Wasz G.O.A.T

Seria Dark Souls, Elden Ring.
Potem Wiedźminy.
Super Mario 64 ale to był przełom.
Troszkę ciężko oceniać, bo taki RE1 to jak wyszedł to też był przeskok w horrorach.
Half Life seria.

Fabularnie?
Final Fantasy VII nie ma konkurencji w ilości emocji jakie dała mi gra.

W GTA 4 i 5 fajnie się grało ale to nie to co wyżej.

Baldur 2 i pokrewne z tego czasu
:antonio:
no teraz szykuję siły na 3kę

Warcraft 3.

Z FPP Quake 2, Soldiers of Fortune.
Max Payne seria.

seria Mass Effect fabularnie złoto

Herosi z naciskiem na 3

Last edited:
Nie wiem. Sentymentalnie to pewnie:
Fable 2:
Gameplay: otwarty świat, mechanika bycia złym, lub dobrym. W jakich nowych grach w obecnej generacji istnieje coś takiego?
Klimat: dojebany
Grafika: jak na tamte czasy dojebana
Ścieżka dźwiękowa: nie pamiętam, ale pewnie jak wyżej
System walki (jeśli posiada): jak wyżej, plus rozwój postaci z tego co pamiętam, był bardzo satysfakcjonujący
Ogólna ocena: 10/10(ale dawno grałem i mam sentyment)
Trylogia Crash Bandicoot - przeszedłem na emulatorze zanim wyszedł remaster
Gameplay: dość trudna, dająca mega radochę platformówka. Postawiłbym wyżej niż Mariany, ale to chyba przez sentyment do PS1
Ścieżka dźwiękowa: kurwaa te dźwięki słyszę w głowie do dziś
System walki (jeśli posiada): kręcenie się i skakanie na głowy. Czego chcieć więcej?
Ogólna ocena: 9/10
Tekken wszystkie części -
gra, która była ze mną chyba całe życie. Od trójki na szaraka, plus jakieś części na PSP w szkole. Granie u kolegi w piątkę, albo z braciakiem.
Gameplay: można zagrać hobbistyczne, ale również wymasterować
Grafika: chyba jedna z lepszych opraw wizualnych w bijatykach
Ścieżka dźwiękowa: kurwa te soundtracki z trójki! Czasami sobie puszczałem na siłowni
System walki (jeśli posiada): easy to learn hard to master
Ogólna ocena: 10/10

Nie wiem. Sentymentalnie to pewnie:
Fable 2:
Gameplay: otwarty świat, mechanika bycia złym, lub dobrym. W jakich nowych grach w obecnej generacji istnieje coś takiego?
Ścieżka dźwiękowa: nie pamiętam, ale pewnie jak wyżej
System walki (jeśli posiada): jak wyżej, plus rozwój postaci z tego co pamiętam, był bardzo satysfakcjonujący
Ogólna ocena: 10/10(ale dawno grałem i mam sentyment)
Trylogia Crash Bandicoot - przeszedłem na emulatorze zanim wyszedł remaster
Gameplay: dość trudna, dająca mega radochę platformówka. Postawiłbym wyżej niż Mariany, ale to chyba przez sentyment do PS1
Ścieżka dźwiękowa: kurwaa te dźwięki słyszę w głowie do dziś
System walki (jeśli posiada): kręcenie się i skakanie na głowy. Czego chcieć więcej?
Ogólna ocena: 9/10
Tekken wszystkie części -
gra, która była ze mną chyba całe życie. Od trójki na szaraka, plus jakieś części na PSP w szkole. Granie u kolegi w piątkę, albo z braciakiem.
Gameplay: można zagrać hobbistyczne, ale również wymasterować
Grafika: chyba jedna z lepszych opraw wizualnych w bijatykach
Ścieżka dźwiękowa: kurwa te soundtracki z trójki! Czasami sobie puszczałem na siłowni
System walki (jeśli posiada): easy to learn hard to master
Ogólna ocena: 10/10
Kurde zawsze miałem zagrać w to fable raz zacząłem ale mi się sprzęt zesrał a potem już odpuściłem, mam też 3kę gdzieś w archiwum, dobra jest?
Crash klasa na ps1 ograny do bólu cały zestaw. A Tekken ło panie, ale potem nie było z kim grać jak kiedyś z bratem. Ehhh

Kurde zawsze miałem zagrać w to fable raz zacząłem ale mi się sprzęt zesrał a potem już odpuściłem, mam też 3kę gdzieś w archiwum, dobra jest?
Crash klasa na ps1 ograny do bólu cały zestaw. A Tekken ło panie, ale potem nie było z kim grać jak kiedyś z bratem. Ehhh
Trójkę wspominam dobrze, ale nie tak majestatycznie jak dwójkę. Chociaż jak ktoś nie lubi retro, to pewnie już się można odbić. Gra ma już 10 lat.

