Anonymous
NoLife FC

Portal tatame.com przeprowadził wywiad z brazylijską gwiazdą mma • Vitorem Belfortem, którego kontuzja wyeliminowała z walki na UFC 139.
Jak zostałeś kontuzjowany?
Miałem kontuzję , która prawie wyeliminowała mnie z pojedynku z Akiyamą i teraz gdy wznowiłem treningi, znowu się odezwała. Udałem się do moich lekarzy w Brazylii, w związku z bólem łokci. To była stara kontuzja, co mnie zmartwiło. Dostałem 4 tygodnie zwolnienia aby się wyleczyć. Więc będę wyłączony przez 4 tygodnie, po czym wznowię treningi.
Kontuzji nabawiłem się w walce z Sakurabą i potem nigdy nie było dobrze. Dzięki Bogu teraz nie muszę walczyć będąc w 20 % lub 50 % swojej formy. Nie mogę ryzykować. Szczególnie na tym etapie mojej kariery. Muszę być w 100 % formie. Jedna rzecz to być kontuzjowany na obozie, ale ja zacząłem obóz z kontuzją. Lekarze tak zadecydowali..Będę gotowy do walki grudniu.
Jak zapatrywałeś się na walkę z Cung Le? Czy była to walka, która byłeś zainteresowany?
Nigdy nie wybieram sobie przeciwników. Myślę, że byłaby to dobra walka i miałbym zajęcie. Właściwe będzie walczyć w grudniu, gdy będę w 100 % formie. UFC i moi fani chcą mnie widzieć w 100 % gotowym, nikt nie chce oglądać mnie w 50 % formie.
Wanderlei Silva zastąpi Cię przeciwko Le. Jak Ty to widzisz?
Super dla Wanderlei • a • Wraca po przegranej i dostaje gościa, lubiącego walkę w stójce. To dobry moment dla Wanda, ma spore szanse. Jest świetnym sportowcem i pokazuje, że Brazylia ma się świetnie w UFC. Jeden Brazylijczyk wypada • inny go zastępuje. To dobra okazja na powrót Wanderlei • a. On wygrał dwie z jego ostatnich 8 walk, tak? Więc myślę, że ta walka może pomóc mu wrócić do gry i dać mu motywacje by nadal walczył.
Myślisz już o swoim możliwym przeciwniku na grudniową galę? Pisałeś na Twitterze, że interesuje Cie walka z Chaelem Sonnenem....
Mam nadzieję, że będę mógł z nim walczyć. Dawajcie tego • trashtalkera • • Myślę, że to dobre zestawienie, to dobry przeciwnik, a tą walkę każdy chciałby zobaczyć. Nawet jeśli Anderson Silva chciałby z nim walczyć, wierzę , że dałby (Spider) mi tę walkę w prezencie. Jeśli będzie chciał walczyć z Andersonem, będę dla niego odpowiednim testem.
On ma świetne zapasy. Jak u Ciebie stoi obrona przed obaleniami oraz walka z pleców w parterze?
Obiłbym go • Miejmy nadzieję ,że wygra swoją najbliższą walkę (ze Stannem) i UFC zestawi go ze mną. To walka , którą każdy chciałby zobaczyć.