Seriale

a skąd mam to wiedzieć ?! ja jestem casual fanem :lol:

ale na pewno sie dowiedzą. nie ma chuja.
Kilka osób się domyśla, że coś nie tak z jego pochodzeniem ale 99% wierzy, że on jest bękartem Neda.

W ostatnim odcinku Berric stwierdził, że Jon jest nie podobny do Neda. On ma urodę po jego matce, która była najlepszą partią w Westeros.

W jednej z ksiąg, które Sam miał w domu, była o tym mowa, Gilly zaczęła o tym czytać na głos tylko wtedy jeszcze nic nie kojarzył. Ale jeśli zabrał je wszystkie ze sobą to pewnie on pierwszy to ogarnie i rozpowie.
Też myślę, że smok będzie 'ział' mrozem/lodem. Ciekawe w jaki sposób zniszczą mur, w końcu ma on tam rzekomo jakieś zaklęcia.

Przez tą akcję ze smokiem wszyscy zapomnieli o zajebistym lodowym niedźwiedziu, który tak na prawdę zabił Thorosa.

Ja pamiętam, podskoczyłem jak misiek wyskoczył z mgły. Zajebisty, myślałem, że samym ogniem go zniszczą a jednak potrzebowali aż smoczego szkła.

W jednej z ksiąg, które Sam miał w domu, była o tym mowa, Gilly zaczęła o tym czytać na głos tylko wtedy jeszcze nic nie kojarzył. Ale jeśli zabrał je wszystkie ze sobą to pewnie on pierwszy to ogarnie i rozpowie.
Też myślę, że smok będzie 'ział' mrozem/lodem. Ciekawe w jaki sposób zniszczą mur, w końcu ma on tam rzekomo jakieś zaklęcia.
Obstawiam, że musi to być wyjątkowy zbieg wydarzeń, żeby do tego doszło. Nocny Król szykuje się na tą wojnę od wielu lat więc wszystko musi być cierpliwie zaplanowane. Od tak po prostu ten mur, który tam stoi od tysięcy lat nie padnie.

Obstawiam, że musi to być wyjątkowy zbieg wydarzeń, żeby do tego doszło. Nocny Król szykuje się na tą wojnę od wielu lat więc wszystko musi być cierpliwie zaplanowane. Od tak po prostu ten mur, który tam stoi od tysięcy lat nie padnie.

Oglądałeś ten film? Jeśli tak to co myślisz o tej teorii o NK? Trochę mało już mają czasu, żeby rozwinąć taki wątek w serialu (chociaż odcinki czasowo coraz dłuższe), ale może w kolejnych książkach, jeśli kiedykolwiek powstaną, będzie rozwinięty ten temat, bo naprawdę dziwne jest to, że to jedyni agresorzy o których nic nie wiadomo, ot są sobie i wszystkich zabijają.

a propos dziur w czasoprzestrzeni
jak jest coś z reddita to forum to próbuje zrobić jako podgląd i przynajmniej u mnie się nie otwiera, więc na wszelki wypadek w takiej formie:
Code:
https://www.reddit.com/r/freefolk/comments/6u75t3/lets_do_the_math_on_how_long_it_would_take_a/
stand-back-theres-science-in-this-shit.jpg

Czy ty się Boga nie boisz? Jak może Cię to cieszyć pojebańcu? Mi było smutno, że ja pierdole

Nie chciałbyś żeby Nocny Król zasiadł na tronie?? Wyszłoby na to, że cała ta gra o tron była bez sensu. :lol: Ale to nie w stylu amerykańskim. Musi być happy end

Czy ty się Boga nie boisz? Jak może Cię to cieszyć pojebańcu? Mi było smutno, że ja pierdole
Mi tam nie było smutno bo smoki to straszna tandeta i oklepany motyw w świecie fantasy. Jebać smoki :lol: Chociaż ten Nocny Król też niezły nudziarz. Póki co to po prostu główny bad guy i nic więcej. Nawet nie wiadomo o co mu chodzi.

Nie chciałbyś żeby Nocny Król zasiadł na tronie?? Wyszłoby na to, że cała ta gra o tron była bez sensu. :lol: Ale to nie w stylu amerykańskim. Musi być happy end

Nie będzie happy endu na pewno. To nie w stylu Martina. Coś po środku będzie.