Final Fantasy 6, 7, 8, 9
Fallout cała seria
Baldur's Gate cała seria
Diablo 1 i 2
Kapitan Pazur :beczka:

I goat na goaty:

Dragon Ball Z: Super Saiya Densetsu ze SNESa

Kiedyś to było, teraz już nie ma :płacz:

Ciężko wskazać jednego GOATa, bo każda gra ma jakieś wady. Wskażę gry, którym daję 10/10 za odpowiednie kategorie

Fabuła: Red Dead Redemption 2, TLOU 1, Mass Effect 1-3
Gameplay: Dark Souls, Elden Ring, GTA SA (na tamte czasy)
Klimat: Bloodborne, Wiedźmin 1
Grafika: Far Cry 1 (na tamte czasy), Wiedźmin 3
Ścieżka dźwiękowa: NFS Most Wanted (2005), Bloodborne
System walki: Sekiro

Dobry temat :conorsalute:
Moje top w jakie grałem to :

Nowe zeldy BoTW i ToTK - za mechaniki, zdefiniowanie otwartego świata na nowo, pełną wolność

Seria Xenoblade - za fabułę, za mechaniki, za to że gra potrafi zrobić do dziś wrażenie

Diablo 2 - z sentymentu, za rozbudzenie miłości do hack and slashy, za klimat

Seria Fallout (4 część niech wypierdala) - za moją tematykę, za koncepcje świata

Fable 1 - bo to cudowna gra jest

Seria Mass Effect - za wspaniałą space opere, za BioWare które kiedyś umiało w gry

Seria Star Wars: Knights of the Old Republic - kotory, kto nie kocha kotorów ?

A z sentymentu to Sąsiedzi z piekła rodem i seria Larry :werdum:

Metal Gear solid 1 i 3
Red dead redemption 2
Baldur's gate 2
Vampire the masquarade bloodlines
Okami
Bioshock
The Last of us 1
Red dead redemption 1
GTA V
Chronicles of Riddick escape from butcher bay
God of war 3
Disco elysium
Darkwood

Ulubiona ścisła TOPka: Elden Ring, Bloodborne, God of War (2018), God of War Ragnarok
W dalszej kolejności: Cyberpunk, Resident Evil 4 Remake, Dark Souls 3, Batman Arkham Knight, Wiedzmin 3, Resident Evil 2 Remake

Mafia: The city of Lost Heaven
Clair obscur: expedition 33.
Oglądałem growy film z claire obscur, nie dziwię się, że tak to pochłonelo ludzi. Piękna historia z głębią, w tle transformujaca trauma.

Jak masz luźne jakieś 40 godzin, to polecam :wink:
Przymierzam się, jednak zdaje sobie sprawę z wiru, w jaki można wpaść, do tego potrzeba przestrzeni, ja ostatnio mam sporo na głowie. Podobne odczucia co do fabuly miałem w przypadku FF X. Tak samo - gra zbudowana na głębokich podświadomych mechanizmach.

Splinter cell chaos theory
God of war 1,2,3
The last of us 1
Uncharted 2,4
A plague tale requiem
Metro
Devil May cry 1,3,5
Bloodborne
Sekiro
def jam fight for ny
Batman seria arkham
Resident evil 1,2,4
Assassin’s Creed 2
Cyberpunk ale po 300 patchach
Black myth wukong
Silent Hill

Zamykam
Zrzut ekranu 2025-08-10 185241.jpg

To ja dam tak ode mnie i tak od początku mojej przygody z grami to: Unreal (za wyjebany engine i jeden z najlepszych soundtracków ever), Half Life (jedena z najlepszych fabuł nawet dziś), oba pierwsze Fallouty,Baldurs Gate i Ice Wind Dale, Diablo, Quake i Unreal Tournament za multiplayera, Duke Nukem 3D, Rune (ale to moja fiksacja na temat Wikingów), Wiedźminy gdzie nr 3 rozjebał system, Dark Soulsy i Elden Ring, który mnie rozjebał po całości (pierwsza gra od dłuższego czasu, którą przeszedłem więcej niż raz). Remaster HL - Black Mesa (OST mam w plejliscie na Spotifaju), Deus Ex Human Revolution i Mankind Divided (wyjebany OST). Mortal Kombaty, Street Fightery, Virtual Fightery moja miłość z automatów ( ile to ja przejebałem zlociszy z emerytury mojej kochanej babci na automatach na pl. Konstytucji koło Burger Kinga w Warszafce).Z RTS to Warcrafty, Starcrafty i Command and Conquery z Red Alertem. I pewnie jeszcze parę by się znalazło ale to takie moje best of the best of the best.

Last edited:
Back