Zapasy || Judo

Burroughs forma fizyczna zawsze top, chłop co wyglada, dla mnie sylwetka idealna

IMG_1081.jpeg

Dla mnie to jest idealna sylwetka, nie za dużo, nie za mało i przede wszystkim sprawność i siła przydatna w życiu. Artur Aleksanian, 4 medale IO i od chuja MŚ i EU w klasyku do 97kg, czysta zwierzęca siła, idealna waga dla mnie +/- 100kg i idealny wygląd, łapie i łamie w pół.

View attachment 119151

Dla mnie to jest idealna sylwetka, nie za dużo, nie za mało i przede wszystkim sprawność i siła przydatna w życiu. Artur Aleksanian, 4 medale IO i od chuja MŚ i EU w klasyku do 97kg, czysta zwierzęca siła, idealna waga dla mnie +/- 100kg i idealny wygląd, łapie i łamie w pół.
Super sylweta. Tam wśród zapasiorów to jest sporo dobrze nabitych. Dla mnie w zasadzie idealna to Aniuar Geduev
1f0ftxT70uE.jpg

Teraz jakiś chłop na gali octagon , jedyny, podkreślam jedyny który kurwa pomyślał....złapał gościa, wyniósł w górę i zaczął się kręcić w okół własnej osi aż ostatecznie go rzucił na garba, od razu sanitariusze i go musieli cucić.......większość zawodników MMA by nawet o tym nie pomyślało, za daleko do łba mają

Ale jak to przecież zapasy nie działają w walce, jeden z użytkowników nie tak dawno mi tutaj tłumaczył
Ja twierdzę uparcie , że nie trzeba nic więcej poza zapasami i boksem na mega poziomie. Sama umiejętność rozkładania wagi ciała, rozluźnienia totalnego powoduje obalenie przeciwnika bez straty energii własnej, za to przeciwnik traci jej ogrom

Ja twierdzę uparcie , że nie trzeba nic więcej poza zapasami i boksem na mega poziomie. Sama umiejętność rozkładania wagi ciała, rozluźnienia totalnego powoduje obalenie przeciwnika bez straty energii własnej, za to przeciwnik traci jej ogrom
Z takim zestawawem można dojść do mistrzostwa nawet zgadzam się, jednak uważam że podstawowa znajomość poddań oraz obron przed nim jest również ważna, ale generalnie zgadzam się zapasy plus boks jako mus, plus po opanowaniu solidnie tych dwóch rzemiosł, dodanie trochę parteru oraz kopnieć, nie jakiś kurwa podwójnych obrotówek,ale low kicki, i high kicki fajnie mieć w arsenale, jak i kopnięcia na korpus

Z takim zestawawem można dojść do mistrzostwa nawet zgadzam się, jednak uważam że podstawowa znajomość poddań oraz obron przed nim jest również ważna, ale generalnie zgadzam się zapasy plus boks jako mus, plus po opanowaniu solidnie tych dwóch rzemiosł, dodanie trochę parteru oraz kopnieć, nie jakiś kurwa podwójnych obrotówek,ale low kicki, i high kicki fajnie mieć w arsenale, jak i kopnięcia na korpus
Żadnego zapaśnika nie trzeba uczyć ani duszenia ani dźwigni, oni to potrafią bo potrafią inteligentnie faulować w walce, podobnie boksera nie musisz uczyć uderzania barkiem i głową

Żadnego zapaśnika nie trzeba uczyć ani duszenia ani dźwigni, oni to potrafią bo potrafią inteligentnie faulować w walce, podobnie boksera nie musisz uczyć uderzania barkiem i głową
Ja to wiem, bo sam trenuje zapasy, wielu ludzi myśli że w zapasach nie ma duszeń,a tam tylko teoretycznie nie ma duszeń,ale każdy wie że jak sędzia nie patrzy i jest okazja to dusi się rywala, czy też różnego rodzaju dźwignie na stawy, się stosuje które w bjj są technikami kończącymi

Do końca życia będę ubolewał, że tych zapasów nie robiłem za dzieciaka. Nic nie poradzę, ale dalej można walczyć o atletyzm i czerpać z tego wszystkiego pełnymi garściami. Jakbym miał wybierać najlepsze tematy z Cohones to ten by był jednym z nich bez wątpienia.

