Seriale

ale tu nie chodzi o sama zagadke, przeciez od poczatku wiadomo kogo szukaja do konca, wiec co tu ma byc zagwozdka!?
Przecież tam sie nic nie wyjaśniło do samego końca, winnych nie znaleźli, same pionki.

Wiadomo że żelazny dzban rozwiązał zagadkę której nie rozwiązał cały internet, na twitterze bezdomni mu powiedzieli.

Detektyw 1 to majstersztyk, 2 i 3 bardzo dobre.

Przecież tam sie nic nie wyjaśniło do samego końca, winnych nie znaleźli, same pionki.

Wiadomo że żelazny dzban rozwiązał zagadkę której nie rozwiązał cały internet, na twitterze bezdomni mu powiedzieli.

Ten z bambusem też dobry? Bo na tym stanąłem.

grubego ze szrama znalezli ktorego szukali, glowny sprawca a calej elity no wiadomo ze nie, normalny chory swiat

grubego ze szrama znalezli ktorego szukali, glowny sprawca a calej elity no wiadomo ze nie, normalny chory swiat
No tak tyle ze gruby był pionkiem, nie wiadomo kto byl żółtym królem i organizował te balety dla elity ruchajacej dzieci.

Wiadomo ze Epstein ale w serialu nie :lesnarhappy:

Kiedyś pamiętam czytałem jakies rozkminy ze właśnie podobno nie, ale mniejsza z tym.

Trzeba sobie przypomnieć chyba serial bo to że żelazny aka zawodnik to kurwa jebana i jara się bezdomnymi to człowiek zapamięta na całe życie a takie perełki uciekają z głowy.
Są kanały, które robią wywiady z bezdomnymi i mają ponad 100 tysięcy subów. I co napiszesz?

Pod kątem zagadki kryminalnej to sredniaczek. Chyba się zgodzisz?
Tu chodzi o sposób filmowania, styl klimat. Grę aktorską. Bodaj w 4 odcinku był 6 minutowa scena w jednym ujęciu (choć chyba jedno cięcie zamaskowali) Takie rzeczy to nie byle co w kinie czy telewizji.

W większości kryminałów zagadka jest niezbyt logiczna i całosć wydumana do porzygu. Wyrafinowani psychopaci i manipulanci o IQ 230 i podobnie genialni detektywi. Wyszukane zemsty, skłądające się z wielopiętrowych intryg przebijających operacje ruskiego, amerykańskiego, żydowskiego czy brytyjskiego wywiadu.

Nawpieprzają tam debilnych, nielogicznych twistów, a ludzie się podniecają, że super ;-)
Ten z bambusem też dobry? Bo na tym stanąłem.
Trzeci sezon to bardziej dramat rodzinny czy też dramat obyczajowy, a nie kryminał.

Ale i tak lepszy niż ten ostatni paździerzowaty sezon. Którego scenariusz jest kretyński i ogóle miał nie być częścią uniwersum "True Detective".

O ja tak właśnie opisałbym 1 sezon. Dlatego pod kątem tytułu Detektyw. Kompketnie czego innego szukałem.
Pewnie wolisz mniej ambitną rozrywkę -- sądząc po fiksacji odnośnie do frików, jest to zrozumiałe. Ale masz do tego prawo ;-)

tenor.gif

TASK - dobre to było a nawet bardzo dobre. Dobra historia kryminalna. Jak na te czasy to naprawdę mocny i emocjonujący serial. Mało tu miejsca na żarty, za to dużo ludzkich dramatów. Fabuła się powoli rozwija ale wciąga. Tylko 7 odcinków więc da się szybko obejrzeć. Polecam.

TASK - dobre to było a nawet bardzo dobre. Dobra historia kryminalna. Jak na te czasy to naprawdę mocny i emocjonujący serial. Mało tu miejsca na żarty, za to dużo ludzkich dramatów. Fabuła się powoli rozwija ale wciąga. Tylko 7 odcinków więc da się szybko obejrzeć. Polecam.

Już był tu polecany ale dzięki i za ten głos bo serial bardzo dobry.

:OK:

Oglądam pierwszy raz w życiu Mentalistę i tak już pod koniec drugiego sezonu wydawało mi się, że wiem kim jest Red John. Teraz w połowie trzeciego jestem prawie pewien. Proszę nie potwierdzajcie i nie spoilerujcie chce tylko mieć dowód, że dobrze typuję i jestem lepszym mentalistą niż Patryk Jane :lol:*
Wrócę tu po siódmym sezonie, więc pewnie za 2 miesiące bo sporo tego jest.

Red John to naczelnik Bertram

*ew. trafię jak kulą w płot.

Last edited:
Back