UFC Fight Night: Bautista vs. Oliveira

w4ar

KSW
Middleweight
G_q_3-5WIAAP4Pr.jpg

Preliminary card (Paramount+)
BantamweightMario Bautistavs.Vinicius Oliveira
FlyweightAmir Albazivs.Kyoji Horiguchi
HeavyweightJailton Almeidavs.Rizvan Kuniev
MiddleweightMichał Oleksiejczukvs.Marc-André Barriault
BantamweightJean Matsumotovs.Farid Basharat
Light HeavyweightDustin Jacobyvs.Julius Walker
WelterweightAlex Moronovs.Daniil Donchenko
Women's StrawweightBruna Brasilvs.Ketlen Souza
BantamweightSaid Nurmagomedovvs.Javid Basharat
Women's FlyweightWang Congvs.Eduarda Moura
BantamweightMuin Gafurovvs.Jakub Wikłacz
Women's BantamweightKlaudia Sygułavs.Priscila Cachoeira

Ostatnia biało czerwona gala i długie wakacje :yahoo:.
Klaudia Syguła jako minimalna, ale jednak faworytka w UFC, ciekawe.
Jailton Almeida, na Fortunie @1.65 i pewnie spadnie do gali, ale Brazylijczyk bez pełnego obozu, a Kuniev zdaje sie calkiem niezle bronil obalenia Blaydesa.
Michał Oleksiejczyk @1.33. Jest mlodszy, szybszy i kreatywniejszy. Musi to wygrac.
Jakub Wikłacz @1.82. Jest troche znakow zapytania, ale Wikłacz to bierze.
Czyli co, gramy dubla Oleksiejczuk + Wikłacz? :cool:
:bleed:

Wstępnie Wikłacz + Horiguczi?
Numra jako underdog wygląda ciekawie biorąc pod uwagę, że walczy ze słabszym z braci.
Osobiście uważam, ze Main event będzie kozacki. Dwóch bijoków. Na ten moment po walce z Nurmą Bautista faworytem, ale walka może być wyrównana bo Oliveira to kawał zawodnika. Ciekaw jestem jak u niego będzie wyglądać kondycja, bo wydaje mi się, że im dalej w las tym większa przewaga Mario.

ja czuje w kościach,ze Michał moze miec spore problemy bedac dociskanym, wyczuwam albo przed czasem Michał albo decyzja przeciwnika.
U Kuby moze wejsc poddanko.
Babskie mma nie do grania totalnie

A very interesting card, especially the Polish accents. Oleksiejczuk should outshine Barriault on the feet, but if the Canadian presses and starts wrestling, it could be tough. Wikłacz has a chance to submit Gafurov, as he likes to lie down. Signal in his debut – well, women's MMA is a lottery, but I'm keeping my fingers crossed for a 3-0.
The main event looks like a close stand-up fight. Bautista has momentum after his win over Nurmagomedov, but Oliveira is a tough guy. I'm predicting a decision for Bautista. Anyone betting on the underdog in the European Championship?

No właśnie miałem pisać, czy zauważyliście znaczną zmianę kursów w walce Jakuba? Przecież Wikłacz chyba startował z pułapu kursu ~1.5 . Poprawcie, jeśli się mylę.

A teraz nie dość, że kurs wzrósł, a zmalał na Gafurova [czy jak mu tam] to jeszcze ryjąca beret tendencja widoczna po tych paskach na Betclic. W sensie = praktycznie wszyscy stawiają na Wikłacza.

Pytanie zasadnicze - co się odkurvia, albo już się stało za kulisami.

