Seriale

Westworld’ Season 1 Finale Will Blow Your Mind - ERW (Dolores)

No to czekam :)

Obejrzałem przed chwilą pierwszy odcinek The Stranger Things, nawet fajnie się zapowiada, pachnie klimatem Kinga, lata osiemdziesiąte i małe miasteczko :)

Ja jestem właśnie po dwóch pierwszych odcinkach The Young Pope i jestem zachwycony. Jak nigdy nie przepadałem za filmami Sorrentino to ten serial spodobał mi się na maxa, a Jude Law w roli Piusa jest kozakiem. Już sam trailer był cholernie niepokojący i magnetyczny

Kurwa Walking Dead mnie rozwala. W serialu są sceny gdzie gość napierdala jednego z głownych bohaterów bejsbolem tak, że mu czaszkę wgięło do środka i prawie mu oko wyleciało. I to wszystko ogląda matka jego dziecka do której napierdalany kijem cos tam jeszcze bełkocze. Ale aktorzy nie mogę mówić na przykład "Fuck" albo "Motherfucker". No kurwa :lol:

Ale muszę przyznać, że serial podniósł poziom :lol:

Last edited by a moderator:
Oglada ktoś drugi sezon Ash vs evil dead? Trzy odcinki za mna. Wedlug mnie trzyma poziom pierwszej serii.

Parks and recreation to jeden z najlepszych seriali jakie widziałem. Dawno się tak nie śmiałem przed laptopem. Mistrzostwo. Nie wiem jak mogłem przez tyle lat żyć w nieświadomości. :O

44 letni Stringer z The Wire miał wczoraj walkę w kickboxingu. Wygrał :lol:

Oglada ktoś drugi sezon Ash vs evil dead? Trzy odcinki za mna. Wedlug mnie trzyma poziom pierwszej serii.

Ja.
ash-kogif_axxpehq.gif

Świetny ep Westworld
dwie linie czasowe i teoria z MiB to już w zasadzie 100% pewne ... no i Dolores zna bullet-time :lol:

Luther skończony. Strasznie się wkręciłem. Idris Elba to na prawdę genialny aktor, szkoda, że tak rzadko gra. 9/10 to według mnie idealna ocena dla tego serialu.
Teraz zabrałem się za Peaky Blinders. Jestem po 2 odcinkach i póki co wsiąknąłem w ten klimat niesamowicie. Jak tak dalej będzie to czuje, że będzie w top3 seriali jakie widziałem.

Jak ktoś lubi medyczne seriale to "Code Black" daje radę. Po 4 odcinkach mogę powiedzieć: dużo medycyny - mało wątków o dupie maryni.

TOP 11 seriali bez anime
X-files
Star Trek: The Next Generation
Twin Peaks
Supernatural
How I Met Your Mother
And Then There Were None
The Mentalist
Trailer Park Boys
Spartacus: Blood and Sand
Wiedźmin
Doctor Who

Wiedźmin :rofl:

Zapachniało powiewem jesieni,
Z wiatrem zimnym uleciał słów sens.
Tak być musi,
Niczego nie mogą już zmienić,
Brylanty na końcach twych rzęs.

Tam, gdzie mieszkasz już biało od śniegu,
Szklą się lodem jeziora i błota.
Tak być musi,
Już zmienić nie może niczego,
Zaczajona w twych oczach tęsknota.

Wróci wiosna, deszcz spłynie na drogi,
Ciepłem słońca serca się ogrzeją.
Tak być musi,
Bo ciągle się tli w nas ogień,
Wieczny ogień, który jest nadzieją.

:jon::jon::jon::jon:

Skad ta pewnosc?

Być może, się zapędziłem, w Westworld nie ma dwóch linii czasowych, są trzy :lol: Przesłanek do tego, że historia w serialu dzieje się w różnym czasie mamy sporo i ciężko wszystko tak z pamięci wymieniać, ale od drugiego odcinka dostajemy "smaczki" od twórców, które można interpretować na wiele sposobów. Chociażby logo filmy 30 lat temu i w "obecnych" czasach.
yiEu3pM.png

