respect
UFC Light Heavyweight
No właśnie wkurwia oko bo muszę przeciągnąć rurę od okapu do komina przez pół kuchni, nie da się tego inaczej zrobić. Komin jest w narożniku a przecież nie jebnę sobie palników w narożnikuMeble w kuchni pod wymiar? Jeżeli tak to nad kuchenką montujesz okap do zabudowy, spiro masz wtedy schowane pod frontem i nie wkurwia oka.
Tak, mam osobny. Kurła no jest problem z tą rurą, kuchnia nie będzie w całości zabudowana od podłogi po sufit a też nie chce obniżać sufitu albo robić „kolanka” z GK specjalnie na rurę. Miałem. Nadzieję, że ten pochłaniacz jak się kupi jakiś dojebany to będzie spełniał swoją rolę.Jeżeli masz osobny przewód kominowy w kuchni (a z tego co pamiętam to budujesz dom więc na pewno masz) to nawet się nie zastanawiaj nad tym węglowym gównem tylko kupuj normalny wyciąg. Każda rurę da się zamaskować.
Te filtry to taki półśrodek do mieszkań w blokach gdzie jest zbiorcza wentylacja grawitacyjna i nie można nic do niej podłączyć.
Właśnie się zastanawiam kurła a dlaczego to napisałem wyżejW kuchni tylko wyciąg (mocny wyciąg - sprawdź przed kupnem jak to ciągnie i wybierz taki żeby pokrywki podnosiło). Żaden pochłaniacz.
Para i zapachy spierdalają w komin a nie zatrzymują się (w kilku procentach) na tym filtrze w kuchni. Nawet się nie zastanawiaj
Zdaję sobie sprawę, że nic nie dorówna normalnemu wyciągowi, ale myślałem, że da się go jednak tym zastąpić w zadowalającym stopniu.