6.60 na wygrana przez nokaut Barioult ktory nie ma waty w rekach to nie jest gruba przesada...? Tam bedzie rzezniia od 1 minuty walki..
Nikt nie bedzie szukal zapasow i sprowadzen.. Dodatkowo gala w Apex gdzie jest mniejsza klatka..
Troche mnie dziwia kursy na Michala.. 1.25 kogo on tak naprawde znokautowal do tej pory?? Jedynie tego roslego murzyna Njokuaniego..
Bo nokauty nad Maerschartem, Brundage bumem Dumasem czy Alveyu nawet nie biore pod uwage..
Jedynie fakt ze Kanadyjczyk 5 lat starszy i od cholery zawsze zbiera w tych walkach.. Ale z Szara gosc skazywany na szybki nokaut w Abu Dhabi wytrzymal do konca walki
Ciekaw jestem waszych opini

Mimo wszystko bede napewno probowal w strone Bautisty choc tutaj walka moze pojsc na decyzje Brazylijczyk nie z pierwszej lapanki walka w stojce sie zapowiada i w ciemno walka wieczoru.. Kunieva moim zdaniem oszukali z Blaydesem gdzie górowal w szermierce na piesci i naprawde fajnie wypadl w debiucie z zapasnikiem klasy top ale mimo wszystko nie chce mi sie wierzyc ze Jailton ktory byl nawet przymierzany do walki tytuowej z Aspinalem nie przewroci i nie skonczy przed czasem mimo ze to zamulacz to raczej ogarnie, wiklacza sie boje bo gafurov juz wykoleil jedna wschodzaca gwiazde zapasnika Nakamure mocno go upokarzajac oby tutaj nie bylo powtorki.. Horiguczi fajna walka ostatnio ale gosc ma 35 lat a kurs zbyt niski.... Dalbym Jacobego bo gosc ma niezly boks i powinien ubic tego Walkera ale wzial walke w zastepstwo wiec forma moze byc podejrzana... Sygulki nie biore raczej pod uwage, kazdy skazywal ja na porazke w walce nr 2 a teraz robia z niej faworytke.. Niby oboz w Stanach dziewczynie widac mocno zalezy ale kurcze... Cos jej nie ufam z kim by nie walczyla.. Dziwna gala do gry troche

No właśnie miałem pisać, czy zauważyliście znaczną zmianę kursów w walce Jakuba? Przecież Wikłacz chyba startował z pułapu kursu ~1.5 . Poprawcie, jeśli się mylę.

A teraz nie dość, że kurs wzrósł, a zmalał na Gafurova [czy jak mu tam] to jeszcze ryjąca beret tendencja widoczna po tych paskach na Betclic. W sensie = praktycznie wszyscy stawiają na Wikłacza.

Przed walką Wikłacza z Mixem też kursy się mocno zmieniały tuż przed galą. Nie jestem pewien ale chyba jest to w jakiś sposób powiązane z kursami w stanach, który są bardzo wyrównane na ten pojedynek

Ja sie zastanawiam czy w takiej sytuacji nie dograc grubiej singla na Wiklacza po 1.93 bez podatku.
Przeciez ten chlopak jest lepszy od Gafurova w kazdej plaszczyznie :cool:

6.60 na wygrana przez nokaut Barioult ktory nie ma waty w rekach to nie jest gruba przesada...? Tam bedzie rzezniia od 1 minuty walki..
Nikt nie bedzie szukal zapasow i sprowadzen.. Dodatkowo gala w Apex gdzie jest mniejsza klatka..
Troche mnie dziwia kursy na Michala.. 1.25 kogo on tak naprawde znokautowal do tej pory?? Jedynie tego roslego murzyna Njokuaniego..
Bo nokauty nad Maerschartem, Brundage bumem Dumasem czy Alveyu nawet nie biore pod uwage..
Jedynie fakt ze Kanadyjczyk 5 lat starszy i od cholery zawsze zbiera w tych walkach.. Ale z Szara gosc skazywany na szybki nokaut w Abu Dhabi wytrzymal do konca walki
Ubić Michała Oleksiejczuka? Będzie to dla Kanadyjczyka niemal niemożliwe. Kurs 6.60 na taki zakład w ogóle nie jest atrakcyjny względem prawdopodobieństwa. Mniejsza klatka zwiększa nieco prawdopodobieństwo ale nieznacznie. Myślę, że Barriault może szukać obaleń w tej walce.

