Cyklop Schabowy
UFC Middleweight
Nie wołajcie tego.....![]()

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Nie wołajcie tego.....![]()

To co? Walka wieczoru to chyba będzie jeden z pojedynków półfinałowych w wadze lekkiej?Pora zaplanować Respectones 5. Tym razem zestawienia będą w kategoriach lekkiej i koguciej.
Walki, które muszą się odbyć to:
Yadong Song vs. Cory Sandhagen
Adriano Moraes vs. Sean O'Malley
Demetrious Johnson vs. Henry Cejudo
Jakub Wikłacz vs. Deiveson Figueiredo
Islam Makhachev vs. Arman Tsarukyan
Mateusz Gamrot vs. Charles Oliveira
Prośba do pierwszej chętnej osoby aby wytypowała kolejnych 6 walk z kategorii lekkiej, z poniższej listy zawodników:
Dustin Poirier
Justin Gaethje
Benoit Saint Denis
Mateusz Rębecki
Rafael Fiziev
Beneil Dariush
Diego Ferreira
AJ McKee Jr.
Renato Moicano
Dan Hooker
Salahdine Parnasse
Usman Nurmagomedov
Michael Chandler
Jalin Turner
Joel Alvarez
Grant Dawson
Walki nie mogą się powtarzać. Poniżej zestawienia, które już były:
View attachment 103112
Ranking do wglądu:
View attachment 103113
Jak widać, trzeba lekko pogłówkować. W razie co, sam ogarnę.
Walką wieczoru będą największe nazwiska w jednej parze, czyli Johnson vs. Cejudo. Arman i Oliveira byli ostatnio.To co? Walka wieczoru to chyba będzie jeden z pojedynków półfinałowych w wadze lekkiej?
Przy poprzedniej gali nie miałem głowy ani czasu na zrobienie plakatu. Tym razem postaram się zrehabilitowaćZbliża się Respectones 5! Mały jubileusz, a więc najmocniejsza karta od początku istnienia organizacji.
View attachment 103297
View attachment 103298
Myślałem żeby ruszyć jutro, ale może lepiej tradycyjnie w poniedziałek. A w tym czasie przygotuję Respectones 6.Przy poprzedniej gali nie miałem głowy ani czasu na zrobienie plakatu. Tym razem postaram się zrehabilitować
Myślałem żeby ruszyć jutro, ale może lepiej tradycyjnie w poniedziałek. A w tym czasie przygotuję Respectones 6.

Powinien dochodzić czynnik " zależy z jakimi zawodnikami te 2-1 i 3-0 ale decyzją" tylko niewiadomo jak go liczyć.Mam pewne wątpliwości odnośnie punktacji. Moje pytanie do Was:
Który zawodnik powinien być wyżej skalsyfikowany, ten który wygrał 2 walki przed czasem, a jedną przegrał, czy ten, który wszystkie 3 walki wygrał przez decyzje?
W takim przypadku, przy obecnej punktacji, ten który wygrał dwie walki będzie miał 10 ptk, a ten z trzema wygranymi 9 pkt.
W sumie patrząc na UFC, tacy zawodnicy jak Ankalaev, Evloev, Mokaev bardzo wolną pną się do góry mimo wielu wygranych przez decyzje, a np. Perreira, Lopes i kilku innych przebojem wdarli się do rankingów, kończąc walki przed czasem. Oczywiście dochodzi polityka, tamci są ruskimi, a tu gwiazdy z Brazylii, ale mimo to, wygrane przez decyzje nie są jakoś szczególnie cenione.
No raczej że Topur - MaxWalka wieczoru to będzie Holloway vs Topuria czy Volkanovski vs Koike Erbst?
fajnie że po tej walce na respectones mają walke w ufc, będzie można sobie porównać.Holloway - Topuria
Diego Lopes vs Jessica Andrade to pierwsze co pomyślałem jak to zobaczyłemLopes - Andrade

Całe szczęście u nas bab nie uświadczyszDiego Lopes vs Jessica Andrade to pierwsze co pomyślałem jak to zobaczyłem![]()

