Rozpiska Usyk vs Rico: Glory in Giza – karta walk, transmisja, informacje o gali

Jakub Madej

Moderator
Cohones
UsykRico.jpg

23 maja w Gizie w Egipcie odbędzie się gala bokserska Usyk vs Rico: Glory in Giza organizowana przez Spencera Browna z Goldstar oraz Eddiego Hearna z Matchroom Boxing, podczas której kibice zobaczą dziewięć pojedynków. W najważniejszym z nich Oleksandr Usyk zmierzy się z Rico Verhoevenem.

Transmisja:

Gala transmitowana będzie w systemie PPV za pośrednictwem platformy DAZN w cenie 100,99 złotych.

Karta walk:

Walka wieczoru:

[Waga ciężka, 12 rund]: Oleksandr Usyk (24-0-0, 15 KO) vs Rico Verhoeven (1-0-0, 1 KO)

Karta główna:

Pojedynek o mistrzostwo świata WBO w kategorii superśredniej

[Waga superśrednia, 12 rund]: Hamzah Sheeraz (22-0-1, 18 KO) vs Alem Begic (29-0-1, 23 KO)

Pojedynek o mistrzostwo WBA w kategorii półśredniej
[Waga półśrednia, 12 rund]: Shakhram Giyasov (17-0-0, 10 KO) vs Jack Catterall (32-2-0, 14 KO)

[Waga ciężka, 12 rund]: Frank Sanchez (25-1-0, 18 KO) vs Richard Torrez Jr (14-0-0, 12 KO)

Pojedynek o mistrzostwo świata WBO w kategorii muszej kobiet
[Waga musza, 10 rund]: Mizuki Hiruta (10-0-0, 2 KO) vs Mai Soliman (10-1-0, 6 KO)

Pojedynek o mistrzostwa WBA, WBO i IBF Inter Continental w kategorii półciężkiej
[Waga półciężka, 10 rund]: Daniel Lapin (13-0-0, 5 KO) vs Benjamin Mendes Tani (9-1-0, 2 KO)

Karta wstępna:

[Waga cruiser, 6 rund]: Basem Mamdouh (10-2-0, 4 KO) vs Jamar Talley (6-0-0, 5 KO)
[Waga średnia, 4 rundy]: Mohamed Mabrouk Yehya (0-0-0, 0 KO) vs Michael Kalyalya (3-4-2, 1 KO)
[Waga półśrednia, 4 rundy]: Omar Hikal (0-0-0, 0 KO) vs Ali Sserunkuma (2-3-1, 0 KO)
[Waga lekka, 6 rund]: Sultan Al-Mohamed (3-0-0, 2 KO) vs Dedy Imprax (2-4-0, 1 KO)

PPV za 101 zł? :lol: Wolałbym kupić na KSW i to z reflinka Purpuratora.

W sumie Giyasov vs Catterall i Sanchez vs Torrez Jr do obejrzenia, dwie główne to mismatch. Ktoś kojarzy, w jakich to będzie godzinach leciało?

Ciekawe że taki troche noname jak Rico dostaje walke w boskie z jednym z najlepszych pięściarzy w historii.

@yonigga masz Mordka rozpiskę godzinowa? Sanchez-Torres mnie interesuje...
:jimcarrey:
  • 19:00 - Daniel Lapin vs Benjamin Mendes Tani
  • 19:53 - Mizuki Hiruta vs Mai Solman
  • 20:37 - Frank Sanchez vs Richard Torrez Jr
  • 21:39 - Jack Catterall vs Shakhram Giyasov
  • 22:42 - Hamzah Sheeraz vs Alem Begic
  • 23:48 - Oleksandr Usyk vs Rico Verhoeven

Walka wieczoru ma jakikolwiek sens prócz marketingowego?
Ma tylko dla portfeli -- Ukraińca i Holendra. Jakby to było w K1, to jakiś sens by miało dla sportu/widzów, ale w boksie raczej najmniejszego.

Ukier nie ma obowiązku wyjścia ze strefy komfortu, ale gdyby to zrobił, to zyskałby mega szacunek. Podejrzewam, że nawet w K1 byłby faworytem.

Jeśli umiej przyjmować lowy to mógłby wygrać, jeśli nie to by go okopał dość szybko a zabierając bokserowi nogę robisz z niego kaleke w walce.
Usyk jest bardzo inteligentny jako zawodnik. Rekreacyjnie uprawia też inne sporty walki jak BJJ. Myślę, że szybko by się podszkolił w niektórych elementach. Nie lubię go jako człowieka, ale inteligencji ringowej Rico mógłby mu pozazdrościć. Do tego usyk ma wybitną pracę nóg – jedną z najlepszych w historii HW. Rico, którego lubię, jest w tym aspekcie w porównaniu do ukra statycznym kołkiem. Prawda jest taka, że Usyk – jeżeli będzie chciał – to zwyczajnie ośmieszy Holendra w boksie. Ale pewnie będzie trochę teatru dla widowni, by zatuszować ten missmatch.

Ciekawe że taki troche noname jak Rico dostaje walke w boskie z jednym z najlepszych pięściarzy w historii.
Podobno Usyk zdecydowal … na kase nie musi narzekac . Wszędzie zbiera lajki bo nie jest kutasiarzem … ciekawe jak zakończy karierę

Takie starcia miałyby sens jedynie, gdyby kontrakt zawierał obowiązkowy rewanż w drugiej formule. Usyk ośmiesza Holendra w swojej dyscyplinie, więc Rico powinien mieć możliwość ośmieszenia Ukraińca w swojej. 1-1 w dwóch walkach i finał w MMA :juanlaugh:

'Walka' będzie tak długo trwała jak ukrainiec będzie chciał...

Ale jest mega ciekawe starcie w ciężkiej na karcie które mnie jara.

Ja tam bardzo lubię Ryśka Torreza ale już na zawsze będę miał w głowie jak go Jalolov zlał na amatorce i na noszach odesłał do domu. Prędzej czy później w boksie zawodowym wydarzy się to samo.

Ja tam bardzo lubię Ryśka Torreza ale już na zawsze będę miał w głowie jak go Jalolov zlał na amatorce i na noszach odesłał do domu. Prędzej czy później w boksie zawodowym wydarzy się to samo.

Dobry bijok po prostu :fjedzia:
Jalovowi nie idzie na zawodostwie znacznie bardziej. Jeszcze podobno chce atakować trzeci medal olimpijski :mamed:

Dobry bijok po prostu :fjedzia:
Jalovowi nie idzie na zawodostwie znacznie bardziej. Jeszcze podobno chce atakować trzeci medal olimpijski :mamed:

Zwyczajnie oczekiwania są wobec niego duże. Obecnie na pro ma 17-0 (15 KO) więc czy ja wiem czy mu tak nie idzie:lol::lol::lol:. Ma 31 lat więc na HW to ma jeszcze sporo czasu na sukcesy.

Back