Ubić Michała Oleksiejczuka? Będzie to dla Kanadyjczyka niemal niemożliwe. Kurs 6.60 na taki zakład w ogóle nie jest atrakcyjny względem prawdopodobieństwa. Mniejsza klatka zwiększa nieco prawdopodobieństwo ale nieznacznie. Myślę, że Barriault może szukać obaleń w tej walce.
A co on jest Robocop? Ze nie do ubicia. Nie no lubie Michala za jego styl walki ze zawsze od poczatku naciska i idzie na calego, jego osobowosc tez mi pasuje i go bardzo za to cenie ale 1.20 obecnie w Betkliku to dla mnie troche dziwnie wystawiony kurs powinien byc 1.50. Ciekaw jestem jak te obozy w Brazylii na niego wplynely co poprawil itp bo walka z Geraltem nic nie powiedziala.
Bedzie napewno duzo szybszy od rywala i bardziej mobilny. Nie wiem najbardziej prawdopodobny scenariusz dla mnie to ze 2 rundy nie bedzie po kursie 2
Z drugiej jednak strony.. walki obu z Szara gdzie w 2 przypadkach byly decyzje tez daja do myslenia. Kurs na decyzje w tej walce 4.70. W 3 rundzie o ile do takiej by doszlo obydwaj beda walczyli o tlen bo walka bedzie mocno intensywna oboje sa twardzi wiec jakies prawdopodobienstwo jest

A co on jest Robocop? Ze nie do ubicia. Nie no lubie Michala za jego styl walki ze zawsze od poczatku naciska i idzie na calego, jego osobowosc tez mi pasuje i go bardzo za to cenie ale 1.20 obecnie w Betkliku to dla mnie troche dziwnie wystawiony kurs powinien byc 1.50. Ciekaw jestem jak te obozy w Brazylii na niego wplynely co poprawil itp bo walka z Geraltem nic nie powiedziala.
Bedzie napewno duzo szybszy od rywala i bardziej mobilny. Nie wiem najbardziej prawdopodobny scenariusz dla mnie to ze 2 rundy nie bedzie po kursie 2
Z drugiej jednak strony.. walki obu z Szara gdzie w 2 przypadkach byly decyzje tez daja do myslenia. Kurs na decyzje w tej walce 4.70. W 3 rundzie o ile do takiej by doszlo obydwaj beda walczyli o tlen bo walka bedzie mocno intensywna oboje sa twardzi wiec jakies prawdopodobienstwo jest
Nie jest Robocop ale za to jest Husarz ;) Ogólnie bardzo ciężki zawodnik do ubicia co udowodnił już nie raz. Ten kurs 1.20 już jest po spadkach, startował z pułapu ok. 1.35 natomiast odniosłem się do kursu 6.60 na ko/tko Barriaulta który uznałeś za atrakcyjny a który dla mnie jest daleki od atrakcyjnego. W Brazylii Michał na pewno poprawił parter który w tej walce nie koniecznie będzie mu potrzebny. Kurs na decyzję nie głupi, jest to według mnie bardziej prawdopodobny scenariusz niż ko/tko na Husarzu.

Last edited:
1.2 na Oleksiejczuka juz nie do gry. Ja wzialem 1.30 bez podatku i to juz bylo na granicy i troche z sympatii do zrobienia polskiego dubla z Wikłaczem :smile:
Mysle ze Polak wygra przez KO/TKO, ale @6.50 na wygrana Oleksiejczuka przez decyzje troche kusi.

Barriault nie ma pojedynczego nokautujące go ciosu i nawet mimo mniejszej klatki raczej nie będzie w stanie złapać Michała i zamknąć na siatce, Michał będzie dla niego za szybki, no ale trzeba przyznać że ten cały Barriault jest twardy.

