UFC 317: Topuria vs. Oliveira (28.06.2025)

kraks

Maximum FC
Heavyweight
GsJLiZ5aUAE-6Ro.jpg

Royval - Van miał niedawno walkę, zbija drugi raz wage, co może mieć różne skutki. Royval jest nieprzewidywalny na czym uderzyć i na niepozorne jujitsu. Trochę martwi kontuzja ale miał sporo czasu na zaleczenie.

Kai kara franca kusi ta franca jak utrzyma w stójce to weźmie.
Pozostaje pytanie czy utrzyma. Kai był sprowadzany i oddawał plecy mniej bezpiecznym grapplerom jak askarov, simon, albazi. To że oni nie wykorzystali okazji nie znaczy, że taki zawodnik jak Pantoja tego nie zrobi. Jeśli utrzyma ma szansę, ale na jego nieszczęście Pantoja i w stojce na czym uderzyć. Im dalej w las tym lepiej dla Kaia moim zdaniem bo Pantoja lubi zwolnić,mimo wszystko popełni jeden błąd i zostanie poddany.

Może warto zwrócić uwagę na fakt, że Pantoja w swoich 34 zawodowych walkach nigdy nie przegrał przed czasem, wszystkie 5 porażek były przez decyzję. Szansa zawsze istnieje ale wg mnie Pantoja teraz rządzi.

Może warto zwrócić uwagę na fakt, że Pantoja w swoich 34 zawodowych walkach nigdy nie przegrał przed czasem, wszystkie 5 porażek były przez decyzję. Szansa zawsze istnieje ale wg mnie Pantoja teraz rządzi.
faktycznie chyba odpuszczę, cardio Pantoji mnie lekko stopuje przed graniem ale zawsze zarabiał dla mnie pieniądze ;)
Puszczę najwyżej kontrę na Kai KO jak zakłady będą wchodziły w razie czego

Dziwne. Przeciez Pantoja to murowany faworyt na tej gali, kai kara franca zostanie zmielony w parterze, mysle ze juz predzej charles moglby zrobic cos Topurii jak Kai kara zwyciezyc ta walke

Dziwne. Przeciez Pantoja to murowany faworyt na tej gali, kai kara franca zostanie zmielony w parterze, mysle ze juz predzej charles moglby zrobic cos Topurii jak Kai kara zwyciezyc ta walke
A ja widzę w obu spore value, Pantoja ma luki w stójce, a Kai wchodzi ogniem no i doskonale wie że taka okazja już mu się nie trafi.
Ogółem już pisałem że będę zaskoczony jeśli będzie dystans.

A ja widzę w obu spore value, Pantoja ma luki w stójce, a Kai wchodzi ogniem no i doskonale wie że taka okazja już mu się nie trafi.
Ogółem już pisałem że będę zaskoczony jeśli będzie dystans.
Ja widzę trzy wersje:
Pantoja przez poddanie po oddaniu pleców przez Kaia.
Decyzja dla Kaia który od 3 rundy jest lepszy w stojce.
Kai który kruszy szczękę Pantoji

Na ten moment:

Topuria KO lub u 3.5r
Lima
McKinney
Dariush / Moicano pow. 2.5
Robocop

Chociaż cop robo będzie miał ciężko z Hermanssonem

Tak wiele ciekawych typów na tej gali i tak naprawdę nic mnie nie zdziwi...
Ciężka gala do typowania, sporo dogow może zaskoczyć.
:jimcarrey:

Nie no, kurs 4.2 na Charlesa to jakaś prowokacja. Ja rozumiem, że Ilia jest faworytem, ale:

1) Charles ma naprawdę dużą przewagę gabarytów
2) jest dobry w każdej płaszczyźnie, może mu wystarczyć pół sekundy nisko ustawionej głowy Topurii podczas polowania na schaby żeby złapać gilotynę - Ilia jest świetnym grapplerem, ale przy takim ekspercie od duszeń jak Bronx wszystko jest możliwe
3) zobaczymy czy da radę sprostać presji narzucanej przez Brazylijczyka, który jest niebezpieczny w pierwszych minutach, a Ilia lubi wtedy przyjąć zanim wyczuje rywala.

Może być oczywiście tak, ze Ilia szybko skontruje presję Charlesa i uśpi go sierpowym z konty po minucie, ale... kursy zdecydowanie nie odzwierciedlają szans na wygraną.

Nie no, kurs 4.2 na Charlesa to jakaś prowokacja. Ja rozumiem, że Ilia jest faworytem, ale:

1) Charles ma naprawdę dużą przewagę gabarytów
2) jest dobry w każdej płaszczyźnie, może mu wystarczyć pół sekundy nisko ustawionej głowy Topurii podczas polowania na schaby żeby złapać gilotynę - Ilia jest świetnym grapplerem, ale przy takim ekspercie od duszeń jak Bronx wszystko jest możliwe
3) zobaczymy czy da radę sprostać presji narzucanej przez Brazylijczyka, który jest niebezpieczny w pierwszych minutach, a Ilia lubi wtedy przyjąć zanim wyczuje rywala.

Może być oczywiście tak, ze Ilia szybko skontruje presję Charlesa i uśpi go sierpowym z konty po minucie, ale... kursy zdecydowanie nie odzwierciedlają szans na wygraną.
Poniżej 3.5, nawet 2.5 rundy wydaje się być najbezpieczniejszym betem

IMG_7945.jpeg

ej są normalnie zakłady przed czasem, kochana fortunka wiedziałem że mnie nie zawiedziecie

Back