Było już kilka podobnych tematów więc naszedł mnie pomysł by rozwiązać swój problem. Na codzień korzystam z dropboxa wraz z znajomymi, polega to na współdzieleniu plików, umieszczam plik w specjalnym folderze i zostaje on automatycznie wysłany w "chmurę" i znajomi którym dałem możliwość mogą widzieć i modyfikować te pliki. Jeśli dysk twardy padnie dane zostawają w chmurze, nie zginą więc osobiście polecam ten program, ale nie taki jest cel założenia tematu. Na darmowym koncie jest mała przestrzeń do dyspozycji, obecnie mam 5,75 gb dla swojego konta i 96% zapełnione. Mogę rozszerzyć tę przestrzeń do 20 gb, za każdą poleconą osobę dostanę 500 mb. Z racji kierunku którego studiuję praktycznie każdy znajomy używa dropboxa bądź już się kiedyś rejestrował. Jest nas tutaj wielu, wystarczy że zarejestrują się 2, 3 osoby i już mój problem zostanie rozwiązany na kilka miesięcy. Jedyne co trzeba zrobić to wejść w link:
1. Zarejestrować się w linku powyżej
2. Ściągnąć program (automatycznie przekieruje do pobierania)
3. Zainstalować ściągnięty program
4. Zalogować się w nim (danymi z punktu 1 przy rejestracji)
Za każdą osobę byłbym niezmiernie wdzięczny. Każde 500 mb mi pomoże.
To jest prośba o pomoc i proszę Was o nie krytykowanie mnie, po prostu szukam rozwiązania. Jeśli ktoś chcę pomóc - czułbym się zobowiązany.
Pozdrawiam!