Pokaż drukarzu co masz w swoim anturażu

Moja córka ostatnio zażyczyła sobie meble do domku dla lalek, wśród mebli znalazło się coś takiego :beczka:

1000006399.png

Pany co polecacie na pierwszą drukarkę?
Ma być bezobsługowa i najlepiej poniżej 2000zł, żeby zminimalizować straty w razie znudzenia się tematem :D

Pany co polecacie na pierwszą drukarkę?
Ma być bezobsługowa i najlepiej poniżej 2000zł, żeby zminimalizować straty w razie znudzenia się tematem :D
Mam bambulab a1 combo (z AMS) - powinno wyjść poniżej 2000. Taka jaką ma @hatemenow bez AMS też powinna dać radę poniżej 2000. Minusem A1 jest ruchomy stół, więc potrzebuje więcej miejsca, ale tak poza tym to jest świetna na pierwszą drukarkę.

Mam bambulab a1 combo (z AMS) - powinno wyjść poniżej 2000. Taka jaką ma @hatemenow bez AMS też powinna dać radę poniżej 2000. Minusem A1 jest ruchomy stół, więc potrzebuje więcej miejsca, ale tak poza tym to jest świetna na pierwszą drukarkę.
Z miejscem nie mam problemu. Druk w kilku kolorach byłby bardzo mile widziany.
Podana przez Ciebie jest spoko, znalazłem jeszcze coś takiego

Z miejscem nie mam problemu. Druk w kilku kolorach byłby bardzo mile widziany.
Podana przez Ciebie jest spoko, znalazłem jeszcze coś takiego
Pewnie nie będzie większej różnicy. Dzisiejsze drukarki to nie to co 10 lat temu gdzie prktycznie musiałeś być hobbystą-dłubaczem. Teraz to takie bardziej plug and play. Kompletnie się w to nie zagłębiam, więc nie czuję się kompetentny by doradzać wybór pomiędzy różnymi modelami. Często się spotykałem z opinią, że bambulab jest najlepsze dla amatorów i to mogę potwierdzić - bez doświadczenia w temacie szybko ogarnąłem.

@Shajs ta co wstawiłeś ma zamkniętą komorę, więc pewnie i ABS możesz drukować. Tylko że takie rzeczy to już nie w domu (dla własnego zdrowia)
No właśnie czytałem o szkodliwości, pla niby ok choć te kolorowe podobno też nie są całkowicie nieszkodliwe.
Kupowałeś jakieś dodatkowe akcesoria do Twojej A1?

No właśnie czytałem o szkodliwości, pla niby ok choć te kolorowe podobno też nie są całkowicie nieszkodliwe.
Kupowałeś jakieś dodatkowe akcesoria do Twojej A1?
Nie, niczego nie dokupiłem poza wiatraczkami i pleksą, bo dorobiłem zabudowę i wydrukowałem kilka filtrów, które zasypuję węglem aktywnym i uruchamiam przy drukarce. Do drukarki dodrukowałem z gotowych wzorów wzmocnienie (dwie dodatkowe nóżki usztywniające ), mocowanie AMS, które zamocowałem na górze drukarki, więc już nie stoi z boku, nakładki na AMS, żeby móc zakładać nieoryginalne rolki filamentu o średnicach innych niż bambulabowe i stojak z ułożyskowanymi rolkami na którym mogę postawić trzykilogramową rolkę.

@szplin a1 combo jest w sklepie botland za 1640 zł, chyba spoko cena.
Stostujesz inne dysze, czy tylko standard?
Gdy kupowałem drukarkę to wziąłem też dyszę 0,2 z założeniem "bo może coś dokładniejszego wydrukuję", ale pół roku minęło a ja nawet nie wiem w którym miejscu skitrałem tę dyszę (pierdol się Stonoga, bo przez ciebie musze jakieś wygibasy słowne robić :lol:) i nawet nie wiem jeszcze jak się dyszę wymienia. Wciąż jadę na tej standardowej.
1640 to w miarę dobra cena. Ja brałem na jakiejś mega promocji za 1500. To nie są pieniądze, za które rok dzieciom od ust trzeba odejmować, więc można przeboleć nawet gdybyś miał sprzedać za 1000 po paru miesiącach gdy uznasz, że to jednak nie jest zabawka dla Ciebie. Chociaż nie wiem czy tak stwierdzisz, bo to jednak wciąga i aż chciałoby się mieć coś o większym polu roboczym i z wyższej półki, ale mam świadomość, że na takie coś to rzucać się gdy potrafi się zarabiać na wydrukach. Nie wydam 10000 na przyrząd do produkowania pamperków do ogrodu

Back