Respectones MMA Federation

Tak czy siak nie będziemy pompować Mameda, teraz dostanie poważny test.
Miał szare, miał pereire, pora na kotów.

Dobra.

Cannonier vs Imavov
Hermansson vs Borralho
Whittaker vs Strickland
Du Plessis vs Khalidov o pas.

Zestawiam teraz ddp z Mamedem, dlatego że gdybym go zestawił z Adesanya to mogłoby się nigdy nie złożyć na taką walkę więc trzeba kuć żelazo puki gorące.
Bo nawet jak przegra, będę mógł go zestawić z Adesanya, a jakby przegrał z Adesanya to już z ddp bym go zestawić nie mógł.

Jak na razie to Imavova trzeba budować bo w naszym rankingu szoruje po dnie więc kompletnie nie brałem go pod uwagę, psikusa nam sprawił ranking, albo malowany francuz rozbijając Adesanye, niby to nasza zabawa ale wydarzenia z realnego świata i tak trzeba brać pod uwagę.

Z pozostałych zawodników zrobię resztę zestawień na następną galę, bo staram się robić tak żeby każdego po kolei wykorzystać a nie żeby jeden miał 5 walk a drugi 2, ale to już kiedy indziej. Było zamówienie na 4, są 4.

@Dijaz załatwisz jasnego gwinta z typowaniem na walkę o pas? Tylko nadmienić mu musisz że Mamed Prime.

Choć ciekawie też byłoby go przeczytać w razie ewentualnej walki Mameda z Adesanya, no ale to nie wiadomo czy do takiej walki dojdzie.

@Dijaz załatwisz jasnego gwinta z typowaniem na walkę o pas? Tylko nadmienić mu musisz że Mamed Prime.

Choć ciekawie też byłoby go przeczytać w razie ewentualnej walki Mameda z Adesanya, no ale to nie wiadomo czy do takiej walki dojdzie.
O panie, chciałem to zostawić na Respectones 20. Nie chcę nadwyrężać cierpliwości Lowkinga. A właśnie na 20 gali będą same sztosy, czyli keczłejty typu Islam vs. Topuria, może wyjątkowo coś w innych dyscypliach. Coś jak gale ONE. Mam pomysł żeby forum wymyśliło najciekawsze zestawienia w sportach walki, a matchmakerzy zweryfikują je wybiorą najlepsze.

O panie, chciałem to zostawić na Respectones 20. Nie chcę nadwyrężać cierpliwości Lowkinga. A właśnie na 20 gali będą same sztosy, czyli keczłejty typu Islam vs. Topuria, może wyjątkowo coś w innych dyscypliach. Coś jak gale ONE. Mam pomysł żeby forum wymyśliło najciekawsze zestawienia w sportach walki, a matchmakerzy zweryfikują je wybiorą najlepsze.
Nie mogłem za bardzo dać nikogo innego do walki o pas. Przecież nie wrzucę Vettoriego do ddp ;)

Mamed to dobry pomysł. Osobiście nie wiedzę tu drogi do zwycięstwa, ale może @GypsyKing albo @Cyklop Schabowy pokuszą się o wskazanie drogi do zwycięstwa Mameda?
Gala wyjątkowo zacznie się w środę.
Ogólnie to punkt widzenia zależy od siedzenia, gdyby do tego miało dojść wtedy, w KSW, to byśmy nie widzieli drogi do zwycięstwa Diplusa :goldi: a teraz jest jak jest.

@Siedem @GypsyKing pozwolę sobie zakwestionować podejście, że bierzemy pod uwage formę zawodnika z lat świetności. Musielibyśmy traktować w ten sposób wszystkich żeby zabwa miała sens, nie tylko jednego. Wtedy można zrobić kategorię zawodników historycznych, co mogłoby być fajne, ale w tej grze bierzemy pod uwagę aktualne dyspozycje zawodników. Generalnie, ankietowami i tak zagłosują według tego co widzieli ostatnio. Ostatnia walka zawdonka w realu ma decydujący wpływ głosy. Widzę to praktycznie podczas każdego głosowania. Jeśli chodzi o Mameda, do tematu można podejść z innej strony, czyli przedstawić realne atuty Czeczena i mankament rodaka, tak aby ankietowany pomyślał "Jasny gwint! Ten Mamed może to wygrać!". Dlatego fajna jest forma predykcji, gdzie dwóch ekspertów przekonuje jaką drogą obaj zawodnicy mogą wygrać.

