Ja przestawałem czytać post jeśli dotyczył serialu/odcinka, którego jeszcze nie widziałem. Można sobie ręką zasłonić widok jeśloi ktoś łapie od razu całe frazy ;D Co innego jakby ktoś napisał "Joffrey nie żyje" od razu, ale po imieniu Joffrey wypadałoby wówczas nie czytać kolejnych słów i nic by jasne nie było ;-)
Hubi, w pięknym świecie tak, pare osób zrozumie, np. ja rozumiem i mógłbym się stosować, ale rościć takie prawo do większości ludzi na świecie, w internecie i liczyć, że posłuchają? To trochę naiwność, krótki staż życia. W czasach trolli? To już niemożliwe, więc dla dobra swego i swoich emocji z serialu obejrzeć w ciągu 24h od premiery i dopiero włazić na neta. Ja nie widzę w tym problemu, ale są ludzie od internetu uzależnieni. Ja do czasu gali z odtworzenia nie wchodzę na Cohones, ostatnimi czasy bardzo często po gali jest osobny artykuł o kimś istotnym, że wygrał bądź przegrał, co zmusiło mnie na prawdę do trzymania się z dala od forum do czasu obejrzenia. Z wiarą w ludzi można takie życzenia składać, zazdroszczę, że ją jeszcze macie. Ja się już pogodziłem z tym, że złośliwców nie ominę, a tym bardziej dodając do tego osoby, które przypadkowo wpadną w wir serialu, będą podjarani odcinkiem i nie wstawią hasła "Spoiler", a potem jeszcze to ci przypadkowi zostaną zwyzywani, tylko za to, że tak lubią serial, że oglądają go na bieżąco ;-D Nie róbmy problemów tam, gdzie ich nie ma i zachowujmy myślenie. Oczywiście nie szkodzić innym to zajebista zasada, ale w tej konkretnej sprawie, powiązanej z internetem liczenie na cały ogół to górnolotne życzenia. Tego mnie życie nauczyło, staram się by i na moich błędach ktoś wyciągnął wnioski, a nie sam przez to przechodził. Nikogo nie zmuszam :-) Pozdro i zakończmy offtop, ja nie sądzę by coś się zmieniło ogólnie, zmienić się mogą jedynie pojedyncze postawy ;-)