UFC 308: Topuria vs Holloway (26.10.2024)

Standardowa lampka mi się włącza jak tylko słyszę, że ktoś przed walką zapowiada zdobycie pasa, zwojowanie innej kategorii wagowej, czy w tym przypadku poddanie mistrza wyższej kategorii.
O to chodzi, mi tez, dlatego postanowilem sie podzielic tym tutaj, zeby pokazac jaki mental ma Topuria.

Ciekawe czy to nie będzie ten moment, w którym wywróci się rudy pirat :zakręcony:

Petrosyan, co prawda, jakiś fest super nie jest ale jest twardy, ma co najmniej tak dobrą stójkę jak rudy (a jeśli dobrze pamiętam to nawet Michał dawał w niej radę) i raczej na pewno lepszą kondycję...

Goni walkę po prostu. Wie że im więcej głupot nagada tym więcej ludu przyciągnie.
Fakt, az ciezko uwierzyc zeby mowil to wszystko na serio
Ciekawe czy to nie będzie ten moment, w którym wywróci się rudy pirat :zakręcony:

Petrosyan, co prawda, jakiś fest super nie jest ale jest twardy, ma co najmniej tak dobrą stójkę jak rudy (a jeśli dobrze pamiętam to nawet Michał dawał w niej radę) i raczej na pewno lepszą kondycję...
ze wzgledu na miejsce wydarzenia ta walka to no bet dla mnie, prawdopodobnie dojdzie do decki i moga ojebac Armana ze zwyciestwa.

Też o nim myślałem, Petrosyan to sprawny kickboxer, wygrana z Rodriguesem i Duncanem to nie są przelewki a dodatkowo może pokusi się o jakieś obalenia ale kurde Shara walczy z goła inaczej niż ta dwójka przeze mnie przytoczona i w dodatku wygląda na to że będzie szybszy. Minusem Petrosyana jest jego zasięg, krótkie rączki ma chłopina i to może mu bardzo utrudnić wgranie walki aczkolwiek może jakiegoś splita wyciągnie.

Też o nim myślałem, Petrosyan to sprawny kickboxer, wygrana z Rodriguesem i Duncanem to nie są przelewki a dodatkowo może pokusi się o jakieś obalenia ale kurde Shara walczy z goła inaczej niż ta dwójka przeze mnie przytoczona i w dodatku wygląda na to że będzie szybszy. Minusem Petrosyana jest jego zasięg, krótkie rączki ma chłopina i to może mu bardzo utrudnić wgranie walki aczkolwiek może jakiegoś splita wyciągnie.
Nie dostanie splita u ciapakow.. :śmiech:

No ciekawe jak to zbijanie do piórkowej idzie...

1729774315952.png

No ciekawe jak to zbijanie do piórkowej idzie...

View attachment 111869
Max zazwyczaj chyba tak wyglądał przy cięciu do piórkowej.

Zaczynam się obawiać że Topuria może chcieć używać swoich zapasów i grapplingu by wyszarpać zwycięstwo i myślę , wiem że to było lata świetlne temu ale McGregor swego czasu zdominował Maxa w parterze a przecież Irlandczyk nigdy dobrych zapasów nie miał. Ogólnie z porządnym zapaśnikiem Holloway ostatnio mierzył się w 2019r a był nim Edgar.

Ja zawsze uważałem, że przejście półciężkich do ciężkiej to są błędy tych zawodników i jeśli ktoś to robi bez głowy, to nic z tego nie wyjdzie dobrego. Wiadomo, że Barnett wybitny nie jest, dawno w sumie nie walczył, jakichś mocnych zwycięstw nie ma, ale Nzechukwu też jakimś geniuszem w klatce nie jest, że takie kursy tam są. Bardzo jestem ciekaw ile kilogramów wniesie Nzechukwu, bo Barnett ostatnio przekroczył limit kategorii ciężkiej i tam może być spora różnica.
Nzechukwu 241 funtów. Myślałem, że będzie trochę mniej. Barnett 264 funtów. Ostatecznie dopuszczam, ale kursy i tak są raczej absurdalne.

A ja jednak rzucę dwie stówki na Robusia :redford:
Zaczynam też myśleć o tym. Jakiś ten Khamzat mi się wydaje „inny” niż wcześniej. No ma Khamzat rundę albo półtorej żeby skończyć Whittakera prawdopodobnie, a raczej nie powinno to mieć miejsca.

Orolbai + Fahr... 1.83 - na ten moment wydaje się najpewniejszy z betow. Mateusz jestvdobry, ale tutaj stylistycznie rywal nie wygodny, dodatkowo kardio ma nadal podejrzane.

Za drobne underdogi:
Max tutaj poprostu życzeniowy typ. Topuria jest swietnym zawodnikiem, ale liczę na Maxa i utemperowanie trochę przyszłego mistrza.
Robert uważam że wybirbi próby obalen i ustrzeli chimaeva który od 3 rundy padnie kondycyjnie.

Rębeckiego nikt nie gra? ja chyba sie skusze, otoczak dwie walki w UFC, Medic i Brener w CV nie robia na mnie wrazenia.

Kurwa, ja myślałem, że to dzisiaj :pociesznymirek:

Gonię z roboty jak pojebany, wszystko już na stole, w chodzę na strimstop... a tu surprise :beczka:

Back