Tech njusy - nauka, technologia, bezpieczeństwo, oprogramowanie, inżynieria, gadżety

Czy ktoś ma do czynienia z transmiterem BT FM? Chodzi mi o to czy są modele które oferują zadowalajacą jakość dźwięku. W IS300 mam transmiter (jakiś) i tablet w miejscu fabrycznej nawigacji ale w tym aucie mam to gdzieś. Jeżdżę tylko wokół komina i coś tam gra i jest ok.
W drugim Lexusie jest dobre fabryczne audio. Tyle że to architektura stara i zamknięta. Wiem że jest coś takiego jak wirtualna zmieniarka którą można podpiąć pod gniazdo fabrycznej zmieniarki. Wtedy omijam FM i jest tylko bt. Pytanie czy warto rozbierać deskę rozdzielczą żeby omijać FM i czy samo BT też powoduje utratę jakości dźwięku? Do tej pory słuchałem tylko oryginalnych płyt CD ale chyba trzeba pójść trochę z duchem czasu. Docelowo zmieszczę radio 2din zamiast fabrycznego ale to już grubsza operacja. Trzeba znaleźć kogoś kto polskieruje panel dostępny w Chinach w kolor reszty konsoli no i radio musi mieć wygląd i wyświetlacz z tamtej epoki. Także przed samymi wakacjami już tego nie ogarne.

BT też powoduje utratę jakości dźwięku
Dokładnie, chyba że sprzęt obsługuje nowsze kodeki BT ale jak puszczasz mp3 w kiepskiej jakości pobrane z chomika to nowszy kodek nic nie da

Czy ktoś ma do czynienia z transmiterem BT FM? Chodzi mi o to czy są modele które oferują zadowalajacą jakość dźwięku. W IS300 mam transmiter (jakiś) i tablet w miejscu fabrycznej nawigacji ale w tym aucie mam to gdzieś. Jeżdżę tylko wokół komina i coś tam gra i jest ok.
W drugim Lexusie jest dobre fabryczne audio. Tyle że to architektura stara i zamknięta. Wiem że jest coś takiego jak wirtualna zmieniarka którą można podpiąć pod gniazdo fabrycznej zmieniarki. Wtedy omijam FM i jest tylko bt. Pytanie czy warto rozbierać deskę rozdzielczą żeby omijać FM i czy samo BT też powoduje utratę jakości dźwięku? Do tej pory słuchałem tylko oryginalnych płyt CD ale chyba trzeba pójść trochę z duchem czasu. Docelowo zmieszczę radio 2din zamiast fabrycznego ale to już grubsza operacja. Trzeba znaleźć kogoś kto polskieruje panel dostępny w Chinach w kolor reszty konsoli no i radio musi mieć wygląd i wyświetlacz z tamtej epoki. Także przed samymi wakacjami już tego nie ogarne.
W c-maxie używałem Xiaomi Roidmi. Jakość spoko, a kontrolujesz to apką z telefonu.

Dokładnie, chyba że sprzęt obsługuje nowsze kodeki BT ale jak puszczasz mp3 w kiepskiej jakości pobrane z chomika to nowszy kodek nic nie da

Minimum Spotify. Śmieciowych nagrań nie słucham ani w domu ani w samochodzie.

W c-maxie używałem Xiaomi Roidmi. Jakość spoko, a kontrolujesz to apką z telefonu.
Z tego co wyczytałem w internecie to na razie wygrywa. Do tego jest małe a gniazdko mam w popielniczce i nie będzie musiała byc otwarta po włożeniu transmitera.

Z tego co wyczytałem w internecie to na razie wygrywa. Do tego jest małe a gniazdko mam w popielniczce i nie będzie musiała byc otwarta po włożeniu transmitera.
Plusem jest też to, że ma dwa gniazda usb i możesz ładować telefon.

Nie wiem na ile ten problem występuje czy może są nowsze poprawione wersje ale wrzucam

Screenshot_2024-05-26-22-27-14-32_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

YT testuje UX, dzięki premium dostałem wcześniejszy dostęp. Jak dla mnie szału nie ma - widać, że chcą się bardziej skupiać na funkcjach społecznościowych.

YT.jpg

YT testuje UX, dzięki premium dostałem wcześniejszy dostęp. Jak dla mnie szału nie ma - widać, że chcą się bardziej skupiać na funkcjach społecznościowych.

View attachment 100625
E tam, na tel używam revanced (można wywalić szorty i inne śmieci zawalające ekran główny)
A na tv używam smarttube, polecam na obu brak reklam
:roberteyeblinking:

E tam, na tel używam revanced (można wywalić szorty i inne śmieci zawalające ekran główny)
A na tv używam smarttube, polecam na obu brak reklam
:roberteyeblinking:

Ja kupiłem żeby rodzice i teściowie mieli dostępy bez problemu, bo to jest na 5 kont, a nie chce mi się do nich jeździć za każdym razem jak się coś wykrzaczy :lol: - kiedyś korzystałem z Vanced i padło. A skoro już kupiłem dla nich to i sam korzystam ;).

Kuzde ale ostatnio zaczepek na whatsapp.

Gdyby to bylo u mnie, pomyślałbym że mój numer gdzieś się dostał, ale tez kilka osob wokół ma mesgi z nieznanych numerów.

Czegos takiego wczesniej nie obserwowalem...

apka na Androida, kapitalna
łączy mi dwie poczty jednocześnie, sporo ustawień, jak woli ,)

K-9 Mail v6.701

Trzeba przyznać, że Muskowi zjazd z Twitterem na dno idzie koncertowo. Typ się jara ruchem nabitym przez boty, zamierza pozywać reklamodawców za to, że nie chcą się u niego reklamować, a algorytm stał się tak "mądry", że mój wall jest cały po portugalsku. Mimo, że nigdy nie zalajkowałem żadnego wpisu po portugalsku, ani nie śledzę nikogo kto by po portugalsku pisał, a sam po portugalsku to jedynie "bom dia" znam.

Inni również mają podobnie.

1723128443432.png

1723128522080.png

Last edited:
Back