riz
Oplot Challenge Featherweight
Piszę ponieważ mam straszny problem, ostatnimi czasy uczęszczam na treningi bjj, lecz zastanawiam się czy w moim przypadku jest sens. Sprawa ma się tak, że no mam 21 lat, właścwie osiągnięć sportowych już nie osiągnę , jeżeli o SW jestem kompletne zero początkujące. Generalnie, nie faworyzuje stójki , czy chwytania obydwie dziedziny podobają mi się tak samo, za wielki nie jestem 175/80kg wagi. Zastanawiam się czy się nie przekwalifikować na KB, na treningi się zapisałem z kilku powodów, przedewszystkim jaram się tematyką sportów walki, wiadomo poprawa sylwetki, kondycji, ale jednym z ważniejszych motywów jest to że chciałbym poprawić pewność siebie, oraz chciałbym umieć sobie poradzić na ulicy, jak wiadomo o zadyme w dzisiejszych czasach nie trudno. Dlatego zastanawiam się nad przydatnością bjj w moim przypadku. Bo jak mam sobie poradzić na ulicy jak na dobrą sprawę nie potrafię dobrze uderzyć? Zastanawiam się nad Kick'iem. Podoba mi się swoisty klimat bjj ( czego raczej nie widać np na kicku) , no ale niestety mam wątpliwości. Moglibyście coś doradzić ?