specyfikę polityki w USA.

Tam parie są sponsorowane przez darczyńców a jest potężne lobby tzw. chrześcijańskich syjonistów które wspiera państwo Izrael z pobudek teologicznych i wywierają wpływ na polityków głównie republikańskich.

Zresztą już o tym pisałem gdy było wielkie zdziwienie że Trump popiera Żydów a miało przecież wyjść inaczej :lol:

Plus takie organizacje jak oskarżany o szpiegostwo AIPAC z tweeta tego śniadego.

Naprawdę, nie potrzeba spisków bo decyduje pieniądz.
To są właśnie spiski :śmiech:

Co to Hollywood zrobił z ludzkim myśleniem :awesome:

A nie lobbing polityczny?

:lol:
Właśnie o to mi chodziło z tym żartem o Hollywood :wink:

Wiem, że Ty teraz żartujesz, ale jestem przekonany, że większość ludzi myśli, że spisek to musi dotyczyć, nie wiem, sprowadzenia Antychrysta czy coś takiego,
a w mojej opinii to mogą być proste rzeczy, zmienianie nazwy na "lobbing" niczego innego dosłownie nie zmienia :awesome:

jak jeden chłop z realną władzą siądzie w pokoju z drugim, ten drugi da pierwszemu walizkę piniędzy i powie:
"od dzisiaj, na terenie całego państwa macie obrzezywać wszystkich nowonarodzonych chłopców, bez względu na ich wyznanie i bez informowania o tym rodziców",
wg mnie to już jest spisek... i nawet forma dominacji, podboju...

Właśnie o to mi chodziło z tym żartem o Hollywood :wink:

Wiem, że Ty teraz żartujesz, ale jestem przekonany, że większość ludzi myśli, że spisek to musi dotyczyć, nie wiem, sprowadzenia Antychrysta czy coś takiego,
a w mojej opinii to mogą być proste rzeczy, zmienianie nazwy na "lobbing" niczego innego dosłownie nie zmienia :awesome:

jak jeden chłop z realną władzą siądzie w pokoju z drugim, ten drugi da pierwszemu walizkę piniędzy i powie:
"od dzisiaj, na terenie całego państwa macie obrzezywać wszystkich nowonarodzonych chłopców, bez względu na ich wyznanie i bez informowania o tym rodziców",
wg mnie to już jest spisek... i nawet forma dominacji, podboju...

,,Ludzie nie powinni wiedzieć jak się robi politykę i kiełbasę“

:wink:

I nie tylko Żydzi tak działają.

I nie oni pierwsi byli biegli w ,,obracaniu” pieniądzem.

:lol:

A wiesz że to Sobór Luterański V uznał że pożyczka na procent nie jest grzechem?

:neildegrassewhoa:
Nie wiem, ale nie zszokujesz mnie informacjami o uległości KK wobec Żymian :awesome:
ale jak masz takich więcej to dawaj, takie rzeczy są ciekawe :redford:

no i to był spisek, co nie?
Wcześniej lichwa była nie tylko grzechem ale i przestępstwem.
Coś się stało magicznego i nagle stała się obowiązującym systemem polityki pieniężnej całej planety...

Głównie za to ich goniono z miejsca na miejsce bo, jak się dziwacznie okazuje, ci ciemni ludzie ze średniowiecza byli na tyle mądrzy żeby rozpoznać czym jest lichwa i do czego doprowadzi...

Głównie za to ich goniono z miejsca na miejsce bo, jak się dziwacznie okazuje, ci ciemni ludzie ze średniowiecza byli na tyle mądrzy żeby rozpoznać czym jest lichwa i do czego doprowadzi...
To jedno, drugie że średnio darzyć sympatią naród "wybrany" za to że zabili na krzyżu Jezusa Chrystusa, naszego mesjasza i Boga, tym samym dopuścili się bogobójstwa.
A że w średniowieczu religia była dogmatyczna i totalna często, to mieli przejebane.

Nie wiem, ale nie zszokujesz mnie informacjami o uległości KK wobec Żymian :awesome:
ale jak masz takich więcej to dawaj, takie rzeczy są ciekawe :redford:

no i to był spisek, co nie?
Wcześniej lichwa była nie tylko grzechem ale i przestępstwem.
Coś się stało magicznego i nagle stała się obowiązującym systemem polityki pieniężnej całej planety...

Akurat przyczyną było to że to kościół w ówczesnej Italii decydował co jest prawe a co nie wpływając na działalność banków i zezwolił na to w końcu oficjalnie.

Bo banki i kredyt to włoskie a nie hebrajskie ,,banko” i ,,credere” :wink:

A goniono ich z różnych przyczyn,
czasem z tych samych z jakich Filip IV zlikwidował przy pomocy papieża zakon templariuszy.

Może łatwiej zganić wszystko na jakąś określoną grupę niż przyjąć że to pieniądz bez określonego pochodzenia rządzi światem.

:fjedzia:

To jedno, drugie że średnio darzyć sympatią naród "wybrany" za to że zabili na krzyżu Jezusa Chrystusa, naszego mesjasza i Boga, tym samym dopuścili się bogobójstwa.
A że w średniowieczu religia była dogmatyczna i totalna często, to mieli przejebane.
To też prawda. Nie wspominając o studniach :awesome:

Może łatwiej zganić wszystko na jakąś określoną grupę niż przyjąć że to pieniądz bez określonego pochodzenia rządzi światem.
Pewnie, i tak ponad 100 razy, wszędzie gdzie się pojawili, dosłownie do dnia dzisijeszego, akurat tylko ich biedaczków :śmiech:

no i cyganów ale wiadomo, ich trzeba

W sensie że Żydzi mają niższy panie Ferdku?

Bo już chyba 2000 lat ten spisek robią i jakoś ciagle nad światem nie zapanowali.

No chyba że tacy ludzie ja Donald Trump im to uniemożliwiają … a nie, czekaj …

:lesnarhappy:
Jak nie zapanowali jak zapanowali Panie Paździochu.
:juanlaugh:

Czyli dwie nieasymilujące się mniejszości?

Spizeg?

:o o:
Tu może być kwestia różnicy IQ jak wskazywał @ninja

Jedni wyspiskowali swoje własne państwo (bo chyba nie powiesz mi, że jeszcze wierzysz w to, że Brytole stworzyli im państwo z dobroci swojego gołębiego serca? :boystop: )

A drudzi nie potrafią wyspiskować między sobą żeby przestać mieszkać na śmietniku. Skill issue.

Back