Miskatonic
Vale Tudo Championship
Wtedy się okaże, że pod piramidami są tunele z dziecięcymi materacami a pod nimi amerykańskie biolaboratoriaA jak się okaże że 1 mykoła był mużydem? (zydowski murzyn)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wtedy się okaże, że pod piramidami są tunele z dziecięcymi materacami a pod nimi amerykańskie biolaboratoriaA jak się okaże że 1 mykoła był mużydem? (zydowski murzyn)
mużykoł, 3 w 1.mużydem
Wtedy się okaże, że pod piramidami są tunele z dziecięcymi materacami a pod nimi amerykańskie biolaboratoria
Any toughts?
A bo Ty od razu z perspektywy "nas". To, że nas dojebali to chyba wiemy, ale tu o szerszym spojrzeniu mowa i o, pisaniu historii przez zwycięzców.Hitler nas napadł razem z bolszewikami, żeby nas obronić przed bolszewikami, których pokonaliśmy w międzywojnie?
To że zwycięzcy piszą historię to jest banał i oczywistość, Amerykanie, Żydzi i Sowieci mocno sterowali narracją po wojnie przez dekady i dalej to robią, wszystkie swoje brudy chowają pod dywan, z resztą nie tylko oni, o brudach i zbrodniach Japonii praktycznie nic się nie mówi bo po wojnie stanęli po stronie dobra czyli Aliantów.A bo Ty od razu z perspektywy "nas". To, że nas dojebali to chyba wiemy, ale tu o szerszym spojrzeniu mowa i o, pisaniu historii przez zwycięzców.
Nikttu nie napisał, że Polaków Hitler chciał ratować przed czymkolwiek.
To nie "my" jesteśmy pępkiem świata, a dla Hitlera to raczej Niemcy były na pierwszym miejscu
Myślę, że tam na końcu to z Hitlera to już tyle zostało co z Bidena, ale oczywiście nie wiem tego i nie to jest sednem.To że zwycięzcy piszą historię to jest banał i oczywistość, Amerykanie, Żydzi i Sowieci mocno sterowali narracją po wojnie przez dekady i dalej to robią, wszystkie swoje brudy chowają pod dywan, z resztą nie tylko oni, o brudach i zbrodniach Japonii praktycznie nic się nie mówi bo po wojnie stanęli po stronie dobra czyli Aliantów.
Co do Hitlera, jego miłość do przybranej ojczyzny było widać w ostatnim miesiącu gdzie obywatele Niemiec byli masakrowani, a on chował się w bunkrze i kontynuował przegraną wojnę.
Też mi wyskakują takie rzeczy, obserwuję trochę "prawaków" i algorytm Elona dostarcza mi różnych rewelacji. Większość z tego co mogę zweryfikować to przeważnie bzdury, unikam też wpisów bez poważnych źródeł. Oczywiście zaraz się pojawia argument, że książki pisane z perspektywy aliantów są mało obiektywne względem trzeciej rzeszy i pewnie jest w tym część prawdy, ale i tak wolę rzetelną pracę historyczną z niedomówieniami od wypocin randomów w Internecie. Czytałem biografię Hitlera - Iana Kershewa i upadek trzeciej rzeszy Wiliama Shirera i uważam, że to jest dobry start żeby się zapoznać z tematem. Z resztą mój złoty standard biografii Napoleona był pisany przez Anglika, więc ciężko go posądzić o przychylną perspektywę.Nie wiem czy też to widzisz (czy tylko u mnie takie rzeczy wyskakują ) ale na tt jest w chuj "apologetów" Hitlera i nazistów i różne fantastyczne teorie się tam przewijają.
Na przykład taka, że Żydzi doprowadzili do takiej degrengolady obyczajowej, że to właśnie był powód sukcesu nazistów w Niemczech.
Tak, no właśnie nie chcę być źle zrozumianym, że ja też wierzę w te twitterowe rewelacje, ale lubię sobie czasami coś podważyć i się nad tym zastanowić samemu, dodatkowo dzięki za te tytuły bo ich nie czytałem (a jeszcze jakbyś podrzucił tę biografię Napoleona to też by było fajno).Też mi wyskakują takie rzeczy, obserwuję trochę "prawaków" i algorytm Elona dostarcza mi różnych rewelacji. Większość z tego co mogę zweryfikować to przeważnie bzdury, unikam też wpisów bez poważnych źródeł. Oczywiście zaraz się pojawia argument, że książki pisane z perspektywy aliantów są mało obiektywne względem trzeciej rzeszy i pewnie jest w tym część prawdy, ale i tak wolę rzetelną pracę historyczną z niedomówieniami od wypocin randomów w Internecie. Czytałem biografię Hitlera - Iana Kershewa i upadek trzeciej rzeszy Wiliama Shirera i uważam, że to jest dobry start żeby się zapoznać z tematem. Z resztą mój złoty standard biografii Napoleona był pisany bez Anglika, więc ciężko go posądzić o przychylną perspektywę.
Tak, no właśnie nie chcę być źle zrozumianym, że ja też wierzę w te twitterowe rewelacje, ale lubię sobie czasami coś podważyć i się nad tym zastanowić samemu, dodatkowo dzięki za te tytuły bo ich nie czytałem (a jeszcze jakbyś podrzucił tę biografię Napoleona to też by było fajno).
W każdym razie, chodzi mi głównie o to, że cała historia II WŚ jest, mam wrażenie, mocno... jakby to powiedzieć... "stworzona" po wszystkim.
Mam na myśli warunki polityczno-społeczne przed wojną, które do tego doprowadziły.
Tak jak dzisiejsza narracja o Ukrainie jest zafałszowana bo każdy mówi i demonie Putinie co chce zjadać ukraińskie dzieci dla zabawy, ale nikt nie chce pamiętać ani mówić o warunkach polityczno-społecznych, które do tego wszystkiego doprowadziły.
Za dużo do klepania na klawie, UFC leci.
Jak Ci przyjdą do głowy jeszcze jakieś tytuły ale właśnie z kategorii prac historycznych a nie fantastycznych (jakimi nas karmią od zawsze) to podrzuć.
Napoleon | Andrew Roberts
Nieustraszony generał czy szaleniec, który traktował żołnierzy jak mięso armatnie? Genialny taktyk czy mierny strateg? Mąż opatrznościowy czy bezwzględny tyran? Jeśli historię piszą zwycięzcy, to kim...lubimyczytac.pl