Ja to wiem, bo sam trenuje zapasy, wielu ludzi myśli że w zapasach nie ma duszeń,a tam tylko teoretycznie nie ma duszeń,ale każdy wie że jak sędzia nie patrzy i jest okazja to dusi się rywala, czy też różnego rodzaju dźwignie na stawy, się stosuje które w bjj są technikami kończącymi
Zawodnicy MMA myślą, że jak porobią raz w tygodniu zapasy to wystarczy....kluby są zalane tym bjj...

Kawał sprawnej 130kg skośnookiej „świni” :lol:

Coś Ty, on chuja wie o treningu….
Powinien zrobić redukcje na diecie niskotłuszczowej
6 posiłków co 3h, w każdym 40g białka, 80g węgli i 3g tłuszczu
Cardio 6x45 minut każdego dnia
I obowiązkowo jakiś splicik na siłence

I może wtedy by coś z tego było, koniecznie deficyt 1900kcal na dzień jak Ci pederasci kulturowniki bo inaczej to tragedia

Coś Ty, on chuja wie o treningu….
Powinien zrobić redukcje na diecie niskotłuszczowej
6 posiłków co 3h, w każdym 40g białka, 80g węgli i 3g tłuszczu
Cardio 6x45 minut każdego dnia
I obowiązkowo jakiś splicik na siłence

I może wtedy by coś z tego było, koniecznie deficyt 1900kcal na dzień jak Ci pederasci kulturowniki bo inaczej to tragedia
Uwielbiam Twoje podejście do kulturystów, zawsze się uśmieje, bo mam identyczne. Jak u mnie znajomi z siłowni się jarają, że wyciskają 130kg na płaskiej to ich biorę na kółka gimnastyczne i nawet pozycji do dipów nie mogą utrzymać, a gdzie coś więcej zrobić. Albo 30 swingów kettlem na jedną rękę ze zmianą ręki w powietrzu, jęzor do pasa i do zajezdni.

Last edited:
Uwielbiam Twoje podejście do kulturystów, zawsze się uśmieje, bo mam identyczne. Jak u mnie znajomi z siłowni się jarają, że wyciskają 130kg na płaskiej to ich biorę na kółka gimnastyczne i nawet pozycji do dipów nie mogą utrzymać, a gdzie coś więcej zrobić. Albo 30 swingów kettlem na jedną rękę ze zmianą ręki w powietrzu, jęzor do pasa i do zajezdni.
Stary no taka prawda, że jaraja się jakimiś treningami kulturystycznymi i ani to przydatne do niczego ani nie wygląda.....bo jak mi ktoś powie że kwadratowy wygląd jest atrakcyjny to mu powiem żeby się w łeb pierdolnął

Albo te podcasty różne.....spotykają się kulturowniki i dywagują nad kątem linek wyciągu, badaniami zrobionymi na ludziach zielonych jak groszek na wiosnę i inne bzdury. To jest nudne jak flaki z olejem.

Prowadzę różnych ludzi i praktycznie u każdego odtłuszczony wygląd to tylko efekt uboczny pewnych mocnych działań. Nie chcę ich hodować, to mają być super sprawni ludzie, maszyny do wielu zadań, którzy realnie podnoszą jakość swojego życia

To już więcej szacunku mam do trojbojarzy chociaż oni też są zatraceni totalnie. Chłop u mnie na siłowni wyciska ponad 200kg a nie zrobi pompki na jednej ręce czy właśnie kółkach gimnastycznych to ja się pytam : z czego to jest zbudowane?! Albo robi ćwiczenie typu wrzucanie worka na podest, worek 113kg i wrzuca go tam xxxx czasu. Siłę ma, ale nie ma dynamiki, szybkości działania, zrywu, gdzie ja później biorę taki worek, ustawiam sobie kawałek miejsca i nim rzucam przed siebie.....a kurwa ponad 200kg na klatę nie wycisnę i nawet nie wiem czy bym chciał w ogóle....

Człowiek nie jest podnośnikiem hydraulicznym, jakimś mechanicznym lewarem tylko jednostką, która musi zadbać o wszystko w swojej sprawności

Back