Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Cela numer – serial dokumentalny emitowany w stacji TVN, który ukazywał życie skazańców w polskich więzieniach.
cohones.mmarocks.pl
No to ten do zamknięciaJest już taki temat:
![]()
Ciekawe filmy dokumentalne na YT
cohones.mmarocks.pl
Przynajmniej odświeżony.No to ten do zamknięcia
Może jakoś połączyć się da, tak by było najlepiej.Pany, bardzo ciekawy materiał o tragedii, jaka spotkała rodzine Lee - familię zawodników sportów walki. Kiedyś juz go wrzucałem, ale może ktoś nie widział. Bardzo ciekawa historia, gorąco polecam
A widzisz, nie wiedziałem, że to tak przedstawiali. Trafiłem na ten film dopiero jakoś pół roku temu, wrzucałem tu gdzieś chyba.. Smutna, ale pouczająca historia.Nie miałem pojęcia, że Victoria Lee popełniła samobója (czytałem, że to był COVID, z tym że wtedy COVID był przypisywany do wszystkich zgonów)
W roku 1979 Krzysztof Kieślowski przeprowadził swojego rodzaju sondę społeczna. Pytania były niby banalne: kim jesteś? czego byś chciał? co jest dla ciebie najważniejsze? Wynikiem sody był ten krótki film dokumentalny. Kieślowski wybrał 44 osoby. Każdemu poświęca tylko jedno ujęcie. Na ekranie pojawiają się kolejne gadające głowy a w prawym dolnym rogu podany jest rok urodzenia danego człowieka. Począwszy od niemowlaka, przez przedszkolaków, uczniów, studentów, ludzi dorosłych, aż po stuletnią staruszkę, obserwujemy jak się zmieniają pragnienia ludzi w różnym wieku i w różnej sytuacji życiowej.