Respectones MMA Federation

Jack della Maddalena vs Leon Edwards to będzie starcie 2 wybitnych uderzaczy tyle że jeden z nich lubuje się w walce na pięści a drugi w walce z dystansu kickbokserskiego, ta walka pokaże nam czy to już czas na zmianę warty, wygra zawodnik który będzie potrafił narzucić swój dystans walki rywalowi, wydaje mi się że JDM zrobi to szybciej niż Leon się obudzi, musi uważać na kopnięcia Edwardsa jednak sam również jest gotowy by powtórzyć i dokończyć to czego nie udało się zrobić Nateowi Diazowi i wygrać przed czasem.
Typ: JDM
Typ na wybraną przez Ciebie walkę. Dosłownie po dwa zdania o zawodnikach. Wiedzę masz :) Rzuć okiem na mój profil. Chłopaki przesłali mi już trochę materiału.

Masz.

Trzewia Respectones. Tu wszystko się dzieje.

1726235182284.png

@MartinLewandowski pokaż swojego. Zobaczymy kto ma większego :no dawaj:

Respectones 10 zaczynamy we wtorek o godz. 12:00. Zapraszam na największą wirtualną galę w historii wszechświata. Już teraz w całym San Escobar nie ma wolnych miejsc noclegowych.
Zapraszam również do wzięcia udziału w typowaniu redakcyjnym. Mówię do osób, które jeszcze nie typowały żadnej walki, a były wyznaczone

Respectones poszukuje specjalistów od tworzenia za pomocą AI. Chodzi o grafikę oraz proste video. Są darmowe stronki.

Ktoś respektuje?

Nic z tych rzeczy! Ciągle dla nas pracuje. A i tak mu nie płacę. Ale więcej grafik = większa promocja.
To widzę że to nie jest już jednoosobowa firma jaka była na początku, a korporacja z zarządem itd. tylko żeby nie założyli pracownicy związku zawodowego w Respectones i nie zmienili szefa, który pewnie niedługo będzie w rankingu Forbes'a, a przynajmniej w 100 najbardziej wpływowych ludzi 2025 wg. magazynu The Times... :wink: :hi::lol:

Aktualizacja rankingów:

1726750759758.png

1726750792651.png

1726750737368.png

1726750865544.png

W dywizji lekkiej wchodzą punkty rankingowe. Np. jeśli miejsce 5 przegra z miejscem 9, przegrany dostaje 4 punkty ujemne. Analogicznie, wygrany otrzyma dodatkowe 4 punkty, oprócz tych wynikających ze sposobu wygrania walki. Reasumując, oznacza to większe awanse po wygranych i spadki po przegranych. Im większy różnica w rankingu pomiędzy zawodnikami, tym więcej mogą zyskać lub stracić.

Już jutro, w samo południe, Respectones 11! Wyszło spontanicznie, ale m.in. mamy do zrobienia walkę pomiędzy Moicano, a BSD.

Obecność obowiązkowa!

Oto karta walk:

1727091432540.png

1727091458190.png

1727091495366.png

Jeśli ktoś ma ochotę wypowiedzieć się na temat którejś z walk, piszcie tutaj, a ja przeniosę tekst do właściwego tematu.

Wisienką na torcie gali Respectones 11 będzie starcie Ilia Topuria vs Aljamain Sterling. Obaj są bardzo dobrymi zawodnikami, natomiast skupmy się na ocenie ich szans na zwycięstwo.
"El Matador" to świetny stójkowicz, który potrafi mocno i precyzyjnie uderzyć. W większości swoich walk dąży do nokautu. "Funkmaster" z kolei nie jest typowym finisherem. To solidny zapaśnik, który woli zyskiwać kontrolę w parterze i właśnie tu będzie szukał drogi do wygranej. Wydaje mi się jednak, że ten plan może nie wypalić. Gruzin bowiem radzi sobie nieźle, jeśli chodzi o obronę przed obaleniami, poza tym w parterze też nie jest ułomkiem, o czym już mogliśmy się przekonać. Jamajczyk z pewnością nie będzie miał łatwego zadania.
Ostatecznie uważam, że Ilia będzie próbował rozbić Aljamaina ciosami i w końcu mu się uda, choć nie w ciągu pierwszych pięciu minut.
Typ: Ilia Topuria przez nokaut w drugiej rundzie.

