Tech njusy - nauka, technologia, bezpieczeństwo, oprogramowanie, inżynieria, gadżety

Tu?

https://testybaterii.pl/

nie wiem, może szukaliście info o bateriach aa/aaa które dobrze trzymają, a które nie warte grosza.

Ja nie raz w komentarzach (zwłaszcza na pepper) trafiałem na arkusze googla od tego pana, bo robi mega robotę, porównuje i testuje chyba każde dostępne na rynku paluszki.

No ale do celu, w końcu powstała strona i nie trzeba już szukać w plikach i tabelkach z lupą tego co nas interesuje.
Polecam zajrzeć
:tiphatb:

Panowie, nie wiem czy w dobrym temacie, ale spróbuję tutaj. Mistrzowie od IT i różnych takich branż, znacjie jakąś darmową stronke, albo program, żeby dało się, sklecić kilka zdjęć w jakiś krótki filmik taki i dodać do tego muzyczkę, i to sobię skonwertować, żeby komuś potem to wysłać?

Panowie, nie wiem czy w dobrym temacie, ale spróbuję tutaj. Mistrzowie od IT i różnych takich branż, znacjie jakąś darmową stronke, albo program, żeby dało się, sklecić kilka zdjęć w jakiś krótki filmik taki i dodać do tego muzyczkę, i to sobię skonwertować, żeby komuś potem to wysłać?
capcat - zarówno na kompie jak i smartfonie
KineMaster - apka na telefon

Tak

Mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie:

Panowie, potrzebuję ogarnąć jakiś mikrofon do nagrywania dźwięku ze sceny. Jakość nie musi być jakaś bardzo zajebista, ale dobrze by było, żeby fajnie zbierało dźwięk i jakoś tłumiło szumy.

Od jakiej półki cenowej zaczyna się coś "sensownego"? Widziałem w action takie coś: https://www.action.com/pl-pl/p/3212865/bezprzewodowe-mikrofony-z-klipsem-nor-tec/, ale wygląda jak badziew i ciężko mi zawierzyć czemuś, co kosztuje mniej niż 50zł i pochodzi z wielkiego dyskontu.

Planuję wykorzystywać to raczej w pomieszczeniach zamkniętych, chociaż może zdarzy się nagrać coś również w plenerze. Polecicie coś?

Mam nadzieję, że piszę w dobrym temacie:

Panowie, potrzebuję ogarnąć jakiś mikrofon do nagrywania dźwięku ze sceny. Jakość nie musi być jakaś bardzo zajebista, ale dobrze by było, żeby fajnie zbierało dźwięk i jakoś tłumiło szumy.

Od jakiej półki cenowej zaczyna się coś "sensownego"? Widziałem w action takie coś: https://www.action.com/pl-pl/p/3212865/bezprzewodowe-mikrofony-z-klipsem-nor-tec/, ale wygląda jak badziew i ciężko mi zawierzyć czemuś, co kosztuje mniej niż 50zł i pochodzi z wielkiego dyskontu.

Planuję wykorzystywać to raczej w pomieszczeniach zamkniętych, chociaż może zdarzy się nagrać coś również w plenerze. Polecicie coś?
Sprawdz sobie to:

Do tłumienia np szumu wiatru będziesz potrzebował tzw futerka na mikrofony. Polecałbym zaprzyjaźnić się z chatgpt i tam wypytać. Zawsze będziesz miał jakiś punkt wyjścia.
Rode robi jeszcze dobre mikrofony

Back