UFC Fight Night: Gamrot vs. Salkilld (08.08.2026)

kraks

Maximum FC
Heavyweight
1785663310801.png

1785663327344.png

ja się czaję na kurs na KO, zagrałem za 1.9 jak było, do gali to pewnie z 1.5 będzie
Ja dałem singla 1.75. obawiam się, że zapasy Gamrota mogłyby wystarczyć, ale siłowo będzie odstawać. A to niestety źle wróży patrząc na walkę z Charlesem i Dariuszem.

Salkilld pewniaczek, a z dogów Lemos wygląda ciekawie.
Jak już pojawia się słowo "pewniaczek" to może być różnie :awesome:
Ja dałem singla 1.75. obawiam się, że zapasy Gamrota mogłyby wystarczyć, ale siłowo będzie odstawać. A to niestety źle wróży patrząc na walkę z Charlesem i Dariush
W stójce raczej spora przewaga Salkillda ale uważam, że to Gamer będzie przeważał siłowo i może napsuć sporo krwi Australijczykowi w obszarze zapaśniczym.

Przecież już się w poprzednich postach ustosunkowałem,
I tu się zgadzamy, wg mnie Salkilld bet gali tak jak Stirling był poprzedniej. Jedyne co może Gamrot to przeleżeć, ale Salkilld wydaje się za duży i za cwany by tak się ograć.

już spadło z 1.9 na 1.65
ja się czaję na kurs na KO, zagrałem za 1.9 jak było, do gali to pewnie z 1.5 będzie

Wg mnie zdedydowany faworyt, to jest 5 rund, nie pamiętam by gość wysiadł fizycznie w jakiejkolwiek walce, więc nawet jak Mamrotnik przeleży z dwie rundy to potem oberwie (sam nie ma wcale żelaznego cardio), do tego młodszy, większy, ma cios, co nie oznacza, że ja osobiście gram all in ;) może są tu tacy szaleńcy co traktują zakłady sportowe jako szansę na ustawienie się w życiu, ja na swój dorobek nie narzekam, a bukmacherka służy oprócz satysfakcji, że się udało to wydawanie kasy na głupoty, na które normalnie bym nie wydał.
Stopień pewności 70/30 na aussie.
A co ty o tym sądzisz? @kamerling

Czynnik doświadczenia u Błachowicza nie odegrał żadnej roli, natomiast odegra u Mateusza.
Ma lepszy grappling i kondycję, aniżeli Salkild.
Wygra przez decyzję.

Takie robię bety.

Gamrot win
Gamrot win via dec

Czynnik doświadczenia u Błachowicza nie odegrał żadnej roli, natomiast odegra u Mateusza.
Ma lepszy grappling i kondycję, aniżeli Salkild.
Wygra przez decyzję.

Takie robię bety.

Gamrot win
Gamrot win via dec
Sądząc po avatarze nie jesteś zbyt obiektywny :deniro:
Moim skromnym zdaniem lepiej chyba tą walkę odpuścić bukmachersko.
Gamrot nie radzi sobie z przeciwnikami wyższymi od siebie i z lepszym zasięgiem, w UFC miał 3 takie pojedynki (Hooker, Turner, Oliveira). Oliveira pokonał go szybko a walki z Hookerem i Turnerem kończyły się splitem (loss/win) więc były bardzo bliskie. Mateusz powinien być silniejszy i sprawniejszy w obszarze zapaśniczym choć Salkilld w tej płaszczyźnie jest również bardzo obyty. Quillan to zawodnik wszechstronny, potrafi poddawać, nokautować czy wygrywać decyzjami, bardzo dobre warunki fizyczne. Jego kondycja jest nieco niewiadomą. Walki z Ashmouzem i Young'iem (DWCS) które kończyły się na pełnym dystansie pokazały, że Australijczyk tytanem kondycyjnym raczej nie jest aczkolwiek też nie można powiedzieć, że wydolność ma słabą.

Widzę tę walkę tak, że Gamer będzie próbował kontrolować Salkillda i będzie mu się to w jakiejś mierze udawać natomiast Australijczyk będzie większą robote odwalał w stójce. Prawdopodobnie pojedynek wygra ten który wyjdzie lepiej przygotowany wydolnościowo. Jak dla mnie no bet.

Ja myślę, że Gamrot tu jest faworytem. W kotłach będzie miał duzą przewagę i uważam, że kondycyjnie wypadnie dużo lepiej jeżeli walka przejdzie w długi dystans. Obawiam się tylko kopnięć Salkillda ale ja tam stawiam drobniaki na Gamrota.

Zielony pasek przy Gamrocie na betclicu?
Biorąc pod uwagę cały świat - hajs jest kładziony na Australijczyka a w Polsce może być tak jak piszesz choć osobiście w to nie wierzę. Tymi zielonymi paseczkami mogą sobie manipulować dla własnych potrzeb.

Salkilld miesiąc spędził w Syndicate MMA.

Czyli głównie na zapasach się skupił.

Gamrot chciałby pobić rekord Khabiba, więc stawiam, że tam od początku będzie się rzucał po nogi.

Do tego ten plaster na nosie - jeśli to rozcięcie drobne (jak mi Zabor odpisał na Xie) - to i tak nie będzie chciał ryzykować kolejnych rozcięć w walce.

Gamrot chciałby pobić rekord Khabiba, więc stawiam, że tam od początku będzie się rzucał po nogi.
To oczywiste Kuba. Gamrot w każdej walce w UFC rzuca się od początku po nogi, to jego styl bazowy i na tym opiera swoją grę.
Co do Salkillda to on również ma bardzo dobre zapasy oraz dobrze wstaje gdy już trafi na ziemię z tym, że może fizycznie odstawać od Gamera.
Ogólnie walka obu z Dariushem mi wiele nakreśliła. Jednym z prawdopodobnych scenariuszy będzie taki gdzie Gamrot obala i kontroluje ale Salkilld będzie dość szybko się oswobadzał i nadrabiał w stójce a wiadomo, że w tych czasach damage jest istotniejsze niż kontrola.

Back