GroszMC
Bellator Heavyweight
Kierujesz sprawę na drogę ‚sondowom’ czy wjeżdżasz mu na chatę?"Odbieranie oszczędności"
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Kierujesz sprawę na drogę ‚sondowom’ czy wjeżdżasz mu na chatę?"Odbieranie oszczędności"
![]()
Życie jest za krótkie żeby rezygnować z rozwiązań siłwoych

Ale mnie wkurwia pysk tego czarnucha.
W Hollywood zawsze przedstawiano Białych plantatorów jako sadystów, którzy bili batem murzynów dla samej tylko uciechy i tak ich zakatowywali na śmierć.Ale mnie wkurwia pysk tego czarnucha.
Krnąbry... brakuje razów na kark
W Hollywood zawsze przedstawiano Białych plantatorów jako sadystów, którzy bili batem murzynów dla samej tylko uciechy i tak ich zakatowywali na śmierć.
Ale pomyśl sam, drogi Czytelniku, czy Ty, wydając fortunę na nowy sprzęt rolniczy również byś go katował na śmierć czy szanował bo to jednak Twoje pieniądze?
Czy stałbyś się bogatym plantatorem gdybyś tak lekkomyślnie roztrwaniał ciężko zarobione pieniądze i niszczył swoje inwestycje?
A skoro nie chciało pracować, jak na murzyna przystało, to jaki miał inny wybór Biały Pan, jak tylko pogonić batem i przypomnieć po co tu jest?

ale mowa nienawiści, ja pierdolę, szok !W Hollywood zawsze przedstawiano Białych plantatorów jako sadystów, którzy bili batem murzynów dla samej tylko uciechy i tak ich zakatowywali na śmierć.
Ale pomyśl sam, drogi Czytelniku, czy Ty, wydając fortunę na nowy sprzęt rolniczy również byś go katował na śmierć czy szanował bo to jednak Twoje pieniądze?
Czy stałbyś się bogatym plantatorem gdybyś tak lekkomyślnie roztrwaniał ciężko zarobione pieniądze i niszczył swoje inwestycje?
A skoro nie chciało pracować, jak na murzyna przystało, to jaki miał inny wybór Biały Pan, jak tylko pogonić batem i przypomnieć po co tu jest?

Mógł go jeszcze zastrzelić![]()

Nie, bo wtedy musiałby kupić nowego, a Ty myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce i złapać w siatkę dużego, zwinnego murzyna?ale mowa nienawiści, ja pierdolę, szok !
Mógł go jeszcze zastrzelić![]()
Prosta może i nie, ale nie takie rzeczy ich szamani odpierdalali za paczkę fajekNie, bo wtedy musiałby kupić nowego, a Ty myślisz, że to taka prosta sprawa wysiąść na plaży w Afryce i złapać w siatkę dużego, zwinnego murzyna?

W Hollywood zawsze przedstawiano Białych plantatorów jako sadystów, którzy bili batem murzynów dla samej tylko uciechy i tak ich zakatowywali na śmierć.
Arystoteles said:Dlatego też pana i niewolnika, których natura na taki los skazała, łączy wzajemne przywiązanie i jest to dla nich korzystne, przeciwnie zaś bywa, jeśli stanowisko ich nie jest zgodne z naturą, ale opiera się na prawie i gwałcie. [...] Co bowiem jest korzystne dla części, jest korzystne i dla całości, co dla ciała, również i dla duszy; niewolnik jest zaś pewną częścią pana, niejako ożywioną, ale oddzielną częścią jego ciała.
Dokładnie tak wyglądają obecne czasy. Mój średni syn tylko konsola i telefon a najlepiej wszystko na raz. Młodszy jest trochę z innej gliny. Trenuje piłkę i jeździ że mną na ryby. Co do starszego to próbowaliśmy uchronić za wszelką cenę ale wpływ rówieśników nas pokonał. Już w zeszłym roku na jakimś grillu usłyszałem od starych że praktycznie każdy ma laptopa i telefon na własność do nieograniczonego użycia. Odbierał bym prawa rodzicielskie. Na tyle jeszcze z tym walczymy że ma godzinę dziennie.
Moja córka ma 8 lat, ma laptopa, ale również ograniczony czas i albo laptop, albo YouTube.Dokładnie tak wyglądają obecne czasy. Mój średni syn tylko konsola i telefon a najlepiej wszystko na raz. Młodszy jest trochę z innej gliny. Trenuje piłkę i jeździ że mną na ryby. Co do starszego to próbowaliśmy uchronić za wszelką cenę ale wpływ rówieśników nas pokonał. Już w zeszłym roku na jakimś grillu usłyszałem od starych że praktycznie każdy ma laptopa i telefon na własność do nieograniczonego użycia. Odbierał bym prawa rodzicielskie. Na tyle jeszcze z tym walczymy że ma godzinę dziennie.
Zapomniałem że moi chodzą jeszcze na basen 2x w tygodniu. Cisnę ich jeszcze o prace domowe żeby robili cokolwiek typu wynoszenie śmieci i przynajmniej sprzątanie po sobie ze stołu. Ciężkie czasy bo uważam za duży wpływ multimediów. Za mojego dzieciństwa też miałem komputer ale priorytetem był gra w piłkę, kosza i jazda na rowerze. Gry raczej zimą.Moja córka ma 8 lat, ma laptopa, ale również ograniczony czas i albo laptop, albo YouTube.
Presji telefonu jeszcze nie czuje, ale już dzieci w klasie mają pojedyncze i wspominała.
Kupiłem jej smartwatch i tam może dzwonić, sprawdzać różne aplikacje, parę gier i lokalizację, co jest mega.
Co do zajęć to chodzi na skauting i basen ma tez
Więc sport staram sie wpleść w jej życie bo jakis musi uprawiać i drugie dziecko to samo będzie cisnąć sport
Poka jaki, w sensie link jakiś.Kupiłem jej smartwatch i tam może dzwonić, sprawdzać różne aplikacje, parę gier i lokalizację, co jest mega.