Powódź

To pierwsze to kolejny fejk i wideo z Hiszpanii. Tink ogarnij dupe i sprawdzaj co wrzucasz bo to już drugi fejk który rozsyłasz
w ogóle z jakże wspaniałego konta ta wrzutka, nie wiem co on tam obserwuje na x i chyba nie chce wiedzieć

Screenshot_2024-09-15-16-27-56-83_df198e732186825c8df26e3c5a10d7cd.jpg

:awesome:

View attachment 108558

Szkoda mi Stronia i Lądka. Bo to kiedyś były w chuj dziadowskie miasta a w ostatnich latach super się rozwinęli. Dramat straszny.
Jak zobaczyłem ostatnio Lądek to byłem mega zaskoczony jak to miasto się zmieniło. Moje znajoma po kilku zakrętach żywionych odnalazł tam „swoje miejsce na ziemi”, przeprowadziła się tam i zbudowala mały domek a teraz wszystko w pizdu…

Żywioł niesamowity, żal mi tych ludzi. W kilka godzin tracisz wszystko na co pracowałeś całe życie. Ale jest też druga strona medalu. Jeśli ktoś stawia dom na terenach zalewowych to musi liczyć się z ryzykiem. Budowanie domów w tak bliskiej okolicy rzek to chyba zwykła głupota. W Poznaniu budują "Portowo" czyli bloki prawie przy linii brzegowej Warty. A później będzie płacz i lament, że zalało. Druga sprawa, może ludzie w końcu zaczną głosować na kogoś kto zajmie się tematem regulacji rzek, budową odpowiednich zabezpieczeń, zbiorników itp. Widocznie powódź w '97 niewiele nas nauczyła.
Wiem o co tobie chodzi, sprawy z cyklu ,,urzędnik pomylił krople do oczów z kropelką przed wydaniem zezwolenia na budowę" ale To jest bardziej skomplikowane. Są miasta w Polsce, gdzie trudno zamieszkać w miejscu, gdzie na 100% nigdy żadna powódź nie zaleje.
W samym Wrocławiu ta Odra w 97 kawał miasta sięgnęła...
Tylko nie rozumiem tego dlaczego Polska ma takie problemy, skoro nie ma w Polsce rzek tak ultragłebokich jak w Chinach czy w Brazylii.

Pamiętajmy, że inwestowanie w zbiorniki zaporowe niszczy przyrodę. (według lewactwa u władzy)

View attachment 108521

@Karateka@ Przed wojną na Ukrainie były teksty koalicjanta Tuska ,,po co F16, przecież pożaru nie ugasi".
Tylko Biedroń i Śmiszek nie dostali MON, a Grüne...
Coś z cyklu: jak ryzyko wojny jest mniejsze niż 99% to po co wojsko...
Jeśli mocniejsza powódź jak w 97 może się wydarzyć raz na sto lat to po co inwestować...
Ciekawe czy ci ludzie w życiu prywatnym zaryzykowaliby brakiem ubezpieczenia zdrowotnego bo przecież ryzyko zachorowania na chorobę z kosztami leczenia plus 300 tys zł -jest małe

To pierwsze to kolejny fejk i wideo z Hiszpanii. Tink ogarnij dupe i sprawdzaj co wrzucasz bo to już drugi fejk który rozsyłasz
Niestety od kiedy twitter zaczął płacić twitterowiczom będzie tylko gorzej z tymi fejkami...

Będą wprowadżac stan klęski żywiołowej. W ramach tego stanu dochodzi do pewnych ograniczeń swobód obywatelskich i poddanie się różnym obowiązkom w tym : szczepienia ochronne i obowiaźek poddania się kwarantannie. Zaczynacie łączyć kropki?

Zaczynam się poważnie zastanawiać czy da się zorganizować taką powódź poprzez manipulowanie czynnikami atmosferycznymi….stan klęski żywiołowej może się utrzymywać przez 30 dni. Na kiedy przewidzieli dostawę szczepionek ? Na połowę października zdaje się…..przypadek zupełny kurwa….

• Love
Reactions: AKK
Będą wprowadżac stan klęski żywiołowej. W ramach tego stanu dochodzi do pewnych ograniczeń swobód obywatelskich i poddanie się różnym obowiązkom w tym : szczepienia ochronne i obowiaźek poddania się kwarantannie. Zaczynacie łączyć kropki?
To kiedy mają wprowadzać stan klęski żywiołowej? Jak pół Polski zaleje?

:damjan:

Back