UFC 308: Topuria vs. Holloway | MMA Event | Tapology
UFC 308 takes place Saturday, October 26, 2024 with 14 fights at Etihad Arena in Abu Dhabi, Dubai, United Arab Emirates. View fight card, video, results, predictions, and news.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Ogromny absurd
Ja zawsze uważałem, że przejście półciężkich do ciężkiej to są błędy tych zawodników i jeśli ktoś to robi bez głowy, to nic z tego nie wyjdzie dobrego. Wiadomo, że Barnett wybitny nie jest, dawno w sumie nie walczył, jakichś mocnych zwycięstw nie ma, ale Nzechukwu też jakimś geniuszem w klatce nie jest, że takie kursy tam są. Bardzo jestem ciekaw ile kilogramów wniesie Nzechukwu, bo Barnett ostatnio przekroczył limit kategorii ciężkiej i tam może być spora różnica.Ogromny absurd
Nie zmieścić się do ciężkiej... to jest kurwa osiągnięcie!bo Barnett ostatnio przekroczył limit kategorii ciężkiej
Wyprowadzam Cię z tego pomysłuCzekam i tak z tym Barnettem pewnie do ważenia, może ktoś mnie wyprowadzi jeszcze z tego pomysłu tutaj, mimo tego że dawno nie grałem i nie zamierzam wracać do stawiania to na razie mam ochotę to zagrać![]()
Powiem Ci że nie analizowałem jeszcze jakoś specjalnie tej walki, tyle co wczoraj obejrzałem sobie Topuria vs Emmett. Na pewno nie postawie przeciwko jednemu jak i drugiemu. Topuria mega wszechstronny zawodnik - mocny boks, dobre lowkicki i świetna gra parterowa, jego minusem zdaje się jest lekkie gubienie się w defensywie momentami. Holloway wiadomo dobry TDD, spoko praca na nogach i output. Z tego co pamiętam Volk napsuł sporo krwi Maxowi lowkickami a Ilia mocno kopie po łydach. Z drugiej strony Hiszpański Gruzin nie pokonał nikogo znaczącego poza Volkanovskim ale to nie jest argument z kategorii tych mocnych co pokazała walka McKee vs Hughes. Ilia wbrew pozorom nie jest nakarmiony zdobyciem pasa a wręcz przeciwnie wydaje się być głodny, Hawajczyk natomiast będzie chciał sporo udowodnić. Intrygujące starcie to na pewno.@Karwantes co uważasz o walce Topuria- Holloway? Ja nie stawiam tego ale jestem ciekaw jak widzisz te walkę. Chodzi mi o małą analizę jak znajdziesz czas.
Topuria miał 5 rund z Emmettem i narzucił sobie tam duże tempo zresztą jak we wszystkich swoich walkach, jest w stanie przewalczyć 25minut na sporej intensywności. Inna rzecz, że Max to nie Emmett którego praktycznie jedynym argumentem jest siła uderzenia. Doświadczenie to moim zdaniem jeden z najbardziej przereklamowanych elementów do których odnoszą się typerzy. Jeśli chodzi o Topurie to największe wrażenie wywarł na mnie jego szerokopojęty ground game, który jest na prawdę elitarny, jednoczesnie wiem jak dobrze Hawajczyk broni obaleń więc o sprowadzenia będzie niezwykle trudno. Ciekawa walka i zarazem trudna do typowania.Topuria walczyl juz mistrzowskie rundy? Wg mnie to bedzie wygladalo jak walka matadora z bykiem, Holloway przegra 1-2 rundy i podkreci pozniej tempo i rozpyka Topurie na pelnym dystansie, 3-2 dla Holloway’a.
Max ma doswiadczenie, dobra szczeke, boks, dobrze sie rusza i cardio na 5 rund a Topuria ma goracy leb, znikome doswiadczenie w porownaniu do Maxa i wielka niewiadoma jakie ma cardio na 5 rund
Oczywiscie moge sie zupelnie mylic bo to jebane MMA i wszystko moze sie wydarzyc.
Dlaczego doswiadczenie to przereklamowany argument?Topuria miał 5 rund z Emmettem i narzucił sobie tam duże tempo zresztą jak we wszystkich swoich walkach, jest w stanie przewalczyć 25minut na sporej intensywności. Inna rzecz, że Max to nie Emmett którego praktycznie jedynym argumentem jest siła uderzenia. Doświadczenie to moim zdaniem jeden z najbardziej przereklamowanych elementów do których odnoszą się typerzy. Jeśli chodzi o Topurie to największe wrażenie wywarł na mnie jego szerokopojęty ground game, który jest na prawdę elitarny, jednoczesnie wiem jak dobrze Hawajczyk broni obaleń więc o sprowadzenia będzie niezwykle trudno. Ciekawa walka i zarazem trudna do typowania.
