Przenośna konsola

Oj fantastyczna to była konsola, i ten brak antypirackich zabezpieczeń
:antonio:
I brak dobrych gier.

:mjsmile:

Ale do gier wymienionych się wyśmienicie nadaje. Pandora i pliki ISO z karty. Stare final fantasy, gran turismo 1/2 bo przecież nie to gówno dedykowane dla psp i reszta gier z pierwszego PlayStation. Do tego używałem PSP jak obczailem że dedykowane gry to bieda wersje lub bieda kontynuacje gier z PS2.

Bez przesady, coś tam się grało.
Teraz już nie pamiętam bo minęło z 10 lat, ale na pewno kilka dobrych gierek było.
No niby coś tam było ale gran turismo było bieda wersja gry ze stacjonarnej konsoli, gow to samo. Do tego analog z dupy który nie nadawał się do grania. Po za odgrywaniem na kiblu biblioteki z PSX psp skończyło u mnie jako odtwarzacz MP3 podpięty w roku 2007 do radia w samochodzie.

Bez przesady, coś tam się grało.
Teraz już nie pamiętam bo minęło z 10 lat, ale na pewno kilka dobrych gierek było.

Gow, Tekken, FIFA, FIFA Street 2, GTA, Manhunt, UFC, Fight Night, Prince of Persia, Gran Turismo, Metal Gear Solid. Było trochę tych dobrych gier. Oczywiście są to wersję gorsze niż na konsole stacjonarne, ale one nie miały z nimi konkurować, bo i nie miały możliwości. Ja wspominam zajebiście swoje PSP. Na wycieczki szkole się zabierało, w podróży można było pykać, a i w domu nawet po nocy grać, bo jakbym odpalił kompa to zaraz by rodzice kazali wyłączać i do spania :lol:

Gow, Tekken, FIFA, FIFA Street 2, GTA, Manhunt, UFC, Fight Night, Prince of Persia, Gran Turismo, Metal Gear Solid.
To właśnie była bolączka tej konsoli. Żałosne gry z uznanych serii na stacjonarne konsole. Zabrakło pomysłów jakie miało Nintendo trochę później i trochę wcześniej.
Np gran turismo jebane przez lata że ma tylko 6 samochodów na torze tutaj ma 4. MGS na PSP to już w ogóle była patologia.
Sony chwaliło się że moc obliczeniowa jest jak w PS2. Chyba :gdzie:
Jednak wypominam ja dobrze z jednego powodu. W końcu przeszedłem na niej oryginalne ff7 gdzie w tamtym czasie ha tv już nie dało się na to patrzeć.

I brak dobrych gier.

:mjsmile:

Ale do gier wymienionych się wyśmienicie nadaje. Pandora i pliki ISO z karty. Stare final fantasy, gran turismo 1/2 bo przecież nie to gówno dedykowane dla psp i reszta gier z pierwszego PlayStation. Do tego używałem PSP jak obczailem że dedykowane gry to bieda wersje lub bieda kontynuacje gier z PS2.
W sumie oprócz tekken dark resurrection nie grałem w żadną grę z psp. Tylko emulacja. Praktycznie wszystkie stare konsole na tym chodzą, oczywiście łącznie z psx.

Gow, Tekken, FIFA, FIFA Street 2, GTA, Manhunt, UFC, Fight Night, Prince of Persia, Gran Turismo, Metal Gear Solid. Było trochę tych dobrych gier. Oczywiście są to wersję gorsze niż na konsole stacjonarne, ale one nie miały z nimi konkurować, bo i nie miały możliwości. Ja wspominam zajebiście swoje PSP. Na wycieczki szkole się zabierało, w podróży można było pykać, a i w domu nawet po nocy grać, bo jakbym odpalił kompa to zaraz by rodzice kazali wyłączać i do spania :lol:
Te dwie części Gow i Tekken Dark Ressurection absolutnie nie ustępowały grom z PS2.

To właśnie była bolączka tej konsoli. Żałosne gry z uznanych serii na stacjonarne konsole

Akurat bolączki to się zaczęły w PSVicie jak nie było gier. Tu gry były w formie okrojonej, ale wciąż przyjemne do grania. Do dziś uważam, że te gry były i są lepsze, niż wszystkie gówno-gry na telefony jakie kiedykolwiek wyszły. Mi nie przeszkadzało, że są to tytuły z innych platform stacjonarnych w "gorszej" wersji. PSP nigdy nie miało zastąpić PS3, Xboxa, czy PC. To był dodatek dla graczy

Te dwie części Gow i Tekken Dark Ressurection absolutnie nie ustępowały grom z PS2.