@Siedem @GypsyKing pozwolę sobie zakwestionować podejście, że bierzemy pod uwage formę zawodnika z lat świetności. Musielibyśmy traktować w ten sposób wszystkich żeby zabwa miała sens, nie tylko jednego. Wtedy można zrobić kategorię zawodników historycznych, co mogłoby być fajne, ale w tej grze bierzemy pod uwagę aktualne dyspozycje zawodników. Generalnie, ankietowami i tak zagłosują według tego co widzieli ostatnio. Ostatnia walka zawdonka w realu ma decydujący wpływ głosy. Widzę to praktycznie podczas każdego głosowania. Jeśli chodzi o Mameda, do tematu można podejść z innej strony, czyli przedstawić realne atuty Czeczena i mankament rodaka, tak aby ankietowany pomyślał "Jasny gwint! Ten Mamed może to wygrać!". Dlatego fajna jest forma predykcji, gdzie dwóch ekspertów przekonuje jaką drogą obaj zawodnicy mogą wygrać.
Ten Mamed może go pierdolnąć w stójce nawet teraz, a jeśli nie to może go poddać, bo jest bardziej kompletny, ale rozumiem o co chodzi. To że di+ jest aktualnie mistrzem będzie miało kluczowe znaczenie.
Mamed jest bardziej kompletnym zawodnikiem, tylko mniej fizycznym, no i jest już "stary" chuj tam, róbmy po twojemu żeby to miało sens.

Bo co ma do+lepszego od Czeczena, stójkę?parter? No nie. Ma lepszą "żywotność" ale to nie świadczy że jest lepszym zawodnikiem.
Niech inni osądzą, daleko mi do bycia fanem Mameda.

Zapraszam wszystkich na Respectones 19, które odbędzie się w dniu jutrzejszym! Przy tej okazji otwieramy dywizję półciężką.

Oto lista zakontraktowanych zawodników:

1739880120169.png

1739880152314.png

1739880188386.png

1739880222564.png

1739880273193.png

1739880315442.png

1739880343759.png

1739880430718.png

1739880464539.png

1739880576329.png

Jedną z atrakcji tej gali będzie starcie w wadze półciężkiej między Janem Blachowiczem a Carlosem Ulbergiem. Obaj są czołowymi zawodnikami w swojej kategorii wagowej, warto więc przyjrzeć się ich atutom.
Jan Błachowicz wnosi ogromne doświadczenie w MMA i wysokie umiejętności stójkowe. Podstawowe ruchy, takie jak niskie i średnie kopnięcia czy ciosy proste i sierpowe, opanował bardzo dobrze. Poza tym znakomicie broni się przed kopnięciami przeciwnika, na dodatek dzierży czarny pas w brazylijskim jiu-jitsu, co w starciu z "Black Jagiem" może nie być bez znaczenia. Problem Polaka może jednak tkwić w jego wieku, kończy on bowiem 42 lata.
Carlos Ulberg to przede wszystkim bardzo dobry stójkowicz mający na koncie walki w kickboxingu. Potrafi mocno uderzyć, o czym świadczy fakt, że większość starć wygrywał przez nokaut. Sprawnie też porusza się na nogach, a także nieźle operuje kopnięciami. Nowozelandczyk nie został jednak dobrze przetestowany w grze parterowej, nie dysponuje też doświadczeniem w MMA porównywalnym do zawodnika z Cieszyna.
W wymianach stójkowych spodziewam się wyrównanej i spokojnej walki po obu stronach. Minimalną przewagę będzie miał Błachowicz przez pozbawianie mobilności kopnięciami, a w razie zagrożenia może sprowadzić Ulberga do parteru i dzięki temu wypracuje sobie wygraną na kartach punktowych.
Typ: Jan Błachowicz przez jednogłośną decyzję

Jako walka rankingiwa? Jasne. Byle nie było znacznie mocniejszego zestawienia w rozpisce
Myślę, że na tej gali Alex Pereira i Magomed Ankalaev by odpoczęli. Pozostałe walki w kategorii półciężkiej w dowolnej konfiguracji chyba nie będą mocniejsze

Ze względu na przenosiny dwóch zawodników z 66 do 70, nastąpiły zamiany rankingowe w tychże kategoriach.

1741607850447.png
1741607903166.png

Walka o mistrzostwo dywizji piórkowej odbędzie się pomiędzy Volkanovskim, a Lopesem na najbliższej gali. Następny w kolejności bezwarunkowo jest Kleber Koike Erbst.

Trwają przygotowania do Respectones 21. Mam już kilka, które muszą się odbyć.

1742468438600.png

@GypsyKing prośba jeszcze 5 walki w 77 z udziałem poniższych zawodników. Jest ich tu 9, więc jednego możesz dobrać.

Colby Covington
Geoff Neal
Yaroslav Amosov
Sean Brady
Ramazan Kuramagomedov
Ian Garry
Kelvin Gastelum
Michael Morales
Stephen Thompson

Trwają przygotowania do Respectones 21. Mam już kilka, które muszą się odbyć.

View attachment 123824

@GypsyKing prośba jeszcze 5 walki w 77 z udziałem poniższych zawodników. Jest ich tu 9, więc jednego możesz dobrać.

Colby Covington
Geoff Neal
Yaroslav Amosov
Sean Brady
Ramazan Kuramagomedov
Ian Garry
Kelvin Gastelum
Michael Morales
Stephen Thompson
Może Musaev?

Back