Pierwszy przykład z brzegu - ostatnie starcie McKee vs Hughes z PFL w którym ten pierwszy nie dość że stoczył prawie 2 razy więcej walk co przeciwnik to dodatkowo walczył z o wiele mocniejszymi zawodnikami. I co? I przegrał.Dlaczego doswiadczenie to przereklamowany argument?
Dodajmy do tego też w ostatnim czasie walkevwvinnej wadze i teraz pozostaje pytanie czy będzie miało to jakieś przełożenie na Maxa. Max mimo wydawało by się dobrych warunków ma kiepski zasięg. Topuria jak wspomniano, ms świetny boks ofensywny, ale defensywnie już niejedt tak świetnie. Volk wygrał z Maxem ale już nieraz pokazało mma, że matematyka mma niema znaczenia. Liczę osobiście na ostatni lot Maxa i wygrana tytułu z 2-3 walki plus pas bmf i niech idzie na zasluzona emeryturę.Powiem Ci że nie analizowałem jeszcze jakoś specjalnie tej walki, tyle co wczoraj obejrzałem sobie Topuria vs Emmett. Na pewno nie postawie przeciwko jednemu jak i drugiemu. Topuria mega wszechstronny zawodnik - mocny boks, dobre lowkicki i świetna gra parterowa, jego minusem zdaje się jest lekkie gubienie się w defensywie momentami. Holloway wiadomo dobry TDD, spoko praca na nogach i output. Z tego co pamiętam Volk napsuł sporo krwi Maxowi lowkickami a Ilia mocno kopie po łydach. Z drugiej strony Hiszpański Gruzin nie pokonał nikogo znaczącego poza Volkanovskim ale to nie jest argument z kategorii tych mocnych co pokazała walka McKee vs Hughes. Ilia wbrew pozorom nie jest nakarmiony zdobyciem pasa a wręcz przeciwnie wydaje się być głodny, Hawajczyk natomiast będzie chciał sporo udowodnić. Intrygujące starcie to na pewno.
Nie zgodze sie, temat rzeka ale jesli doswiadczenie nie odgrywaloby roli tzn ze wszystko jest ruletką.Pierwszy przykład z brzegu - ostatnie starcie McKee vs Hughes z PFL w którym ten pierwszy nie dość że stoczył prawie 2 razy więcej walk co przeciwnik to dodatkowo walczył z o wiele mocniejszymi zawodnikami. I co? I przegrał.
Na nogach też widzę spore szanse Maxa. Choć nie postawię przeciwko Topurii.Mnie bardziej zastanawia spisywanie na straty Maxa przez bukmacherów, zdaje sobie sprawę, że Ilia w jakimś stopniu jest fenomenem natomiast Max ubił Justina a z kolei Topurie w 70kg podłączył Herbert, scenariusz w którym Max bierze to na nogach jest moim zdaniem prawdobny
A ja zagram dwa kupony, z Whittaker’em i Maxem, no i jak przystalo na degenerata pewnie dubla z nimi i jeszcze tasme z faworytamiNa nogach też widzę spore szanse Maxa. Choć nie postawię przeciwko Topurii.
No i prawdopodobnie 0/2. Choć nigdy nie mów nigdy.A ja zagram dwa kupony, z Whittaker’em i Maxem, no i jak przystalo na degenerata pewnie dubla z nimi i jeszcze tasme z faworytami
Myślę że któryś z tej dwójki może skończyć z ręką uniesioną w górze, jak najbardziej.No i prawdopodobnie 0/2. Choć nigdy nie mów nigdy.
Standardowa lampka mi się włącza jak tylko słyszę, że ktoś przed walką zapowiada zdobycie pasa, zwojowanie innej kategorii wagowej, czy w tym przypadku poddanie mistrza wyższej kategorii.Straszne smieci pierdoli Topuria przez ten tydzien XD jeszcze jeden moj ulubiony, to ze znokautuje Maxa w 10sekund, a i ze bedzie mistrzem trzech dywizji. Kurwa twarde ladowanie bedzie cos czuje.
Goni walkę po prostu. Wie że im więcej głupot nagada tym więcej ludu przyciągnie.Straszne smieci pierdoli Topuria przez ten tydzien XD jeszcze jeden moj ulubiony, to ze znokautuje Maxa w 10sekund, a i ze bedzie mistrzem trzech dywizji. Kurwa twarde ladowanie bedzie cos czuje.