5jointow
WSOF Heavyweight
Wydrukuj sobie nowyO Będę musiał znaleźć lepsze miejsce bo ten stół się trzepie

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Wydrukuj sobie nowyO Będę musiał znaleźć lepsze miejsce bo ten stół się trzepie

za małyDobra, a maksymalnie jak duży przedmiot można wydrukować na takiej?
W tym systemie mocującym ams na górze drukiarki są jakieś stopy wzmacniające, o tym mówisz?Dorób nóżki
W tym systemie mocującym ams na górze drukiarki są jakieś stopy wzmacniające, o tym mówisz?
Odpali czaszkę z czaszkami i 15 godzin będzie siedział przy maszynieI po chłopie
![]()
Kubeł na ścinki kończy się drukowaćOdpali czaszkę z czaszkami i 15 godzin będzie siedział przy maszynie

Żal mówić co się u mnie odjebało

GodejŻal mówić co się u mnie odjebało![]()
PokaŻal mówić co się u mnie odjebało![]()
Jako że nabyłem ten marmurkowy filament to chciałem go wykorzystać do jakichś klasyków.Godej
Szkoda, ale grunt że zdążyłeś to w miarę szybko uchwycić.Jako że nabyłem ten marmurkowy filament to chciałem go wykorzystać do jakichś klasyków.
Zrobiłem Wenus z Milo i już wtedy coś było nie tak z trzymaniem się stołu, ale przyciąłem w trakcie drukowanis nożyczkami nierówności wynikłe z tego i dokończyło elegancko.
Wczoraj też coś chciałem odpalić i najchętniej zrobiłbym Pietę, ale ładny model z makerworld miał 20 godzin wydruku, więc olałem, bo nie chciałem żeby chodziło gdy nie będzie mnie w domu.
Odpaliłem Dawida Michała Anioła. Ładnie szło. Giry i dwie podpory pięły się w górę. Coś przed północą chyba zwijałem się spać. Wydruk miał się skończyć przed 5.
Jeszcze 5 minut i bym gnił jak zabity. Tuż przed odpłynięciem usłyszałem jakieś telepanie z maszyny i nierówną pracę. Stwierdziłem, że muszę to sprawdzić. Podchodzę, włączam światło a tam na środku stołu tylko jedna podpora stoi, z ekstrudera zwisa z 10 cm nitki filamentu a Dawid przesunął się na skraj płyty. Co ja mówię, jaki Dawid?! Zdążyło się wydrukować zaledwie do pasa, więc na skraj płyty spierdolily 2 nogi i dydol męski. Żeby to jeszcze był ktoś z kontem premium to bym rozumiał, że przeważyło i pokonało adhezję, ale to taki ledwo, ledwo tyci siuraczek.
5 minut i zamiast nóg i siusiaczka miałbym, nogi, siusiaczka i pajęczynę filamentu wyjebaną na stół.
Widocznie ten marmurkowy esuna chujowo się trzyma standardowego stołu od a1.
Tak, na użytek hobbystyczny jest za darmoJakiego darmowego Cad-a polecacie? Widziałem że pisaliście tutaj o Fusion, da się go ogarnąć legalnie za darmo do użytku domowego?
Instalowałeś 30 dniową wersję próbną i potem przeszła na licencję hobby? Bo nigdzie nie widzę żeby od razu pobrać taką wersję.Tak, na użytek hobbystyczny jest za darmo
Zabij mnie, ale już nie pamiętam jak to rozegrałem. Gdzieś w necie znalazłem co trzeba zrobić i tak zrobiłem.Instalowałeś 30 dniową wersję próbną i potem przeszła na licencję hobby? Bo nigdzie nie widzę żeby od razu pobrać taką wersję.
Poszperałem trochę i trzeba go pobrać z amerykańskiej strony. Zobaczymy jak będzie z obsługą tego cada, kiedyś trochę robiłem w solidworks i solidcam (głównie) ale tutaj to pewnie wszystko będzie inaczej.Zabij mnie, ale już nie pamiętam jak to rozegrałem. Gdzieś w necie znalazłem co trzeba zrobić i tak zrobiłem.
To jest być kwestia ustawień, widać że spagetti robi się w nawisach-miałeś włączone podpory? Jeśli tak to może się ułamały w trakcie druku bo był zły ich rodzaj, lub były zbyt słabe?? W tym miejscu ewidentnie zabrakło odpowiednich podpór.Coś jest nie tak z tym marmurkowym. Z żadnym innym nie miałem takich problemów
View attachment 147221View attachment 147222
Miałem ustawione podpory. Ale to 3 wydruk z 4 z marmurkowego, który coś nie wychodzi.To jest być kwestia ustawień, widać że spagetti robi się w nawisach-miałeś włączone podpory? Jeśli tak to może się ułamały w trakcie druku bo był zły ich rodzaj, lub były zbyt słabe?? W tym miejscu ewidentnie zabrakło odpowiednich podpór.
Bóg pokarał za bałwochwalstwoMiałem ustawione podpory. Ale to 3 wydruk z 4 z marmurkowego, który coś nie wychodzi.

Świetnie wygląda ten filament, jaki to producent?Coś jest nie tak z tym marmurkowym. Z żadnym innym nie miałem takich problemów
View attachment 147221View attachment 147222
esun marbleŚwietnie wygląda ten filament, jaki to producent?
Wpisałem nazwę do wyszukiwarki i wyskoczył mi między innymi taki post z reddita: Czy masz dyszę 0,6? Marmur może zatykać dyszę 0,4 i powodować zabawne linie, nawet gdy nie zatka jej całkowicie.esun marble
Drukuje się ponownie Dawid. Tym razem pomalowałem podstawę innym kolorem i mam nadzieję, że się nie odklei od stołu. Jeszcze 2 godziny.
Ty taki religijny, czy to jakieś zamówienia religijne lecą?esun marble
Drukuje się ponownie Dawid. Tym razem pomalowałem podstawę innym kolorem i mam nadzieję, że się nie odklei od stołu. Jeszcze 2 godziny.