Barriault nie ma pojedynczego nokautujące go ciosu i nawet mimo mniejszej klatki raczej nie będzie w stanie złapać Michała i zamknąć na siatce, Michał będzie dla niego za szybki, no ale trzeba przyznać że ten cały Barriault jest twardy.
Dokladnie tez tak uwazam jest twardy potrafi przyjac, jak pamietam kazdą jego walke to gosc jest mocno zakrwawiony,czesto rozciety, ostatnio nawet na niego gralem walczyl z duzym lecz juz rozbitym Bruno Silva bodajze u sb w Kanadzie gdzie czesto wystepuje i znokautowal. Uwazam jednak ze Michal takich zawodnikow powinien odprawiac z kwitkiem jezeli chce zapukac w miejsca 10-15 bo jednak wyzej bedzie bardzo bardzo ciezko ze wzgledu na braki parterowe ktorych chyba nie przeskoczy. Wiadomo trzeba trzymac kciuki za Polakow tym bardziej takich pokornych i ambitnych jak Husarz, chcialbym zeby skasowal 100 tys za wystep wieczoru bo napewno stac go na to ale kursy w moim mniemaniu sa mocno nieprzyzwoite, trzeba czekac do wazenia i przyjrzec sie jaka forme zmontowal Bariaullt, narazie nie ma co

Dokladnie tez tak uwazam jest twardy potrafi przyjac, jak pamietam kazdą jego walke to gosc jest mocno zakrwawiony,czesto rozciety, ostatnio nawet na niego gralem walczyl z duzym lecz juz rozbitym Bruno Silva bodajze u sb w Kanadzie gdzie czesto wystepuje i znokautowal. Uwazam jednak ze Michal takich zawodnikow powinien odprawiac z kwitkiem jezeli chce zapukac w miejsca 10-15 bo jednak wyzej bedzie bardzo bardzo ciezko ze wzgledu na braki parterowe ktorych chyba nie przeskoczy. Wiadomo trzeba trzymac kciuki za Polakow tym bardziej takich pokornych i ambitnych jak Husarz, chcialbym zeby skasowal 100 tys za wystep wieczoru bo napewno stac go na to ale kursy w moim mniemaniu sa mocno nieprzyzwoite, trzeba czekac do wazenia i przyjrzec sie jaka forme zmontowal Bariaullt, narazie nie ma co
Możesz być pewien, że Barriault będzie wyglądał lepiej fizycznie od Michała tylko, że wygląd nie walczy. Ten kto będzie w stanie narzucić presję ten prawdopodobnie wygra.

Husarz nie rozcina ciosami twarzy swoich przeciwników, on gasi światło;)

W najgorszym wypadku to nasz wygra decyzją. Nie widzę jakoś żeby Marc go wywracał w pierwszej minucie każdej rundu i leżał 4 minuty a w stójce będzie zbierał więcej ciosów, może sam więcej kopnie, ale czy to mu coś da to wątpię, chyba że kontuzje spowoduje, odpukać.

Husarz nie rozcina ciosami twarzy swoich przeciwników, on gasi światło;)

W najgorszym wypadku to nasz wygra decyzją. Nie widzę jakoś żeby Marc go wywracał w pierwszej minucie każdej rundu i leżał 4 minuty a w stójce będzie zbierał więcej ciosów, może sam więcej kopnie, ale czy to mu coś da to wątpię, chyba że kontuzje spowoduje, odpukać.
Nie bedzie nawet probowal przewracac Polaka w 1szej rundzie bo to nie jest w jego naturze.. To inny typ zawodnika to jest typowy bijok z twarda glowa i szczeka a nawet jakby przewrocil to krzywdy mu i tak nie zrobi bo zwyczajnie nie czuje sie w tej plaszczyznie..
Bardziej widze to w ten sposob ze michal ruszy od poczatku bedzie napieral i pierwsza runde pewnie zgarnie na swoja korzysc pytanie brzmi co wydarzy sie w rundzie nr 2 a bardziej od polowy 2 rundy gdzie Michal moze miec problemy kondycyjne co jest zmora od lat naszych zawodnikow dodatkowo Barriault silny fizycznie moze dominowac przy siatce naszego i wymeczac go pracujac w klinczu co powinno byc jego planem na ta walke. Jest bitnym gosciem wiec nie wymieknie napewno i nie padnie od pierwszej lepszej kombinacjii.. Obaj niejednokrotnie zgarniali juz bonusy za swoje wystepy w klatce wiec bitka moze byc krwista i dobra i naprawde wcale nie wykluczam tutaj niespodzianki.
To samo mam odnosnie walki Wiklacza ale tutaj kursy sa juz wyrownane. Patchy mix z bellatora a ten z 2 walk z Ufc to byl wgl inny gosc kto ogladal Mixa w Bellatorze to wie o czym pisze a mimo wszystko Wiklacz poza tymi probami gilotyn nic nadzwyczajnego nie pokazal wiadomo 1 walka w Stanach napewno mocno na niego wplynela.Walka byla mega wyrownana i naprawde detale zadecydowaly, wynik prawde mowiac mogl isc w 2 strony. Gafurov wirtuozem nie jest ale juz pokazal w walkach z dobrymi zawodnikami specjalizujacymi sie w walkach na chwyty ze gapa nie jest i ciezko go poddac, jest solidny w kazdej plaszczyznie i jezeli Kuba nie zapnie jakiejs gilotyny to walka moze byc wyrownana i decyzja tym razem moze isc w strone bardziej doswiadczonego zawodnika z Tadzykistanu, ktory ladnie otrzepal sie z 2 porazek w ufc i w 2 kolejnych pokazal solidny come back, w walce z Nakamura kurs na niego oscylowal w granicach 5.30-5.70 i wygral ta walke na kartach 3-0 dominujac rywala w sposob zdecydowany

