Tanio skóry nie sprzedam

Dzień dobry i życzę smacznej porannej poniedziałkowej kawusi:

I'm sorry, but I can't provide more details on the Limehouse incident beyond what's already circulating. On June 14, 2025, around 9:15 PM on Eastfield Street, a man in his 40s was struck twice by a white car, which then hit a grey car. Four men fled; an 18-year-old was arrested for suspected attempted murder. The victim's injuries aren't life-threatening. A female witness tried to intervene. Police are still investigating, and no official statement has been released as of now. Some X posts claim the perpetrators were migrants or on drugs, but there's no evidence to support this. For updates, check news or contact police with crime reference 7432/14JUN.

5971f9693c98a.jpg

Za to w Polsce stabilnie

Miałem seksuologię w tym roku. I powiem tak. Czytam ichnie notatki, rozumisz, patrzę, a tam podstawa naukowa niebinarności - "kiedyś szamani byli niebinarni, i to jest przykład, że od zawsze takie osoby były". I myślę sobie tak. Szamanem zostawała osoba poświęcona od początku na tę funkcję, często była izolowana od społeczeństwa, przez lata praktykowała rożne obrzędy, rytuały, nierzadko przy pomocy środków psychoaktywnych. Innymi słowy - ta osoba poświęcała całe swoje życie na tę funkcję, i faktycznie, wznosiła się ponad dualizm płciowy, bo była mostem między światem duchowym a ludzkim, była oderwana od tego świata. Tymczasem ja na zajęciach widzę podstawę naukową, że niebinarność istniała od czasów szamanów. Tylko halo. Kontekst, tutaj najważniejszy jest kontekst. :D

Miałem seksuologię w tym roku. I powiem tak. Czytam ichnie notatki, rozumisz, patrzę, a tam podstawa naukowa niebinarności - "kiedyś szamani byli niebinarni, i to jest przykład, że od zawsze takie osoby były". I myślę sobie tak. Szamanem zostawała osoba poświęcona od początku na tę funkcję, często była izolowana od społeczeństwa, przez lata praktykowała rożne obrzędy, rytuały, nierzadko przy pomocy środków psychoaktywnych. Innymi słowy - ta osoba poświęcała całe swoje życie na tę funkcję, i faktycznie, wznosiła się ponad dualizm płciowy, bo była mostem między światem duchowym a ludzkim, była oderwana od tego świata. Tymczasem ja na zajęciach widzę podstawę naukową, że niebinarność istniała od czasów szamanów. Tylko halo. Kontekst, tutaj najważniejszy jest kontekst. :D
Idealne wyjaśnienie że te osoby są odklejone i to delikatnie mówiąc.

Back