Ubrania itp.

Co myślicie o Firmie Elbrus w Martensie Duże przeceny , kusi ale czy warto buty, bluzy,polary,kurtki.
Nie warto. Z tego co wiem to plecaki maja mala trwalosc, np. urywaja sie zamki, ida szwy. Lepiej miec jeden pewny plecak na lata niz w tej cenie ze dwa, ktore zawioda Cie przy najwiekszym obciazeniu.

Plecaki Jansport są nie do zajebania jeden to chyba z 8 używałem. Tylko bardzo proste, bez żadnych bajerów.

Prototypy nowych mundurów (nowy materiał i wzor maskujący). Zdj. 1 - wersja jesienno-zimowa, nr 2 - wiosenno-letnia.

tytan_02.jpg

tytan_01.jpg

Podpierdolone bodajże od Finów - nie wiem czemu w Polsce nie potrafią zrobić czegoś porządnie. Te kamuflaże na chuj się nadają. Przede wszystkim nie rozmywają sylwetki ludzkiej a po zamoczeniu robią się najzwyczajniej czarną plamą.
Wg mnie na chwilę obecną najlepsze kamuflaże to:
A-TACS FG:
a-tacs_FG.jpg

propper-a-tacs-fg-camo-tm-4.gif

80b67d7a5c2d577329c387864246967e.jpg

I A-TACS iX:
atacs-ix.jpg

Tactical-Performance-Assault-Force-Jacket-iX-675x450.jpg

atacs_ix_truspec_IMG_7678.jpg

12694619_955548357831965_8790064911596442748_o.jpg

ja na swieta dostalem od przyszlego tescia placek armii amerykanskiej, zajebista sprawa szczegolnie ze lubimy z dziewczyna smigac w gory. ;)

ja na swieta dostalem od przyszlego tescia placek armii amerykanskiej, zajebista sprawa szczegolnie ze lubimy z dziewczyna smigac w gory. ;)

o jakim plecaku mowa ? możesz podrzucić fotke ? :)

ja od siebie na takie wypady polecam plecaki od Direct Action albo z Wisportu (nieco tańsza opcja). Wygodnie możesz w nich przenosić przeróżne rzeczy, plecak nie lata na plecach, dobrze przylega a i wentylacja nie najgorsza. No i przede wszystkim system Molle. W zależności od wyprawy można je wtedy dostosować do własnych potrzeb :)

o jakim plecaku mowa ? możesz podrzucić fotke ? :)

ja od siebie na takie wypady polecam plecaki od Direct Action albo z Wisportu (nieco tańsza opcja). Wygodnie możesz w nich przenosić przeróżne rzeczy, plecak nie lata na plecach, dobrze przylega a i wentylacja nie najgorsza. No i przede wszystkim system Molle. W zależności od wyprawy można je wtedy dostosować do własnych potrzeb :)
mil-tec_us_assault_pack_large_coyote_amazon_1.jpg
to bedzie taki.

16115021_1236542129732585_2797221590538746192_n.jpg

Nowy wzór od A-Tacs Camo. Zdjęcie prawdopodobnie z tegorocznego SHOT Show. Nie wiem co tam robi Polska naszywka ale skoro w naszej armii ma być zmiana kamuflażu to ten jak na pierwszy rzut oka byłby idealny :penn:

Ocena po lansie... Camo WP jest bardzo perspektywiczne, swietnie oddaje szum otoczenia w Naszych lasach mieszanych.

Ja szukam jakiegoś plecaka, typ wojskowy w miarę pojemny ale nie specjalnie duży żebym mógł na rower też założyć. Coś polecacie?

Ja szukam jakiegoś plecaka, typ wojskowy w miarę pojemny ale nie specjalnie duży żebym mógł na rower też założyć. Coś polecacie?

Wszystko zależy od przedziału cenowego i do czego chcesz go poza rowerem używać. Opcja droższa to Wisport lub Direct Action co zdecydowanie polecam. Opcja tańsza coś od Mil-Tec albo Helikona ale długiej żywotności materiału się po nich nie spodziewaj

https://e-militaria.pl/plecaki-direct-action-179

https://e-militaria.pl/plecaki-wisport-140

Tutaj masz z tych tańszych https://e-militaria.pl/4915-plecak-mil-tec-small-assault-pack-mil-tacs-fg.html

Last edited:
jak chcesz tanio to duzo ludzi sobie to chwali.

i-mil-tec-us-assault-pack-sm-30l-oliwkowy.jpg

8z2t1u.jpg

Nowy wzór mundurów WP jest już na testach w 21 Brygadzie Strzelców Podhalańskich

Last edited:

Straszna chujnia. Rozmiary nijak się mają do rzeczywistości. Zamówiłem zgodnie z podanymi rozmiarami w tabeli a przyszedł mi worek na ziemniaki. Kaptur nie ma możliwość regulacji - opada na oczy.
Ocena końcowa - shit.
Wysyłam zwrot jutro

Straszna chujnia. Rozmiary nijak się mają do rzeczywistości. Zamówiłem zgodnie z podanymi rozmiarami w tabeli a przyszedł mi worek na ziemniaki. Kaptur nie ma możliwość regulacji - opada na oczy.
Ocena końcowa - shit.
Wysyłam zwrot jutro
Panie, brandit to chuj nie marka, szmaty i worki, omijać. Nie polecę nic innego bo nie moje tematy ale tą markę mogę zdecydowanie odradzić.

Parę osób mówiło że są lepsze firmy od tej, ok, ja jeszcze nie testowałem innych, ale testowałem te i są na tyle dobre że ostatnią parę mi ziomek zawinął, więc stwierdziłem że niech ma w prezencie, dawno nic ode mnie nie dostał, poza duszeniem po paru piwkach:beczka:

Myślę że to dobra cena, 67 pln plus wysyłka.

Back