Tanio skóry nie sprzedam

Mieso ma wiecej chemii juz w sobie niz te wege produkty :kis:
łap, takie tam o konsumpcji mięsa i jej związkiem z długością życia.
Metanaliza, 175 krajów, na pewno wyniki to przypadek. :D


 
Last edited:
łap, takie tam o konsumpcji mięsa i jej związkiem z długością życia.



I co w zwiazku z tym?

Przeciez tu chodzi o bialko a nie o samo mieso. Nie trzeba wpierdalac miesa i go gloryfikowac ponad wszystko by miec dobrze nabite bialko w diecie. Nawet bym powiedzial ze mozna miec wiecej bialka niz wiekszosc mięsożerców ktorzy pierdola o wegetarianach a sami nie maja zadnej zbilansowanej diety :mjsmile: a takich dzbanow jest wiekszosc.


Sam jem mieso od czasu do czasu lecz twierdzenie ze mieso w tych czasach jest super zdrowe to oszukiwanie samego siebie. Chyba ze tu kazdy od rolnika bierze ze sprawdzonego źródła. Wiadomo ze nie i wiekszosc wpierdala scierwo z marketu, ja tez.

Niestety ludzie twierdzacy ze na "low meat" czy na wege diecie nie da sie miec duzo bialka po prostu pierdola glupoty.
 
I co w zwiazku z tym?

Przeciez tu chodzi o bialko a nie o samo mieso. Nie trzeba wpierdalac miesa i go gloryfikowac ponad wszystko by miec dobrze nabite bialko w diecie. Nawet bym powiedzial ze mozna miec wiecej bialka niz wiekszosc mięsożerców ktorzy pierdola o wegetarianach a sami nie maja zadnej zbilansowanej diety :mjsmile: a takich dzbanow jest wiekszosc.


Sam jem mieso od czasu do czasu lecz twierdzenie ze mieso w tych czasach jest super zdrowe to oszukiwanie samego siebie. Chyba ze tu kazdy od rolnika bierze ze sprawdzonego źródła. Wiadomo ze nie i wiekszosc wpierdala scierwo z marketu, ja tez.

Niestety ludzie twierdzacy ze na "low meat" czy na wege diecie nie da sie miec duzo bialka po prostu pierdola glupoty.

Standardowe wege -frazesy.

A ja konkretną metaanalizę linkowałem.
Więc albo nie czytasz albo nie rozumiesz tego co czytasz:


Wyniki

Ogólnoświatowe analizy korelacji dwuwartościowej wykazały, że spożycie mięsa jest dodatnio skorelowane z oczekiwaną długością życia. Zależność ta pozostała istotna, gdy statystycznie kontrolowano wpływ spożycia kalorii, urbanizacji, otyłości, edukacji i upraw węglowodanów. Krokowa regresja liniowa wybrała spożycie mięsa, a nie roślin węglowodanowych, jako jeden z istotnych predyktorów oczekiwanej długości życia. Z kolei uprawy węglowodanów wykazywały słabą i ujemną korelację z oczekiwaną długością życia.

Wnioski

Jeśli spożycie mięsa nie zostanie włączone do nauki o żywieniu w celu przewidywania oczekiwanej długości życia ludzkiego, wyniki mogą okazać się niedokładne.
 
Standardowe wege -frazesy.

A ja konkretną metaanalizę linkowałem.
Więc albo nie czytasz albo nie rozumiesz tego co czytasz:
Ty chyba nie czytasz tego co wstawiasz :korwinlaugh: chlopie...

Czarno na bialym Ci pisza w tej drugiej metaanalizie ze tu chodzi o bialka i węglowodany.

Cóż, wege frazesy jak to nazywasz kolejny raz potwierdzaja to co wstawiasz. To co pisalem wyzej wyczerpuje temat.

Trzeba byc ignorantem w dziedzinie zywienia uwazajac ze na low meat czy wege je sie tylko weglowodany.
 
1695799978239.png
 
Ty chyba nie czytasz tego co wstawiasz :korwinlaugh: chlopie...

Czarno na bialym Ci pisza w tej drugiej metaanalizie ze tu chodzi o bialka i węglowodany.

Cóż, wege frazesy jak to nazywasz kolejny raz potwierdzaja to co wstawiasz. To co pisalem wyzej wyczerpuje temat.

Trzeba byc ignorantem w dziedzinie zywienia uwazajac ze na low meat czy wege je sie tylko weglowodany.

Ale Soyboy, rozumiesz choć tytuł tej metaanalizy?
Tam jest coś do interpretacji?
Konkluzje badania są też dla ciebie niezrozumiałe?

Bo robisz sobie cherry picking i wybierasz z badania to co wspiera twoją wege-wiarę, ignorując całą resztę, przede wszystkim konkluzje a nawet tytuł.
Klasyka...



Badanie to wykazało, że spożycie mięsa jest pozytywnie powiązane ze średnią długością życia na poziomie krajowym. Przyczyną tego może być fakt, że mięso nie tylko dostarcza energii, ale także kompletnych składników odżywczych dla ludzkiego organizmu. Z ewolucyjnego punktu widzenia, mięso było prawdopodobnie niezbędnym składnikiem ludzkiej diety przez miliony lat, o czym świadczą genetycznie enzymy trawiące mięso i anatomia przewodu pokarmowego. Kompletny profil odżywczy mięsa i adaptacja człowieka do jedzenia mięsa umożliwiły ludziom uzyskanie wielu korzyści fizycznych, w tym dłuższego życia. Spożycie mięsa lub jego odpowiedniego zamiennika powinno zostać włączone do nauki o żywieniu, aby poprawić oczekiwaną długość życia ludzi.
 
Ale Soyboy, rozumiesz choć tytuł tej metaanalizy?
Tam jest coś do interpretacji?
Konkluzje badania są też dla ciebie niezrozumiałe?

Bo robisz sobie cherry picking i wybierasz z badania to co wspiera twoją wege-wiarę, ignorując całą resztę, przede wszystkim konkluzje a nawet tytuł.
Klasyka...
Soyboy? Gosc jebniety :mjsmile:

Skonczymy na tym bo widze ze nie dociera nic, wstawiles jeden artykuł i skaczesz jak malpa w cyrku pokazujac "widzisz tu jest napisane! Tu jest napisane! " .

I nie robie cherry pickingu tylko odnioslem sie do tego co zacytowałeś we wczesniejszym poscie.

Eot.
 
I co w zwiazku z tym?

Przeciez tu chodzi o bialko a nie o samo mieso. Nie trzeba wpierdalac miesa i go gloryfikowac ponad wszystko by miec dobrze nabite bialko w diecie. Nawet bym powiedzial ze mozna miec wiecej bialka niz wiekszosc mięsożerców ktorzy pierdola o wegetarianach a sami nie maja zadnej zbilansowanej diety :mjsmile: a takich dzbanow jest wiekszosc.


Sam jem mieso od czasu do czasu lecz twierdzenie ze mieso w tych czasach jest super zdrowe to oszukiwanie samego siebie. Chyba ze tu kazdy od rolnika bierze ze sprawdzonego źródła. Wiadomo ze nie i wiekszosc wpierdala scierwo z marketu, ja tez.

Niestety ludzie twierdzacy ze na "low meat" czy na wege diecie nie da sie miec duzo bialka po prostu pierdola glupoty.
Kiedy Jeżyce wjechały za głęboko mocno
 
Back
Top