Wisienką na torcie gali Respectones 11 będzie starcie Ilia Topuria vs Aljamain Sterling. Obaj są bardzo dobrymi zawodnikami, natomiast skupmy się na ocenie ich szans na zwycięstwo.
"El Matador" to świetny stójkowicz, który potrafi mocno i precyzyjnie uderzyć. W większości swoich walk dąży do nokautu. "Funkmaster" z kolei nie jest typowym finisherem. To solidny zapaśnik, który woli zyskiwać kontrolę w parterze i właśnie tu będzie szukał drogi do wygranej. Wydaje mi się jednak, że ten plan może nie wypalić. Gruzin bowiem radzi sobie nieźle, jeśli chodzi o obronę przed obaleniami, poza tym w parterze też nie jest ułomkiem, o czym już mogliśmy się przekonać. Jamajczyk z pewnością nie będzie miał łatwego zadania.
Ostatecznie uważam, że Ilia będzie próbował rozbić Aljamaina ciosami i w końcu mu się uda, choć nie w ciągu pierwszych pięciu minut.
Typ: Ilia Topuria przez nokaut w drugiej rundzie.
Masz potencjał :deniro:

Od przyszłych gal chciałbym wprowadzić opinie dwóch stałych ekspertów, którzy będą przekonywać dlaczego ich zawodnik wygra w starciu. Szykują się dwie walki mistrzowske, czyli Holloway vs. Rodriguez i prawdopodobnie Dvalishvili vs. Figuerido. Będzie pole do rozważań.

@Cassius42 szukam rzetelnego eksperta od statystyk.
Czy na zlecenie Respectones mógłbyś przeprowadzić research, w których rundach najczęściej kończą się walki przed czasem? Oddzielnie dla walk 3 i 5 rundowych. Im więcej walk zbadasz tym wynik będzie precyzyjniejszy. Chodzi o statystykę typu: 1R - 25%, 2R - 45% itd.
Jesteś w stanie podjąć się zadania?

Czy na zlecenie Respectones mógłbyś przeprowadzić research, w których rundach najczęściej kończą się walki przed czasem? Oddzielnie dla walk 3 i 5 rundowych. Im więcej walk zbadasz tym wynik będzie precyzyjniejszy. Chodzi o statystykę typu: 1R - 25%, 2R - 45% itd.
Pytasz dzika czy sra w lesie?

To trzeba tak.
trzeba go podpuścić :lesnarhappy:
@Cassius42 jak się okazuje to leszcz co nie potrafi takiej analizy przeprowadzić.

Bo jego wpisy to chuj, a nie analiza xD. Jedynie bezrefleksyjne kopiowanie statystyk z Tapology. :einsteinsmoke:
O, nieprawda. Kolega też interpretuje dane, dość celnie nawet, ale tu akurat chodzi o statystykę. Najwyżej sam ogarnę za jakiś czas.
W Respectones zbyt wiele walk kończy się w R2. Muszę to porównać z realnymi danymi.

Bo jego wpisy to chuj, a nie analiza xD. Jedynie bezrefleksyjne kopiowanie statystyk z Tapology. :einsteinsmoke:
Sam pan jesteś kopią św. JP II :wink: a ja nie uważam się za wielkiego analityka, a co do bezrefleksyjnego kopiowania, to używam jeszcze BoxRec... :lol::hi:
No i ostatnio zauważyłem jakieś częste przywalanie się do mnie, a kiedyś było jednak chyba inaczej... a najlepsze jest to że w necie używam takich samych inicjałów J.K. (od Jan Kowalski):lol::confused: a tu takie rzeczy...
:roberteyeblinking::korwinwhat:

[
104327031_124454642620705_2254945554984784371_n.jpg

Kiedyś to było...
/SPOILER]
O, nieprawda. Kolega też interpretuje dane, dość celnie nawet, ale tu akurat chodzi o statystykę. Najwyżej sam ogarnę za jakiś czas.
W Respectones zbyt wiele walk kończy się w R2. Muszę to porównać z realnymi danymi.
A te dane to z UFC czy KSW, bo chyba nie ze wszystkich organizacji MMA :hi:
Prośba była w Czwartek, a dzisiaj dopiero mamy Niedzielę, no i była gala UFC do której robiłem swoje statystyki/ciekawostki, a @Dana White. do gali w Paryżu dowalił aż 14 walk, czyli 28 zawodników! do przejrzenia... a później sama długa gala!
To trzeba tak.
trzeba go podpuścić :lesnarhappy:

@Cassius42 jak się okazuje to leszcz co nie potrafi takiej analizy przeprowadzić.
To może kolega by to zrobił:wink: a dla mnie to bardziej matematyka (liczenie) co mnie za bardzo nie kręci, bo ja wolę zagłębiać się w rekordy zawodników... wychodzą wtedy fajne ciekawostki itp. :dance:

@Dijaz nie mówię nie, ale chyba co najwyżej zrobiłbym te realne zestawienia, a dane z Respectones zostawię CEO organizacji... chyba że może kolega matchmaker @GypsyKing lub @J.K (Rowling) :wink:go zastąpią... a swoją drogą Dana Biały to chyba nie prowadzi takich dogłębnych analiz... Czyli ponownie UFC jest w d...
Ale mi wyszedł pełen spoiler!
:benny: :confused::lol:

Bo to poważna organizacja! Nie taka, gdzie trener mówi, że jego podopiecznym nie opłaca się kończyć rywali... a zestawienia są dobre, dlatego wychodzą poza pierwszą rundę. Dana Lewandowski ze Strikeforce.ufc cieszyłby się jak u niego też tak było...
Jak u nas tak wychodzi, to widocznie tak ma być. Niech Ci co są :showdatass: się martwią i analizują :conorsalute:

Back