Przed 1920.

Brytyjczycy zrobili to "poprzez rozłożenie dużych jednostek i przewiezienie ich lądem przez lasy w celu ponownego złożenia, podczas gdy prefabrykowane statki zostały wysłane z Wielkiej Brytanii. Amerykanie polegali na zdobytych lub nowo zbudowanych mniejszych statkach. Obie strony zbudowały i zwodowały floty, ale Brytyjczycy mieli przewagę dzięki prefabrykowanym statkom, większym zasobom i doświadczeniu"
Metoda stara jak ludzie morza.

488182633_1212876857507788_5022134612416435423_n.jpg

I tak potrafili z północy aż na południe.

36272.jpg

Co za pojebana akcja.
W ustawieniach mam język polski i lokalizację polską.

Wy to macie po polsku czy po angielsku?

Część anglojęzycznych filmów mi tłumaczy AI na polski, a część polskich na angielski? :korwinwhat:

Edit:
Włączyłem play z poziomu Cohones to jest po polsku, z poziomu youtube po angielsku :confused:

Nie mogę znaleźć nagrania analizującego potencjalne starcie spartańskich hoplitów z polską husarią. Pamiętam, że autor uznał iż obie strony nie mogłyby sobie zrobić krzywdy, a o werdykcie zdecydowałby pojedynek, który Leonidas by przegrał. Mi się to nie trzyma kupy.
Zakładając nawet, że Grecy mieliby tarcze stalowe a nie z brazu, a husarze nie używaliby pistoletów, to nie widzę szans Spartan. Może w proporcji 5k vs 125 by wygrali. Ale przy zbliżonych liczbach to mecz do 1 bramki.

Baaardzo dobrze się tego słucha.
Bardzo ciekawe, trzy części na temat Polski w IIWŚ położone w całym, szerokim kontekście.

Dużo informacji.

I:

II:

III:

Ciekawy materiał Wielkim Labiryncie Egipskim. Tomografia sejsmiczna / radar penetrujący grunt (GPR) potwierdzają istnienie struktur przypominających labirynt w Hawarze (lokalizacja i budowa zgoda z opisem Herodota (i póżniejszych):

Tutaj linki ze szkiełek:

Back