"Sztuczna inteligencja" - temat jak najogólniejszy, by zmieścić wszystko!

O kurwa, ale akcje... Ta apka Miro AI to mocny zawodnik to systematyzowania owoców pracy projektowej, warsztatowej i podobnych, twórczych procesów, kiedy kończymy w stosie dokumentów i ciężko to zorganizować...

Wrzucamy zdjęcie tablicy czy notatek i Mirek analizuje to za nas, dostajemy przetworzone schematy czegokolwiek i możemy zacząć na tym już w uporządkowany sposób pracować, bo Miro zrobił wszystko za nas...

Z notek robimy mapę myśli, listę wniosków, listę problemów, czy makietę prototypu i tydzień Czy miesiąc oszczędzone.

PS. Z tego co widzę w filmiku to szykuje się zmierzch ludzi od UI - Figma właśnie została zaorana, w apce Miro robimy to samo, tylko większość robi za nas AI, więc oszczędność czasu i pieniędzy zdecyduje.

Last edited:

W tym odcinku apka Lovable, czyli prosty sposób, jak przekształcić prototyp w działającą aplikację. Odcinek 1.

Prowadzi jeden z moich ulubionych filozofów z Polski, Kamil Stanuch.

Lovable odcinek 4: Render, czyli tworzenie. W tym odcinku akurat jakże ważny temat - landing page twojego projektu.

Lovable Odcinek 5. Zbieranie maili, bo landing page nie zbierający adresów maili to coś jak ja i Bastek w IT :mamed:

Lovable Odcinek 6 - Attach. Bo jak komuś nie pasuje Google Forms do zbierania maili, to trzeba zrobić profesjonalną bazę danych, prawda?

No właśnie. :tysoncoffe:

Odcinek pokrywa umiejętność prostego kodowania w Pythonie i SQLu, czyli nie trzeba ich znać, wystarczy Lovable i proste komendy... @tinc optymalizuj

Last edited:

Odcinek 7, czyli Mock. Testujemy stronę. Te kilka detali oszczędzi nam wielu godzin pracy, bo załatwimy od ręki temat "warunków brzegowych", czyli testowania głupich działań użytkownika.

Last edited:
Odcinek 8 z apką Lovable, czyli Enable. Publikujemy stronę w sieci... Creepy, ale to najlepsza rzecz na świecie w przypadku własnej strony www czy czegokolwiek co stworzyliśmy :tellmemore:

Last edited:
No tak, zapomniałem wyjaśnić - przy budowaniu stron działamy tutaj według frameworku FRAME. Stąd Formulate, Render, Attach, Mock i Enable.

Zgubiłem Formulate, więc łapcie Odcinek nr 3 :robertmakeup:

Odcinek 9 apki Lovable.
Dorzucamy sobie skomplikowane kalkulatory Na stronę, żeby przyciągnąć nowych użytkowników.

Tuskowa cenzura podpięta pod AI, mającą się rozprawiać z tzw dezinformacją jako moderacja komentarzy w czasie rzeczywistym.

ShRzKoG.png

rLdurb8.png

Last edited:

Co teraz się zacznie dziać z Hollywood to ja nawet nie chcę się zastanawiać, bo na co płakać nad rozlanym mlekiem?

https://www.o2.pl/informacje/uzyl-c...bec-portugalskiego-sedziego-7207136613538720a

W Portugalii wybuchła dyskusja po ujawnieniu, że sędzia Sądu Apelacyjnego w Lizbonie posłużył się platformą ChatGPT podczas przygotowywania uzasadnienia wyroku. Rada Najwyższa Sądownictwa (CSM) zdecydowała o wszczęciu postępowania dyscyplinarnego wobec sędziego Alfredo Costy.

Według informacji przekazanych przez telewizję CMTV eksperci sądowi wykazali, że sędzia Costa skopiował fragmenty tekstu wygenerowanego przez ChatGPT bez ich weryfikacji. W uzasadnieniu wyroku pojawiły się liczne błędy oraz sformułowania niezgodne z portugalską gramatyką.

Jednym z najpoważniejszych zarzutów wobec sędziego było użycie cytatów z przepisów prawa, które w rzeczywistości nie istnieją. Adwokaci uczestniczący w procesie zauważyli te nieprawidłowości i poinformowali o nich władze wymiaru sprawiedliwości.

Czekając na Wikłacza... Robię dalej szkolenie Google AI.

Skończyłem właśnie półtora godziny z Tkaczykiem, którego znam i szanuję od ponad piętnastu lat, chłop jest jeszcze lepszy niż był.

Ale nie o nim - zacząłem kolejne i wjechał Majewski, szef Casbega...

I co mówi? Że jego firma doradcza, która robi gruby hajs (chyba 300mln w zeszłym roku), skupia się coraz bardziej na automatyzacjach... Doradzają jak wdrożyć, połączyć i kierować tymi kombajnami.

A tu dalej ubaw. Mój ziomek z Revo właśnie przeszedł do BVNK i robi głównie automatyzacje... Jako ops manager :fjedzia:

Wszyscy robią automaty. Albo automaty zastępują ich::really::

Chylę czapkę przed Panem Majewskim, szefem firmy Casbeg.

Nie tylko za zysk, który on i jego ludzie wykręcili, ale za jego wiedzę, charyzmę, polot I flow, a także styl mówienia i operowania głosem, mimo wady wymowy.

Nie mówiąc o samej lekcji i momentach na śmiech, bo chór krasnoludów to zabawny temat dla każdego, poza @Siwy25_1 :neildegrassewhoa:

Odcinek ostatni szkolenia ze sprzedaży z AI, uff... Jeszcze tylko sześć szkoleń, każde po kilka godzin:robertmakeup:

Wrzucę jeszcze trochę Franka, ciekawe rzeczy mówi, ale nie wszystko, żeby nie było akcji o copyright :jarolaugh:-

Back