Respectones MMA Federation

@Siedem w ramach eksperymentu, chcesz zostać menedżerem np. Horiguchiego? Polegałoby to mniej więcej na sianiu propagandy na forum jaki to jest zajebisty, przez co mógłbyś wpływać na głosujących. To może być ciekawe, bo Japońca mało kto zna i bez wsparcia raczej nie będzie za dobrze mu szło, także Twoja skuteczna praca powinna być widoczna.

@Siedem w ramach eksperymentu, chcesz zostać menedżerem np. Horiguchiego? Polegałoby to mniej więcej na sianiu propagandy na forum jaki to jest zajebisty, przez co mógłbyś wpływać na głosujących. To może być ciekawe, bo Japońca mało kto zna i bez wsparcia raczej nie będzie za dobrze mu szło, także Twoja skuteczna praca powinna być widoczna.
Bardziej chodziło mi o negocjacje walk/ rywali niż o sianie propagandy :D :arielcry:

Siedem, w ramach eksperymentu, chcesz zostać menedżerem np. Horiguchiego? Polegałoby to mniej więcej na sianiu propagandy na forum jaki to jest zajebisty, przez co mógłbyś wpływać na głosujących. To może być ciekawe, bo Japońca mało kto zna i bez wsparcia raczej nie będzie za dobrze mu szło, także Twoja skuteczna praca powinna być widoczna.
@GypsyKing @Cyklop Schabowy chcecie spróbować?

Prośba o matchmaking 3 walk w kategorii do 61 kg.

Deiveson Figueiredo
Merab Dvalishvili
Mario Bautista
Jose Aldo
Kyoji Horiguchi
Alexandre Pantoja
Brandon Royval

Figueiredo i Dvalishvili muszą wystąpić, ale nie mogą walczyć przeciwko sobie.

Ktoś pozostanie bez pary.

Prośba o matchmaking 3 walk w kategorii do 61 kg.

Deiveson Figueiredo
Merab Dvalishvili
Mario Bautista
Jose Aldo
Kyoji Horiguchi
Alexandre Pantoja
Brandon Royval

Figueiredo i Dvalishvili muszą wystąpić, ale nie mogą walczyć przeciwko sobie.

Ktoś pozostanie bez pary.
Merab - Pantoja
Figi - Aldo
Horiguchi - Royval

Prośba o wytypowanie 5 walk w kategorii półśredniej.

Muszą wystąpić Kamaru Usman, Colby Covington, Geoff Neal, Joaquin Buckley.

Te walki już się odbyły:

1729839473199.png

Jedną z ważniejszych walk na tej gali będzie starcie w ścisłej czołówce kategorii piórkowej. Tam zmierzą się ze sobą Max Holloway i Yair Rodriguez. Obaj zawodnicy to bardzo mocni stójkowicze, dlatego spodziewam się ciekawej walki.
Holloway skupia się przede wszystkim na wymianach bokserskich, okazjonalnie korzystając z kopnięć. Jest też bardzo dobrze przygotowany kondycyjnie i trudny do skończenia przed czasem.
Rodriguez z kolei częściej walczy za pomocą kopnięć, poza tym jest nieszablonowy; lubi korzystać z technik niespotykanych często w sportach walki. Nie wydaje się jednak, aby w ten sposób mógł zaskoczyć Hollowaya.
Meksykanin wydaje się mieć lepsze umiejętności parterowe, jednak Hawajczyk raczej nie da się w tym starciu łatwo obalić, a tym bardziej skontrolować na macie.
Typuję, że Holloway będzie dyktował tempo w tym starciu i ostatecznie wygra przez decyzję.

Last edited:
Wielki rewanż! Ponownie zobaczymy starcie Alexander Volkanovski kontra Ilia Topuria. Volkanovski to były mistrz, swego czasu rozdający karty w kategorii piórkowej. Niestety, jego szybki rewanż z Islamem Makchachevem nie skończył się pomyślnie. Tak samo jak powrót do piórkowej gdzie znokautował go właśnie obecny mistrz UFC. Ilia to młody wilk ktory niedawno pokonał legendarnego Maxa Hollowaya czym udowodnił niedowiarkom ze jest prawdziwym ,, Real Deal". Obstawiam ze rozpedzony tą wiktorią gruzin ponownie znokautuje powracającego po dwóch nokautach Volkanovskiego. Mój typ Topuria przez KO w drugiej lub rundzie.

Zabieramy się za organizację Respectones 14.

