1. Blanchfield z Aldrich - Erin pokazała ogromny progres w ostatnich walkach, jej kontrola parterze w walce z silną Maverick była imponująca. Aldrich ma całkiem niezły boks i również dobre zapasy, więc wcale bym jej tutaj nie wykluczał gdyby udało jej się utrzymywać walkę w stójce. Raczej walka do decyzji. Szanse tak 70-30 Blanchfield bym powiedział.
2. Michałdiss kontra Fuckredditnow - Rusek ubił już wystarczającą ilość ogórków, żeby mieć imponujący bilans i walczyć z mocniejszymi rywalami. Nie widziałem go w akcji, ale Grek niczym się nie wyróżnia, ma jedną wygraną w UFC z przez decyzję z gościem, którego dawno nie ma w organizacji i nie zdziwi mnie jak łatwo przegra z debiutantem przez KO. Z drugiej strony również wcale mnie nie zdziwi jak Rusek się zmęczy i Grek go porobi w parterze. Walka 50-50.
3. Molina vs Żumagułow - Przewaga wzrostu i zasięgu dla Amerykanina. Kazach lubi w stójkę a Jeff ma ją bardzo dobrą. Raczej mu nie wykurwi jak Kape, ale może punktować. Zhalgas wygrał na gali w Rosji z Ulanbekovem, więc można założyć że w parterze nie jest cienki. Za to bilans w UFC ma bardzo słaby, wygrał tylko z Jeromem Riverą. Na pewno będzie zmotywowany żeby wygrać i utrzymać się w UFC. Spodziewam się tutaj solidnej bitki przez 3 rundy. Molina średnim faworytem.
4. Gravely vs Munoz - Munoz lubi w parter, ma sporo poddań. Tony ma deficyt zasięgu i zdarzało mu się wyłapywać ciosy w stójce, będzie musiał uważać. W parterze potrafi bardzo dobrze bronić poddań mimo że kilka razy tak przegrywał to było z mocnymi rywalami albo dawno temu. Tutaj jeszcze powinien mieć lepsze zapasy, więc może sobie poradzić. Bliska walka, Gravely lekkim faworytem. Myślę, że wygra na punkty.
5. Saint-Denis ze Stolcem - zgadzam się z głosami wyżej. Francuz powinien ogarnąć w parterze.
6. Osbourne vs Adashev - Murzyn większy, szybszy, w parterze też nie łamaga. Myślę, że porozbija Uzbeka w stójce. Nie wiem czy da radę wygrać przed czasem, ale myślę, że wygra to dosyć pewnie.
7. Jackson vs Argueta - Argueta niepokonany, wygrał pas LFA w ostatniej walce, ale w TUFie przegrał przez decyzję z Turciosem. Jackson ostatnią porażkę ma z Topurią a poza tym wyglądał świetnie w ostatnich walkach. Jest większy, bardziej doświadczony i myślę, że zajedzie debiutanta w UFC w parterze.
8. Solecki vs da Silva - Brazylijczyk może być groźny w stójce, ale jak nie ustrzeli Joe, to Solecki wygra zapasami i parterem. Najpewniej tak będzie.
9. Herrig vs. Kowalkiewicz - Z racji, że już z nią wygrywała i podobno ma dobry obóz w ATT postawiłbym na Karolinę, ale równie dobrze może się to źle skończyć. Odpuszczam.
10. Menifield vs Mozharov - Menifield może nie zachwyca, ale ma kilka dobrych wygranych, tylko raz został złapany na kontrę z OSP i było KO, pozostałe dwie porażki przez decyzje z Clarkiem i Knightem. Ma chłop siłę, kondycja też poprawiona. Ukrainiec nie wiem jak się dostał do UFC. Nie pokonał nikogo poważnego. Wszystkie wygrane w pierwszej rundzie, jak walka będzie dłuższa to można się spodziewać legendarnego cardio. Alonzo dla mnie faworytem, jak przetrwa pierwszą to później to bierze a może i w pierwszej wygrać.
11. Botelho vs Silva - Trudno powiedzieć. Zastosuję tu zasadę braku zaufania do debiutantów z Contendera. Silva ma dobrą passę, ale na dorodnych, wyselekcjonowanych cukiniach. Bothelo jest po 2 porażkach, ale przez decyzje z Robertson i Luaną Caroliną do tego ma 3 wygrane w UFC, przed czasem przegrywała tylko z Calvillo. Poliana przez decyzję.
12. Trizano vs Almeida - Brazylijczyk debiutuje w UFC, mistrz Jungle Fight z jedną obroną, solidna stójka i parter. Trizano wygrał TUFa też solidny parter, ale raczej woli się bronić przed tą płaszczyzną i walczyć w stójce, gdzie jest dosyć dobry. Przegrywał tylko z Dawsonem, czyli mocnym grapplerem i Dawodu, z którym przegrał na punkty w stójce. Myślę, że z Almeidą sobie poradzi i wygra na punkty utrzymując walkę w stójce.
13. Ige vs. Evloev - Dan się łatwo nie podda, ale Evloev zbyt dobry wszechstronnie. Movsar przez decyzję to mój typ.
14. Volkov vs Rozenstuik - To jest waga ciężka, duże chłopy, jeden cios może zgasić światło... Ciekawe jaki Volkov wyjdzie do tej walki? Ja mam przeczucie, że Jairzinho ustrzeli.
@SigisMundis co myslisz o gali?
Mam nadzieję, że moja odpowiedź jest satysfakcjonująca.