WOJOWNIK - Trzeba to zobaczyc !!!

bjp

Jungle Fight
Middleweight
Wczoraj oglądałem świetny dokument o Panu Marku Piotrowskim.
Dla nieobeznanych w temacie jest to jeden z najlepszych sportowców w historii polskiego sportu,nie mówiąc już o sportach walki (#1)
Nie mogę zrozumieć,że tak wybitna postać idzie w zapomnienie. Prawie nikt o nim nie pamięta i nigdzie w polskich mediach nie ma nawet wzmianki o tym czego kiedyś dokonał...
Polecam Wam oglądnijcie ten materiał. Powinienem go wrzucić do wątku z filmami,ale wtedy mógłby zostać pominięty.

Pierwsza część :
Dalsze na YouTube.

pst

Brutaal
Heavyweight
nikt o nim nie pamięta przez burdel w kicku ;)
inna rzecz: jak często u nas w tv widzisz kicka/k1?

bjp

Jungle Fight
Middleweight
Salete widzę wszędzie i niemal każdy wie,że zaczynał w kick-boxingu. Nie chodzi o to,żeby robic teraz gwiazdę z Marka Piotrowskiego,tylko o odrobinę szacunku i oddania mu tego na co zasłużył.

dvd_

Jungle Fight
Middleweight
Polecam rowniez "Kickboksera" A. Bilika, z niej wlasnie dowiedzialem sie o kims takim jak Marek Piotrowski...jak dla mnie Marek jest numerem jeden jezeli chodzi o sporty walki w tym kraju.

whoop terere

Oplot Challenge
Heavyweight
nie można mówić że nikt o nim nie pamięta, jest honorowym gościem wielu imprez sportów walki, może trochę zszedł w cień przez chorobę.
Saleta to showman poza ringiem, a marek jest inną osobą.

pst

Brutaal
Heavyweight
nie tylko, miał na przykład naprawdę świetną rolę trenera boksu w Mojej krwi Marcina Wrony. jego historię poznałem zaraz po tym jak mocniej wszedłem w tematykę sportów walki. właściwie wszyscy, którzy w tym siedzą wiedzą kim jest Piotrowski i szanują jego osiągnięcia i postawę. ale do szerszej gawiedzi nie tacy ludzie trafiają, lepiej mieści się w tej konwencji Saleta, niestety :)

pst

Brutaal
Heavyweight
w źródłach pojawia się czasem "choroba bokserska". w przypadku Piotrowskiego miała się objawiać notoryczną bezsennością, problemami z trawieniem i mówieniem - wszystko na skutek urazów głowy po uderzeniach.

bjp

Jungle Fight
Middleweight
Nie ma sprawy ;)
Taki właśnie był mój cel. Ja przed obejrzeniem tego dokumentu słyszałem już coś Marku Piotrowskim. Jednak dopiero teraz wiem jakim jest wiekim fighterem.

pst

Brutaal
Heavyweight
to oznacza milion papierowych pasów i nieznaczących organizacji. bajzel większy niż w zwykłym boksie.

bjp

Jungle Fight
Middleweight
W takim razie nie pisałem do Ciebie i tej kupy co z Tobą to widziała ;)
A od kiedy na forum mam wrzucać rzeczy z tego roku ???