Gowy to nawet remastery dostały na PS3. To były mega gry. Pierwszy byłem w szoku, że mogłem grać w coś tak dobrego z każdego miejsca

Gowy to nawet remastery dostały na PS3. To były mega gry. Pierwszy byłem w szoku, że mogłem grać w coś tak dobrego z każdego miejsca
Też miałem.
Swoją drogą chodzą pogłoski, że cała grecka seria ma dostać remaster na PS5.

Też miałem.
Swoją drogą chodzą pogłoski, że cała grecka seria ma dostać remaster na PS5.

Mogliby zrobić Remake ale też w formie slasherów. Mi się dużo bardziej podobała seria w takiej formie niż tej z 2018 (IMO bardzo przereklamowanej)

Łokurła ale temat.

Witam szanowne grono.

Mi handheldPC tak poryły beret, że zrezygnowałem całkowicie z PC-ta. Mam Decka, DeckaOLED, Ally i Ally X.

By nie było elitarystycznie - właśnie przyleciała paczuszka z Chin i szczerze polecam każdemu niesamowity gadżet - Gamesir G8+ Galileo. Małe gówno za 56EUR, które zmienia każdy telefon albo tablet jebanego potwora emulacji i ergonomii.

Joysticki z efektem halla niesamowitej jakości, mechaniczne przyciski a nawet średni telefon emuluje wszystko elegancko. Połączenie przez Bluetooth - żadnych kabli. Działa też ze Switch.

462568975_371730126022214_89675794858398455_n (1).jpg

Łokurła ale temat.

Witam szanowne grono.

Mi handheldPC tak poryły beret, że zrezygnowałem całkowicie z PC-ta. Mam Decka, DeckaOLED, Ally i Ally X.

By nie było elitarystycznie - właśnie przyleciała paczuszka z Chin i szczerze polecam każdemu niesamowity gadżet - Gamesir G8+ Galileo. Małe gówno za 56EUR, które zmienia każdy telefon albo tablet jebanego potwora emulacji i ergonomii.

Joysticki z efektem halla niesamowitej jakości, mechaniczne przyciski a nawet średni telefon emuluje wszystko elegancko. Połączenie przez Bluetooth - żadnych kabli. Działa też ze Switch.

View attachment 112852
Pod tym względem elegancko się sprawdza też Razer Kishi jeżeli ktoś nie chce ciągnąć z Chin. Ten sprzęt plus emulator 3ds i jest grania na miesiące

Gow dla mnie skończył się na części trzeciej.
Duch Sparty był bardzo dobry i sporo wnosił do lore serii. Wstąpienie było już zrobione na siłę - choć gra jest ładniejsza od niejednego tytułu z PS4.

Ciekawie zebrane info odnosnie retrogrania na androidzie:

Zamówiłem Trimui Smart Pro z kartą sd 128 giga
Razem z dodatkowym vatem jaki jest naliczany do UK zapłaciłem 44 funty. Dam wam znać jak działa.

Zamówiłem Trimui Smart Pro z kartą sd 128 giga
Razem z dodatkowym vatem jaki jest naliczany do UK zapłaciłem 44 funty. Dam wam znać jak działa.
Doszlo? Jakie miales rozkminy/priorytety?

Ja sie waham czy isc w typowe retro, czy jednak "aspirowac" do emulacji czegoś wyżej... Generalnie ekran >4" a jeszcze fajniej gdyby byl wiekszy...

Doszlo? Jakie miales rozkminy/priorytety?

Ja sie waham czy isc w typowe retro, czy jednak "aspirowac" do emulacji czegoś wyżej... Generalnie ekran >4" a jeszcze fajniej gdyby byl wiekszy...
Nie doszło jeszcze. Ma byc 26. Czym się kierowałem? Zobaczyłem że jest na promocji w AliExpress I że ma dobre oceny. Sprawdziłem trochę recenzji na YouTube i wygląda że jest to jedna z najlepszych retro konsol w tym przedziale cenowym. Nie chciałem kupować nic małego bo mam raczej duże dłonie.

To co mi się w niej podoba to wielkość i kształt przypominający PSP. Ludzie chwalą też jakość ekranu.

Można na niej zainstalować inny OS zrobiony przez morderów co jeszcze zwiększa liczbę emulowanych systemów i dodaje nowe funkcje. Można nawet grać na niektórych starych grach z PC.

Jak przyjdzie to wywalę gry które mnie nie interesuja i wgram sobie jakieś tytuły z segi i PSP. Tyle że jesli chodzi o PSP to nie wszystkie gry chodzą płynnie. Niby ta zmiana systemu sporo poprawia ale będę musiał sam to sprawdzić.

Tutaj masz listę emulowanych systemów

Z minusów to chyba będą te gałki które są nisko osadzone i zakres ruchu może nie być duży. Czas pokaże.

Back