Skoki Narciarskie

Kiedy myślałeś, że w Polsce skoki umrą 15 lat temu, bo po Małyszu nikogo nie będzie, a tu Stoch,Kubacki,Żyla przez dekadę coś tam jednak zrobili. Teraz mówię, nie ma bata to koniec, a tu jakiś Tomasiak zajmuje 5 miejsce.

Bóg ma w opiece fanów skoków w Polsce / nie mnie, bo ja rzuciłem po Małyszu/ :beczka:

Już po Nas.

Polskie skoki są w kryzysie, nie ma co się oszukiwać. Nasze skoki upadają, a będzie jeszcze gorzej - to diagnoza Klemensa Murańki.

Dlaczego jest tak źle? - Gdy ja zaczynałem, było więcej dzieci niż sprzętu. Dzisiaj jest odwrotnie. Sprzętu jest ponad miarę, a nie ma kogo trenować. Takie czasy przyszły - tłumaczy Murańka w rozmowie z eurosport.pl i TVN24+.

- One wybierają inne dyscypliny: piłka nożna, MMA, bo są bardziej na topie. A skoki są specyficzne, trzeba je naprawdę lubić - tłumaczy Murańka.

Szkoli dwie grupy, w sumie siedmioro dzieci, w tym gronie są dwie dziewczynki.

- Garstka dzieci - kwituje.

Młodzież trudno przekonać do skoków jeszcze z innych powodów.

- Świat poszedł w takim kierunku, że dzieci trudno oderwać od telefonu. Dziecko ciężko wypchać na zewnątrz. Dawniej trudno było ściągnąć do domu, bo bawiło się dwoma patykami. Dziś dzieci wolą siedzieć w domu - twierdzi były skoczek.

Hoerl klasycznie drugi, można się rozejść :lol:
Jebany Fettner podium po 40-tce. Długa kariera z wieloma przebłyskami aż dziwi mnie że to dopiero szóste podium.

absolute-cinema-cinema.png
G_cN5CVWIAAk6YQ

232 z czterech belek niżej, fenomen.

Last edited:
absolute-cinema-cinema.png
G_cN5CVWIAAk6YQ

232 z czterech belek niżej, fenomen.
Komentarz mojego ojca, wieloletniego fana skoków, krótko acz dosadnie:
,, ja pierdolę ale forma, belkę obniżają bo by kibiców pozabijał" :awesome:
Mistrz. Liczę że zgarnie złoto na igrzyskach i kryształową kulę w takim sezonie.

Komentarz mojego ojca, wieloletniego fana skoków, krótko acz dosadnie:
,, ja pierdolę ale forma, belkę obniżają bo by kibiców pozabijał" :awesome:
Mistrz. Liczę że zgarnie złoto na igrzyskach i kryształową kulę w takim sezonie.
Kryształowa kula to już formalność, po IO zaczyna się sezon mamutów, a tam Ryoyu nie ma żadnych szans odrobić 500pkt.

Kryształowa kula to już formalność, po IO zaczyna się sezon mamutów, a tam Ryoyu nie ma żadnych szans odrobić 500pkt.
Czuje ten lot perfekcyjnie. Miota nim we wszystkie strony a i tak 10m dalej niż reszta. Jeden z najlepszych lotników w historii.

Back