Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

Co ten Halibut?I jeszcze gratis po edicie
![]()
Na Islandii widziałem identyczne hasła.A w Hiszpanii coraz lepiej:
![]()
Jaki procent ich pkb to turystyka?A w Hiszpanii coraz lepiej:
![]()
Biorąc pod uwagę, że te hasła pojawiają się w mocno turystycznych regionach Hiszpanii to pewnie duży.Jaki procent ich pkb to turystyka?
jeżyce?Takie tam z miejskich obrzeży
View attachment 103382
W Barcelonie kilka lat temu widziałem takie napisy w miejscach typowo turystycznych (np. turist mach freiA w Hiszpanii coraz lepiej:
![]()
). Tam problemem jest ilość turystów, że praktycznie żyć się nie da zwykłym mieszkańcom. Dlatego teraz praktycznie likwidują najem krótkoterminowy. Wcześniejsze próby ograniczeń nie dały żadnego pozytywnego skutku. Doszło do takiej sytuacji, że rodząc się w Barcelonie, wychowując, kształcąc i pracując... nie stać Cię na mieszkanie we własnym mieście. Ludzie do pracy dojeżdżają po kilkadziesiąt kilometrów. Starsi ludzie z powodu wysokich kosztów życia muszą sprzedawać albo wynajmować swoje mieszkanie i wyprowadzać się dalej.
Ja to nawet ich rozumiem... ale dlaczego "refugees welcome" w takim razie?W Barcelonie kilka lat temu widziałem takie napisy w miejscach typowo turystycznych (np. turist mach frei). Tam problemem jest ilość turystów, że praktycznie żyć się nie da zwykłym mieszkańcom.

Bo jak refugees przyjadą to turyści z automatu wypierdolą migiem pędem samiJa to nawet ich rozumiem... ale dlaczego "refugees welcome" w takim razie?
![]()

Broń biologicznaBo jak refugees przyjadą to turyści z automatu wypierdolą migiem pędem sami
![]()

W Polsce też są takie miejsca np. Zakopane i okolice.Doszło do takiej sytuacji, że rodząc się w Barcelonie, wychowując, kształcąc i pracując... nie stać Cię nie mieszkanie we własnym mieście. Ludzie do pracy dojeżdżają po kilkadziesiąt kilometrów. Starsi ludzie z powodu wysokich kosztów życia muszą sprzedawać albo wynajmować swoje mieszkanie i wyprowadzać się dalej.
nigdy nie zrozumiem co tam jest tak fajnego, czego nie ma w innych górskich miejscowosciach, (oprócz samych Tatr xD)Zakopane
Ja to nawet ich rozumiem... ale dlaczego "refugees welcome" w takim razie?
![]()
No właśnie tatry, w samym Zakopanem i w okolicy można znaleźć jeszcze miejsca z fajnym klimatem. Centrum to kicz, tłok i tandeta. No i kwestia pory roku.nigdy nie zrozumiem co tam jest tak fajnego, czego nie ma w innych górskich miejscowosciach, (oprócz samych Tatr xD)
Chyba najgorsze miejsce na wyjazd, prawie cały rok zajebane turystami po przegi
Nie czytałeś, że od nich PKB rośnie?. ale dlaczego "refugees welcome" w takim razie?