Mam wrażenie, że odkąd skończyło się odwzorowywanie książek to serial właśnie zmierza w kierunku typowo amerykańskim :( kiedy ostatni raz była jakaś sroga masakra na głównych bohaterach? Finał ostatniego sezonu może być powrotem do rzezi, ale brakuje mi tego już od jakiegoś czasu, przydałoby się odstrzelić kogoś już teraz.
:sparta:

ja tam bym chciał żeby ogar zasiadł na tronie, jest najlepszy :lol:
Mi tam nie było smutno bo smoki to straszna tandeta i oklepany motyw w świecie fantasy. Jebać smoki :lol: Chociaż ten Nocny Król też niezły nudziarz. Póki co to po prostu główny bad guy i nic więcej. Nawet nie wiadomo o co mu chodzi.

Nie będzie happy endu na pewno. To nie w stylu Martina. Coś po środku będzie.
masz łeb jak oklepany motyw, smoki są zajebiste

Oglądałeś ten film? Jeśli tak to co myślisz o tej teorii o NK? Trochę mało już mają czasu, żeby rozwinąć taki wątek w serialu (chociaż odcinki czasowo coraz dłuższe), ale może w kolejnych książkach, jeśli kiedykolwiek powstaną, będzie rozwinięty ten temat, bo naprawdę dziwne jest to, że to jedyni agresorzy o których nic nie wiadomo, ot są sobie i wszystkich zabijają.

Trudno się nie zgodzić z tym filmem, ale co do muru to się nie zgadzam. Teoria że WW sami go zbudowali nie ma dla mnie sensu.

znowu mnie rozbawila ta Gra o Tron, ale odcinek bardzo dobry, bo duzo klimatow z polnocy bylo
Otoczeni przez tysiace zombie, Jon wpada do wody, oczywiscie nagle wszyscy o nim zapomnieli, ale jednak go zauwazyli, wtedy pojawia sie jakis gosc chuj wie skad i Jon ucieka bez zadnego problemu, wtf?

W Waszych wersjach też tak cięło obraz? Bo to już druga którą pobrałem i nadal mam wrażenie, że obraz "klatkuje" i wkurwia mnie to oraz utrudnia oglądanie.

minimalnie na początku jak szli po górach, potem przestało albo się wkręciłem
mp4 z thepiratebay

Też mam 30fps:
Game of Thrones S07E06 HD - Good Audio [Leaked] - [ECLiPSE]
Game.of.Thrones.S07E06.HDTV.x264.AC3-Manning

Takie dwie wersje pobrałem..
Masz rację jak porównam to z innymi odcinkami to jednak czuć spadki fps, ogólnie jakość obrazu daleka od full hd. Ale jak na leak to dużo lepiej to wygląda niż poprzednie.

Ilu z was to zauważyło?
Az jeszcze raz odpaliłem żeby zobaczyć czy to nie fake. Tez wróciłem do wcześniejszej sceny jak Jon oddawał go. Tam oczy były otwarte. Jest już jakaś teoria dlaczego tak się stało? Pewnie coś związanego z życiem Jona.
Co do odcinka chyba najlepszy w tym sezonie. Fajna rozmowa była między karłem, a smoczycą. No i nie wiem jak można w tak głupi sposób stracić smoka. Też przez chwile myślałem, że wróciła dobra gra o tron i w jednym odcinku leci Thoros, Smok i Jon. Ale tylko albo i aż patrząc na ten sezon 2 z nich poszło.

kiedys to padali jak muchy, teraz wszyscy sa niesmiertelni jak ostatnio Jon czy Lanister
troche smieszne to jest. moze ostatni odcinek cos zmieni, ale w to watpie

Przesadzasz teraz, przejście smoka na stronę Nocnego Króla to spore wydarzenie czy Ci się to podoba czy nie.
no to wazne, ale pytanie czy ten smok bedzie taki zajebisty jak powinien byc zombie smok
te dwa to on na sniadanie powinien zjesc, bo nie dosc, ze jest niesmiertelny to jest smokiem, losy wojny powinny byc przesadzone i wygrywaja zimowe ludki

Back