Prośba o zestawienie 5 walk w dywizji do 61 kg, w tym walki mistrzowskiej! Z powodu zakończenia kariery przez Demetriusa Johnsona, w tej kategorii panuje bezkrólewie.

Dokładniej:

4 walki rankingowe - musi wystąpić Mario Bautista

Walka mistrzowska - wybór dwóch zawodników po wygranych w ostatnich starciach, a więc z zielonym kolorem miejsca w rankingu. Zwodnicy, którzy nie mierzyli się dotychczas w Respectones.

Rankingi powyżej.

Te walki już były:

1730800411561.png

Z Polaków poza UFC najlepiej radzi sobie Bartos a za nim kawałeczek Wikłacz.

Realnie to myślę że jest to dobre odzwierciedlenie ich poziomu i tego jak kariera w UFC mogłaby się potoczyć.
Oczywiście my tutaj ich od razu wrzucamy na killerów bo u nas ogórków nie ma, ale z drugiej strony na którymś z tych ogórków z poza rankingu mogliby się wywrócić i do walk z takimi zawodnikami nawet nie aspirować.

Sandhagen vs Figueiredo - o pas.
Bautista vs arkadio Moraes
Wikłacz vs Royval
Aldo vs Song ( rankingowo też nie pasuje ale Font vs Song już mieliśmy więc wstawiłem Aldo, może ktoś skorygować jak ma lepszy pomysł)
O'mamaley vs Horiguchi ( nie chuj się nie zgrywa rankingowo ale chciałbym to zobaczyć)

Może być?

Wikłacz vs Royval
Aldo vs Song ( rankingowo też nie pasuje ale Font vs Song już mieliśmy więc wstawiłem Aldo, może ktoś skorygować jak ma lepszy pomysł)
O'mamaley vs Horiguchi ( nie chuj się nie zgrywa rankingowo ale chciałbym to zobaczyć)

Może być?
Czemu by nie? Od tego jest Respectones by takie walki zobaczyć :lol:

Z Polaków poza UFC najlepiej radzi sobie Bartos a za nim kawałeczek Wikłacz.

Realnie to myślę że jest to dobre odzwierciedlenie ich poziomu i tego jak kariera w UFC mogłaby się potoczyć.
Oczywiście my tutaj ich od razu wrzucamy na killerów bo u nas ogórków nie ma, ale z drugiej strony na którymś z tych ogórków z poza rankingu mogliby się wywrócić i do walk z takimi zawodnikami nawet nie aspirować.
Dokładnie tak. O ile nie jestem pewny, że Bartos trafiłby np. do TOP 15 UFC, to Wikłacz jak najbardziej. Mówił o tym Gamer. Sam Kuba też przyznał, że na matach ATT nie odstawał od nikogo.

Wikłacz vs Royval

Może być?

Zrobiłem jeszcze szybki researchm i znalazłem jedną walkę do zrobienia na już, tj. Petr Yan vs. Deiveson Figueiredo. Musimy to zrobić przed UFC, a więc to jest ostatni moment. Także to jest jedyna zmiana, choć kluczowa. O pas zawalczą właśnie oni. Rankingowo też przejdzie.

@GypsyKing @Siedem @Cyklop Schabowy

Odnośnie predykcji, chciałbym wprowadzić coś takiego jak różne opinie ekspertów. Na przykładzie walki O'Maley vs. Horiguchi, którą wytypował 7, będę prosił, aby jeden ekspert przekonywał dlaczego wygra Amerykanin, a drugi ekspert podkreśli atuty Japonczyka i uzasadni czemu to on wygra tą walkę. Chodzi o to, żeby ankietowani mieli dylemat. Tak trochę w stylu analiz na Lowkingu, ale krócej i prościej.

Pomyślałem o tym przy okazji poprzedniej gali i walki Gaethje vs. Turner. Teoretycznie, ten drugi skazywany był na porażkę, ale gdyby ktoś wyłuszczył jego największe zalety i luki w grze Justina, przynajmniej byłby się nad czym zastanawiać.

Co myślicie?

Ja tak średnio z tymi analizami, ubogie słownictwo, pisownia też średnio ( jechałem na 2 w szkole bo mam dysortografie i ogólnie dys wszystko) no i ja to wszystko biorę na chłopski rozum, bez większych analiz i rozkładania na czynniki pierwsze kto lepiej wyprowadza prosty, może analizuje to sobie w głowie ale jakoś ciężko mi to przenieść na papier, zresztą przy ostatnich predykcjach było jasno widać że odstaje od chłopaków w tej kwestii.

Back