UPSUY4e.png

3CB35tv.png

Następna sprawa, to interakcje bohaterów, William i Logan, którzy jak dotąd nie spotkali i nie spotkają MiB czy Teddy'ego i pewnie w którymś z ostatnich dwóch epów sezonu William przeżyje coś co wpłynie jego przemianę z białego na czarny kapelusz - może smierć Dolores? Zresztą jaka jest przyczyna, że jak dotąd nie poznaliśmy imienia czarnego dżentelmena?
Postać El Lazo, która w piątym odcinku wydaje się potwierdzać te teorie - jego śmierć w "czasie MiB" i natychmiastowe pojawienie się w "czasie Williama". Można pisać, że został naprawiony, że w labo maja jakieś natychmiastowe zamienniki, ale dla mnie to kolejne "oczko" dla fanów od twórców. Zresztą MiB wspomniał Lawrencowi, że znali się wcześniej, a pamietając o tym, że Nolan i spółka wspomnieli, że każda wypowiedziana w serialu kwestia ma znaczenia skłaniam się do tego, potwierdzenia teorii.
Postać El Lazo?Lawrence może mieć też inne znaczenie ... "These violent delights have violent ends" - słowa klucz w serialu, słowa Szekspira z Romeo i Julii, wypowiedziane przez ... Friar Lawrence :lol:

No i sama Dolores gdy wyjmuje pistolet z szuflady, by po sekundzie zobaczyć, że nic tam niema, tak i we wczorajszym epizodzie mamy moment w wagonie pociągu gdy stoi wraz z El Lazo i Williamem (30 lat temu) by za chwilę była już dosłownie sama w "teraźniejszości".

Co do trzeciej linii czasowej to polega ona na tym, że Bernard jest klonem Arnolda stworzonym przez Forda.
arnold-1.gif

It looks like nothing to me.:lol:
... w takiej sytuacji rozmowy/sytuacje z Bernardem/Arnoldem nabierają nowego znaczenia m.in. pogawędki Dolores z łysawym murzynem dzieją się wtedy najwcześniej, bo Dolores nie rozmawia z Bernardem, ale z założycielem parku - Arnoldem.

No i nazwisko Nolana, który we swoich wcześniejszych tytułach gdzie był scenarzystą korzystał z kilku linii czasowych - Interstellar, Memento, Prestiż i przede wszystkim Person of Interest..

Oczywiście jest tego zdecydowanie więcej, ale wystarczy wejśc na reddita :lol:

Na polishsource masz otwartą rejestrację, tam jest
Mnie jak tak dalej pójdzie wypieprzą z HDT, mam ratio 0,05 przy możliwym 0,70, no ale z uploadu w neo z gówna bata nie ukręcisz., free leechów też tam ze świecą szukać. Zastanawiałem się nad shellem, ale dałem sobie spokój, nowości mam skąd ściągać, a na FullHD i tak bardzo rzadko się zabieram.

Mnie jak tak dalej pójdzie wypieprzą z HDT, mam ratio 0,05 przy możliwym 0,70, no ale z uploadu w neo z gówna bata nie ukręcisz., free leechów też tam ze świecą szukać. Zastanawiałem się nad shellem, ale dałem sobie spokój, nowości mam skąd ściągać, a na FullHD i tak bardzo rzadko się zabieram.
Ale przecież oni ratio nie sprawdzają? U nich się liczy czas seeda i w okresie próbnym te 10 GB upa.

Ale przecież oni ratio nie sprawdzają? U nich się liczy czas seeda i w okresie próbnym te 10 GB upa.

Chodzi mi o innego trackera - HD-Torrents. 30 GB w kwartale i ratio wyższe niż 0,70 ... porwałem się z motyką na słońce. Wiem, że nie związane z PS, ale tak zagaiłem rozmowę %%%

Chodzi mi o innego trackera - HD-Torrents. 30 GB w kwartale i ratio wyższe niż 0,70 ... porwałem się z motyką na słońce.
Nie lubię trackerów, które mają tak wysokie wymogi, przesada. Ja mam jeszcze na hqsource naszym, ale tam jest dużo free lechów, więc się trzymam. Ale polishsource mi wystarcza z reguły.

Zacząłem z dziewczyną oglądać Westworld. Byłem mocno sceptycznie nastawiony - pomimo świetnej obsady, produkcji przez HBO oraz dobrych recenzji byłem przekonany, że z połączenie sci-fi i westernu może wyjść tylko kicz i tandeta.
Jak ja się kurwa pomyliłem! 5 odcinków weszło w zasadzie naraz i już jestem wkurwiony, że teraz będę musiał czekać tydzień na każdy kolejny.

Back