Ponad 50 kilogramów różnicy. Michał Królik vs Marcin Sianos na sierpniowej gali FAME 32

Jakub Madej

Moderator
Cohones
KrolikSianos.jpg

Organizacja FAME ogłosiła kolejny pojedynek, który odbędzie się na gali FAME 32: The Game. 29 sierpnia podczas wydarzenia w Radomiu, Michał Królik zmierzy się z Marcinem Sianosem.

Pomiędzy zawodnikami będzie ogromna różnica warunków fizycznych. Z jednej strony Królik mierzący 169 centymetrów wzrostu i ważący 75 kilogramów, z drugiej natomiast Sianos z 193 centymetrami wzrostu i 128 kilogramami. Różnica pomiędzy nimi wynosić więc będzie 24 centymetrów wzrostu oraz około 53 kilogramy na wadze.

Michał Królik pod szyldem FAME jest niepokonany. We wrześniu 2025 roku wygrał w 48 sekund przez przerwanie lekarza z Alanem Kwiecińskim, w marcu 2026 roku jednogłośnie na punkty wygrał z Michałem Pasternakiem, a w maju 2026 roku pokonał większościową decyzją sędziów z Dawidem Załęckim. Poza walkami na FAME, Królik w ostatnich latach wygrywał między innymi z Bartoszem Batrą na WOTORE czy Krystianem Bernatowiczem na Babilon MMA, przegrywał natomiast z Vaclavem Sivakiem na KSW Epic czy Oskarem Siegertem na One Puch.

Marcin Sianos ostatnią walkę stoczył w lipcu na gali Babilon MMA 59, gdzie jednogłośną decyzją sędziów pokonał Przemysława Mysialę. Wcześniej stoczył dwa starcia w FAME - w lipcu 2025 roku wygrał przez dyskwalifikację z Patrykiem Tołkaczewskim, a w styczniu 2026 roku został wypunktowany przez Makhmuda Muradova. W poprzednich latach Sianos wygrywał między innymi z Marcinem Kalatą, Patrykiem Dubielą czy Pawłem Biernatem, przegrywał natomiast z Arturem Bizewskim, Olim Thompsonem czy Michałem Andryszakiem.

Back