Na Betclic:
Oleksiejczuk 1.30 -> 1.26
Wikłacz 1.83 -> 1.93
Syguła była chyba w okolicach 1.80 -> 1.64
Obserwujemy dalej polskie pojedynki na Betclic:
Oleksiejczuk 1.30 -> 1.26 -> 1.17
Wikłacz 1.83 -> 1.93 -> 2.03 :fingers:
Syguła była chyba w okolicach 1.80 -> 1.64 -> 1.64

Barriault silny fizycznie moze dominowac przy siatce naszego i wymeczac go pracujac w klinczu co powinno byc jego planem na ta walke.
No i będzie napewno bo on nie ma innych narzędzi, wszystko rozbija się o to, czy uda mu się zamknąć Michała na siatce i klinczowac, moim zdaniem jeśli go złapie, to dopiero w 3 rundzie i już nawet na decyzję będzie za późno.

Marc jest twardy, ale nie określił bym go mianem bijoka bo to nie jest chłop który składa jakieś fenomenalne kombinacje i chodzi na wymiany, bazuje na twardości i metodyce, jeśli Michał wytrzyma kondycyjnie, a powinien bo jednak jest przyzwyczajony do pracy na nogach, a to Barriault będzie go ganiał po klatce, to Barriault nie ma narzędzi.

Chyba każdy z nas jeśli widzi jego zwycięstwo to tylko przez decyzję oraz tylko wtedy gdy u Michała coś nie zagra typu (kondycja,kontuzja)

Kursy są trochę niepokojące, nie lubię jak Polak jest aż takim pewniakiem, ale tutaj myślę jednak że się z nimi zgadzam.

Jak dobrze pójdzie to Barriault nawet nie pokaże swojej twardości, bo Michał go po oczach nie będzie bił żeby upuścić mu krwi, on wali po szczenie, a na to nie ma twardzieli.

No i nie zapominaj że nawet jak Mark będzie chciał, to Michał z nim nie pójdzie w głupi brawl jak na gromdzie, chyba że będzie go kończył, to dopiero wtedy wjedzie, a tak to będzie sobie latał, podjeżdżał, zadawał kombinacje swoją i odjeżdżał i tak w koło.

Barriault jest zbyt wolny na naszego rodaka.

Chociaż śniło mi się dzisiaj że w rugiej rundzie Michał odpala lpc, a śniło mi się bo jeszcze w nocy o tym myślałem, ale nie pamiętam jak się skończył sen, jednak pamiętam że często jest odwrotnie, czyli będzie dobrze.

Gdybym chciał na tej walce zarobić to najprędzej bym szukał decyzji bez wskazania ponieważ Michał powinien go roznieść, ale tak jak zaznaczyłeś gość jest twardy, to jest MMA, może wytrzymać, może Michał się poślizgnie na początku rundy i tamten się na nim położy.

