Seriale

Na skyshowtime wjechało 5 sezonów Gomorry i Gomorra Origins :tellmemore: :antonio: :duckfap: Jadę od początku 5 sezonów, a później obejrzę Origins choć opinie są mieszane.
Hmm, może się skuszę, bo nigdy jakoś tego nie oglądałem. Czasami tak mam, że jakiś serial nie przekonuje mnie. Tak bez powodu. Ale jak już się przemogę i podejdzie to oderwać się nie mogę.

Jak coś to niedawno na netlixa wleciało Animal Kingdom, całkiem spoko serial, przynajmniej w erze woke, bo trzyma się prawilnie.

jak bym jakąś koleżankę z kotem po 40 tce słyszał
:juanlaugh:
No, po tym poście siedziałem długo i myślałem jak tu się odgryźć, ale nic mi do głowy nie przyszło... no bo co mogę powiedzieć chłopu co słucha 40 letnich koleżanek z kotami? Jak mógłbym go skrzywdzić jeszcze bardziej, no nie da się, już wystarczająco skrzywdzony :jarolaugh:

Ale teraz sobie myślę, że nawet tamtego posta pisałem i czytam takim tonem głosu jak Agnieszka z tego serialu, ona ma 33 lata, ale mówi w taki właśnie sposób jakby się nad jakimś kotkiem rozczulała i ja tak właśnie się rozczulałem pisząc tamto. :jjsmile:

No, po tym poście siedziałem długo i myślałem jak tu się odgryźć, ale nic mi do głowy nie przyszło... no bo co mogę powiedzieć chłopu co słucha 40 letnich koleżanek z kotami? Jak mógłbym go skrzywdzić jeszcze bardziej, no nie da się, już wystarczająco skrzywdzony :jarolaugh:

Ale teraz sobie myślę, że nawet tamtego posta pisałem i czytam takim tonem głosu jak Agnieszka z tego serialu, ona ma 33 lata, ale mówi w taki właśnie sposób jakby się nad jakimś kotkiem rozczulała i ja tak właśnie się rozczulałem pisząc tamto. :jjsmile:
Faktycznie długo mocowałeś się z myślami
:juanlaugh:
Ale no nie powiem, wymyśliłeś.
:applause:

Serio to takie dobre?

Gość z bez schematu zrobił o tym Berserku materiał to wybuchło na jakieś chore zasięgi.
Tak. Anime Berserk z 1997 to kawał rewelacyjnego dark fantasy. Problem w tym, że w porównaniu do mangi kończy się tak naprawdę bardzo szybko i w dość szokujący sposób, który pozostawia duży niedosyt jeśli chodzi o dalszą historię.

Tak. Anime Berserk z 1997 to kawał rewelacyjnego dark fantasy. Problem w tym, że w porównaniu do mangi kończy się tak naprawdę bardzo szybko i w dość szokujący sposób, który pozostawia duży niedosyt jeśli chodzi o dalszą historię.
Czyli najpierw pooglądać, a później przeczytać? Tak będzie optymalnie.

Czyli najpierw pooglądać, a później przeczytać? Tak będzie optymalnie.
No myślę, że obejrzenie anime może bardzo zachęcić do sprawdzenia mangi. Sam jej nie czytałem jeszcze. Z tego co wiem na przestrzeni lat wyszło bardzo dużo zeszytów Berserka, a historia nie jest nawet blisko zakończenia. Oryginalny twórca już umarł,a jego dzieło kontynuuje jego przyjaciel.

Te sceny walk są na prawdę coraz bardziej kozackie. Ciekawe jak ostatni odcinek tego sezonu bo w poprzednich te ostatnie to zawsze petardy były, a już jest potężnie.
:antonio:

Złamałem się, bo nigdy w swoim życiu nie oglądałem anime, ale 25 odcinków mogę przeboleć i zobaczyłem 4 odcinki Berserka. Na razie nie czuje fenomenu, ale zobaczymy co będzie dalej.

Te sceny walk są na prawdę coraz bardziej kozackie. Ciekawe jak ostatni odcinek tego sezonu bo w poprzednich te ostatnie to zawsze petardy były, a już jest potężnie.
:antonio:
Mnie ciekawi ile oni jeszcze sezonów zrobią skoro jeden jest na rok. Aktualnie nie są nawet w połowie wydarzeń z komiksów.

:jjsmile:

Amazon's The Rings of Power is confirmed to complete all 5 seasons totaling 50 episodes although planned spinoffs are unlikely to happen due to the franchise's high costs.It has been revealed that cancelling would prove even more costly as Amazon would have to pay the Tolkien estate a kill fee of $20 million per season.

Czy to nie jest czasem młody gustavo Fring??

lcid.JPG

kakao.JPG

:beczka: :beczka: :beczka:

:jjsmile:

Amazon's The Rings of Power is confirmed to complete all 5 seasons totaling 50 episodes although planned spinoffs are unlikely to happen due to the franchise's high costs.It has been revealed that cancelling would prove even more costly as Amazon would have to pay the Tolkien estate a kill fee of $20 million per season.
Wszystkie ostatnie produkcje w świecie Tolkiena to niestety skoki na kasę i niewypały.

Te nowe filmy o Gollumie też nie mają najmniejszego sensu, bez praw do Sillmariliona nie zrobią dobrej adaptacji. To tak jakby Denis Vilneuve dostał 5% materiału na trylogię Diuny.

Po 20 odcinkach Berserka
. Jak nie będzie jakiegoś plot twistu, to taka opowieść o marzeniach, wojnie itp. Myślałem szczerze, że ten giga hype jest spowodowany czymś więcej

Back