Holloway vs. Topuria 29 lub 30 lipca.Walka wieczoru to będzie Holloway vs Topuria czy Volkanovski vs Koike Erbst?
Taka jest koncepcja w Respectones, czyli zestawiamy walki zapowiedziane w przyszłości. Stąd też wprowadzę zmiany w ostatni matchmaking, bo ogłoszono właśnie Sterling vs. Evloev.fajnie że po tej walce na respectones mają walke w ufc, będzie można sobie porównać.
Ogólnie fajna organizacja, nie ma dymów, nie ma wybrzydzania, nie ma navio, za pare lat jak to się rozwinie to pewnie będzie czat na żywo podczas gali a @Varive będzie wstawiał jakieś ciekawostki przed każdą galą jak to ma w zwyczaju.
A skoro walka jest na respectones i na ufc, to jeszcze spytam czatugpt o 3 walke.
O to przebieg.
### Teoretyczny przebieg pojedynku w formule MMA: Max Holloway vs Ilia Topuria
**Runda 1:**
- **Start rundy:** Obaj zawodnicy wychodzą na środek oktagonu z agresją. Max Holloway, znany ze swojego boksu, od razu zaczyna wywierać presję, używając precyzyjnych ciosów prostych, aby utrzymać dystans.
- **Pierwsze minuty:** Ilia Topuria, doskonały grappler z silnymi ciosami, stara się skrócić dystans. Kilka razy udaje mu się trafić Hollowaya mocnymi sierpowymi, ale były mistrz wagi piórkowej UFC trzyma się swojego planu, poruszając się dynamicznie i kontrując.
- **Środkowa część rundy:** Topuria udaje się sprowadzić Hollowaya do parteru. Ilia pracuje nad kontrolą pozycji, próbując przejść do półgardy i zadawać ciosy z góry. Holloway, doświadczony w defensywie parterowej, utrzymuje spokój i udaje mu się wrócić do stójki.
- **Koniec rundy:** Holloway kończy rundę mocną kombinacją ciosów, trafiając Topurię kilkoma prostymi i low kickami. Runda kończy się wyrównana, z lekką przewagą dla Hollowaya za większą aktywność w stójce.
**Runda 2:**
- **Start rundy:** Holloway kontynuuje wywieranie presji, zwiększając tempo. Topuria, zauważając zagrożenie, stara się wprowadzić więcej kopnięć na korpus, aby zwolnić przeciwnika.
- **Pierwsze minuty:** Holloway zaczyna trafiać kombinacjami, które powodują pierwsze oznaki zmęczenia u Topurii. Ilia odpowiada mocnymi sierpowymi, ale Max skutecznie unika większości ciosów dzięki swojej mobilności.
- **Środkowa część rundy:** Topuria ponownie próbuje sprowadzenia, jednak Holloway tym razem jest gotowy i broni się skutecznie, zadając przy tym ciosy kolanem w klinczu.
- **Koniec rundy:** Holloway przejmuje kontrolę nad walką, zasypując Topurię ciosami pod siatką. Topuria pokazuje ogromne serce i wytrzymałość, ale jest wyraźnie w trudnej sytuacji. Sędzia uważnie obserwuje, ale Ilia przetrwa rundę.
**Runda 3:**
- **Start rundy:** Holloway, czując przewagę, zwiększa intensywność. Jego kombinacje są szybkie i precyzyjne, a ruchliwość sprawia, że Topuria ma trudności z trafieniem.
- **Pierwsze minuty:** Topuria próbuje zmienić strategię, wchodząc w bardziej defensywny styl, czekając na kontrataki. Holloway, nie chcąc dać mu odpocząć, nadal naciska.
- **Środkowa część rundy:** Max Holloway trafia czystym high kickiem, który zachwiał Topurią. Holloway natychmiast rusza na zranionego przeciwnika, próbując zakończyć walkę.
- **Koniec rundy:** Topuria pokazuje niewiarygodne serce i determinację, ale Holloway kontynuuje ofensywę, trafiając cios za ciosem. Sędzia decyduje się przerwać walkę, widząc, że Topuria nie jest w stanie się skutecznie bronić.
**Wynik:**
Max Holloway wygrywa przez TKO w trzeciej rundzie, pokazując swoje mistrzowskie umiejętności w stójce i nieustępliwą presję, której Topuria nie był w stanie sprostać.
Właśnie w takiej tabelce są te wszystkie informacje.Na następną galę chętnie zrobię rozpiskę, ale proszę o czytelniejszy exelbo te tabelki to nie działaja, wolę mieć napisane kto z kim już się bił, i z kim nie może, wtedy to zestawie, inaczej to nie bo te tabelki mi procesor grzeją.
Najłatwiej byłoby zebrać do kupy wszystkie rozpiski, wtedy przy ustawianiu swojej rozpiski poprostu sprawdzasz na liście czy była taka walka.Właśnie w takiej tabelce są te wszystkie informacje.
View attachment 104893
Wiem, ze w pionie ciężko się czyta, dlatego lepiej posiłkować się numerem zawodnika. Nie mam pojęcia jak lepiej to opisać, niż za pomocą takiej tabeli. Z każdą kolejką będzie co raz trudniej, ale możemy przyjąć pewne zasady żeby zawodnicy mierzyli się zgodnie z pozycjami w rankingu.
Np.
- wygrany z poprzedniej kolejki walczy z przegranym z poprzedniej kolejki
- zawodników powinno dzielić nie więcej niż 5 pozycji w rankingu
Tym sposobem rankingi powinny pokrywać się z poziomem sportowym zawodników. Unikamy sytuacji kiedy jeden zawodnik pokonuje samych bumów i punktuje w rankingu.
To są tylko wskazówki przy matchmakingu. Dobre zestawienie jest zawsze ponad ranking.
Można też posiłkować się listą wszystkich walk w wybranej dywizji, ale to jest chyba trudniejsze:
View attachment 104896
Zaplanuję Respectones 7 i dam Ci znać.