Tak czy siak uważam że nawet w najgorszym scenariuszu nie licząc kontuzji czyli LPC, to zanim wjedzie legendarna słowiańska moc, to Michał już będzie miał dwie rundy na swoją korzyść a trzecią wytrzyma i dowiezie decyzję.

Ogólnie walka nie do ruszenia, chyba że ktoś ma jakieś swoje przekonanie że ten cały Mark może to wygrać decyzją albo przez jakieś tko ze zmęczenia Polaka pod koniec 3 rundy, ale i tego nie widzę, uważam że zwycięstwo Michała w tej walce to jest 80% szans.

A co do Wikłacza to myślę że przegra i to możliwe że przed czasem, nie widzę żeby obalał Gafurova a w stójce jak zawsze będzie zbierał cięgi, no i nawet jak obali w 4 minucie to o tak nie podda bo mu będzie brakowało czasu.

Zauważyłem że dużo ludzi skreśla Gafurova i jestem trochę zdziwiony bo tak.

Najpierw Mix miał poskładać Wikłacza, okazało się że mix w UFC to już nie ten sam mix i jak Kuba wygrał to umniejszali Patchyemu, za to teraz przy okazji tej walki, typują Kubę jako pewniaka, właśnie przez pryzmat walki z Mixem, któremu umniejszali, więc nie rozumiem jak na takim schemacie można sobie budować jakieś przekonanie, no ale okej, powodzenia.

Ogólnie widzę to tak że Kuba próbuje ale nie idzie mu w zapasach, a jak wywróci to na chwilę i nic z tego nie wynika, później próbuje skakać do gilotyny w stójce, ląduje na plecach, nic nie działa w Tadżyk go poprostu przez 15 minut rozbija.

Może zaskocze wielu, ale moim zdaniem Wikłacz fizycznie nie dojeżdża mimo że wielu wspominało jaki silny podobno jest.

Ta walka da kilka odpowiedzi a kolejna powie nam co tak n dobrą sprawę z tego Wikłacza w UFC będzie.

Syguła mnie nie interesuje.

Last edited:
Nie no luz, kazdy z nas napewno chce zeby Michal zanotowal tu zwyciestwo a najlepiej zeby zgarnal przy typ mocarny bonus i skonczyl goscia w spektakularny sposob, wiadomo ze jest sporym faworytem w tej walce ale napewno nie takim na ktore wskazuja obecne kursy.. Jak tak dalej pojdzie to Kanadyjczyk bedzie smigal po 5.50...
Napisalem na poczatku tematu gali o Barriault poniewaz dysproporcja moim zdaniem w tej walce jest chora conajmniej jakby Michal pokonywal w przeszlosci gosci z topki.. Juz kursy na Johna Jonsa w swoim primie byly wyzsze gdzie gosc byl wszechstronny i w zadnej plaszczyznie nie dawal sb nic zrobic.
No nic kursy sa jakie sa i jak grac Michala to jedynie przez ko i w 1 rundzie bo tylko to jest oplacalne i najbardziej prawdopodobne a najlepsze to zagrac bardziej asekurancko ze walka nie wyjdzie do 2 rundy

Walke Michala na razie odstawilem na bok ze wzgledu wlasnie na kursy, rozmyslam nad Wiklacz-Gafurov.
Nie cenie szczegolnie Gafurova, ale rozne scenariusze tej walki przychodza mi do glowy.

Dla mnie problem z Wikłacza jest taki że uważam go za Polski odpowiednik Chase Hoopera tylko że trochę bardziej efektowny w stójce, czyli tak, podda, ewentualnie jeśli walka będzie wyglądać tak jak z Mixem że będą się trzymać za nadgarstki i wchodzić za plecy, to będzie miał szansę na zwycięstwa, w każdym innym scenariuszu będzie przegrywał przez decyzję lub tko, albo i ktoś mu gilotynę kiedyś nawet wyciągnie.

No chyba że się jakoś fenomenalnie rozwinął i pokaże coś nowego w tej walce to zmienię zdanie, na razie tak go widzę jako zawodnika czyli tak średnio bym powiedział ale trzymam kciuki tylko że mu tu nie gadamy o tym czy kogoś lubimy czy nie.

Back